Bol kremalı, mantarlı, soğan ve sarımsaklı sığır stroganoff tarifi.
Malzemeler:
800 g ince şeritler halinde kesilmiş dana eti
1 adet ince kıyılmış büyük boy soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı tatlı hardal
400 g mantar
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
150 ml sıvı krema
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
Maydanoz
Tarif:
İlk olarak mantarları temizleyip bir bıçak yardımı ile dilimleyin.
Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine sıvı yağı ekleyip hafif kızdırın ve etleri ilave ederek yüksek ateşte arkalı önlü soteleyin.
Etler suyunu çektiğinde soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Soğanlar yumuşayıp piştiğinde hardal ve bir su bardağı sıcak su ilave edin.