Sayfanın başına ulaştınız.

Lahmacun Tarifi

Evde taş fırında pişen nefis lahmacun tarifiyle, restoran lezzetini evinize taşıyın! Tadıyla şaşırtan bu ev yapımı lahmacunu mutlaka deneyin.

Malzemeler:

  • 500 g un
  • 300 ml su
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • ¼ maydanoz
  • 500 g orta yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Maydanoz
  • Limon suyu

Tarif:

  1. Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine unu alın, üzerine azar azar su ekleyip yoğurmaya başlayın.
  2. İyice yoğurduktan sonra tuzu ve şekeri ekleyip yoğurmaya devam edin.
  3. Hazırladığınız hamuru en az 3-4 saat dinlendirin.
  4. İç harcı için domatesleri ve maydanozu Arçelik Resital Doğrayıcı'da çekin, kenara alın.
  5. Ardından soğan ve sarımsağı çekip kenara alın.
  6. Derin bir kase içine domates maydanoz karışımını, çektiğiniz soğan sarımsağı, kıyma, pul biber, karabiber ve salçaları ekleyip karıştırın.
  7. Hamurunuzu 30 gramlık bezelere bölün ve iyice yuvarlayın.
  8. Ardından tezgahı ve merdanenizi hafifçe unlayın ve bezeleri küçük yuvarlaklar olacak şekilde açın.
  9. Lahmacun içini açtığınız hamurların üzerine yerleştirin.
  10. Bir tarafından başlayıp parmağınızla bastıra bastıra hamurun kalanına doğru yayın.
  11. Hazırladığınız lahmacunu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  12. Arçelik Ankastre Fırın'ı 250 dereceye ısıtın.
  13. 8 dakika Arçelik Ankastre Fırın'da pişirin.
  14. Piştikten sonra maydanoz ve limon suyu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

K 1292 K Arçelik Multi Şef

  • Güç : 1000 W
  • Gövde Malzemesi : Döküm
  • Hız Ayarı : 12
  • Dijital Zaman Ayarlayıcı : Var
  • Yoğurma Ucu : Var
  • Çırpma Ucu : Var
  • Çiğ Köfte Aksesuarı : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!