Patlıcan domates mozzarella peyniri ve fesleğenin mükemmel uyumu...
Malzemeler:
4 orta boy domates
4 dilim patlıcan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Misket şeklinde mozzarella peyniri
4 adet fesleğen yaprakları
Tarif:
Domatesleri iyice yıkayıp kurulayın ve sapları üzerlerinde kalacak şekilde iki parmak kalınlığında kesin.
Diğer domatesleri de aynı şekilde hazırlayın.
Patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Sarımsakları kabaca doğrayın, fesleğenleri ise sadece yıkayın.
Arçelik Resital Rendeli El BlenderSeti ‘nin içine zeytinyağı, balsamik sirke, limonun suyu, sarımsak, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine üst üste gelecek şekilde önce patlıcan, domates, mozzarella peyniri, fesleğen ve en son üzerini kapatacak saplı domatesi koyun.
Diğer domates ve patlıcanları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.
Önceden hazırladığınız zeytinyağlı sosu dilimlerin üzerinde gezdirin.
İsterseniz Arçelik Ankastre Fırın ‘a vermeden önce meyvelerin dağılmaması için tepelerinden çubuk geçirebilirsiniz.