Sayfanın başına ulaştınız.

Patates Çorbası Tarifi

Bol tereyağı soslu ve terbiyeli patates çorbası tarifi!

Malzemeler:

  • 2 adet patates
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 büyük diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 litre sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tarif:

  1. Patateslerin kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyup, küçük küpler halinde dilimleyin.
  2. Sağanın ise kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  3. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’yi manuel program- basınçsız pişirme modunda 180 derecelik sıcaklıkta 35 dakikaya ayarlayın.
  4. İçine sıvı yağı ekleyip kızdırın.
  5. Soğan sarımsak ve patatesleri ilave edip 1-2 dakika soteleyin.
  6. Sotelenen sebzelerin üzerine su ekleyip pişirmeye bırakın.
  7. Terbiyesi için; cam bir kase içine yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyu ve tuzu koyup iyice karıştırın.
  8. Kaynayan çorbanın suyundan bir iki kepçe alarak, terbiyeye yavaş yavaş ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırarak terbiyeyi ılıtın.
  9. Ardından terbiyeyi çorbaya ilave ederken karıştırmaya devam edin.
  10. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan sos tenceresinde tereyağı eritin ve kırmızı toz biberi ekleyerek kızdırın.
  11. Patates çorbanız hazır.
  12. Üzerini tereyağlı sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6251 Gurme Şef™ Pro

  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!