Bursa’nın meşhur tatlılarından olan kestane şekerini evinizde kendiniz yapmaya ne dersiniz?
Malzemeler:
Yarım kilo kestane
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Tarif:
İlk olarak kestaneleri bir bıçak yardımı ile arkalı önlü çizin.
Kestaneleri yıkayın.
Kestaneleri Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte 3 saat pişirin.
Kabukları aralanan kestaneleri bir bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde kabuklarından ayırın.
Kaynattığınız şerbeti kestanelerin üzerine dökün ve 3 gün bekletin.
3 günün sonunda kestanelerin olduğu cam kaseyi içi su dolu bir tencerenin içine oturtarak benmari usulü Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ta kapağı kapalı bir biçimde 1 saat pişirin.
Bu şekilde de 1 gün beklettikten sonra ertesi günü aynı işlemi tekrar uygulayın.