A ve C vitamini bakımından zengin olan pazıdan, lezzetli zeytinyağlı sarma tarifi.
Malzemeler:
2 bağ pazı
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 su bardağı yıkanmış yemeklik bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet büyük rendelenmiş kuru soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
4-5 adet dilimlenmiş limon
Sos için;
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
Taze nane
Nar taneleri
Tarif:
Pazı yapraklarının sert olan sap kısımlarını temizleyin ve kenara koyun.
Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin alt tabanına sap kısımları ve yaprakları koyup üstünü geçecek kadar kaynar su ilave edip 1 dakika bekletin ve soğuk suya tutup kenara alın.
Ardından domates salçası,biber salçası, bulgur, pirinç, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz ve yarım su bardağı su ilave edip iç harç suyunu çekene kadar pişirin.
Yaprakların orta kısmına iç harcınızdan bir kaşık koyup aynı yaprak sarar gibi kenarları içe büküp sarma işlemini tamamlayıp derin bir tencerenin içine dizin.
Üzerine limon dilimleri, sert sap kısımlarını ilave edin.
En son nar ekşisi, sıvı yağ ve üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra bir tabak ile sarmaların üzerini kapatıp, dolmalar yumuşayıncaya kadar 45 dakika kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.