Sayfanın başına ulaştınız.
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Portakal, limon suyu ve bol zeytinyağı ile pişen lezzetli zeytinyağlı kereviz yemeği tarifi.

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet kereviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adetli limonun suyu
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 bardak su
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

Tarif:

  1. Kerevizleri bir bıçak yardımı ile soyun.
  2. Ayırdığınız kereviz saplarını ve yapraklarını yıkayın ve minik minik doğrayın.
  3. Soyduğunuz kerevizleri küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
  4. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun ve bir bıçak yardımı ile dilimleyin.
  5. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını ekleyip hafif kızdırın.
  6. Doğradığınız havuçları ve kerevizleri 2-3 dakika kadar soteleyin.
  7. Ardından kereviz sapları, yaprakları, limon suyu, portakal suyu, su, limon kabuğu, şeker ve tuzu ekleyip 35 dakika kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin.
  8. Zeytinyağlı kereviz yemeğiniz hazır.
  9. Oda sıcaklığına gelen zeytinyağlı kerevizinizin üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!