Arçelik
Arçelik
6.06.2024

Ödeme Sistemlerinde Yenilikçi Çözümler: 300 TR ve X30 TR Yazar Kasa POS

Ticaret yaparken hem yeni teknolojileri hem de yasal düzenlemeleri takip etmek oldukça önemli. Çünkü yeni teknolojilerden yararlanarak işlerinizi daha verimli hale getirirken yapılan yeni düzenlemeleri takip ederek de yasal mevzuata uygun şekilde satışlarınıza devam edebilirsiniz.

Biliyoruz ki ülkemizde yeni nesil ödeme teknolojilerinin kullanılması ve kayıt dışı ekonominin önlenmesi adına sürekli yeni yasal düzenlemeler yapılıyor. İşte, bu düzenlemelerden biri de 557 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile hayatımıza giren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar. Tebliğde de belirtildiği gibi son tüketiciye ürün ve hizmet satışı yapan tüm işletmelerin eski nesil ödeme kaydedici cihazlardan yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçmesi şart. Bu değişim için son tarih ise 1 Temmuz 2024.

Kısacası mevzuat kapsamına giren bir işletmeniz varsa yasal bir şekilde ticarete devam etmek için yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara bir an önce geçiş sağlamanız gerekiyor. “Peki, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz olarak ne almalıyım?” diye düşünüyorsanız da gelişmiş özellikleri ile dikkat çeken Beko 300 TR ve X30 TR Yazar Kasa POS cihazlarını inceleme zamanı geldi.  

O halde gelin, yasal mevzuata uygun şekilde ticarete devam etmenin yenilikçi çözümleri olan Beko 300 TR ve X30 TR Yazar Kasa POS cihazlarını yakından keşfedelim.  

300 TR Yazar Kasa POS

Temassız ödeme özelliğine sahip 300 TR Yazar Kasa POS ile ödemelerinizi hem mevzuata uygun hem de güvenle almanız mümkün. Üstelik pek çok banka ve yemek kartı ile entegre çalışması sayesinde müşterilerinize geniş ödeme seçeneği sunabilirsiniz.

“Peki, daha farklı neler yapabilirim?” diyorsanız 300 TR Yazar Kasa POS’un dikkat çeken tüm özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kesintisiz İletişim: Ethernet veya kablosuz bağlantı seçeneği ile kesintisiz iletişim sunarak işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Geniş Ödeme Seçeneği: Beko 300 TR Yazar Kasa POS, 20 banka ve 4 yemek kartı uygulamasını destekler. Böylece geniş ödeme seçeneği sunarak müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.
  • Temassız Ödeme: Kredi kartı veya mobil cihaz üzerinden hiçbir temasa gerek kalmadan kolaylıkla ödeme alabilirsiniz.
  • Ultra Hafif Tasarım: Yalnızca 432 gram ağırlığında olduğu için kolaylıkla yanınızda taşıyabilirsiniz.
  • Kolay Kullanım: Işıklı tuş takımı ve dokunmatik ekranı sayesinde tüm işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • Mobil Yönetim İmkanı: Beko yazar kasa POS cihazları için özel geliştirilen mobil uygulama Fito sayesinde cihazınızla ilgili birçok işlemi mobil uygulama üzerinden yönetebilirsiniz. 
  • VUK 557 İle Uyumlu: Yasal mevzuatla uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihaz olduğu için cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmadan satışlarınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Teknik Özellikler

Kullanıcı Ekranı: 3.5" TFT LCD 320 x 480 Kapasitif Dokunmatik

Yazma Hızı: 100 mm /sn max.

Mali Hafıza: 3650 gün

Boyutlar: 168 mm x 82 mm x 66 mm

Tuş Takımı: 15 Tuş

RAM Kapasitesi: 1 Megabit

X30 TR Yazar Kasa POS

Mevzuata uygun şekilde ticaret yapmanın bir diğer yenilikçi çözümü ise X30 TR Yazarkasa POS. İşletmelerin farklı ihtiyaçlarına odaklanılarak geliştirilen X30 TR Yazar Kasa POS’un arayüzü ile işinize hız ve kolaylık katabilirsiniz.

Bu gelişmiş teknolojinin POS cihazları arasında fark yaratan özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ürün & Kısım Tanımlama: Kısım ve ürünlerinizi tek ekran üzerinden tanımlayabilir ve düzenleyebilirsiniz. Yaptığınız değişiklikleri de satış ekranında anında görebilirsiniz.  
  • Yeni Sepet Adımı: Cihaz sisteminde yer alan yeni sepet adımı sayesinde ödemeye geçmeden hesabı görüntüleyebilir, hesap üzerinde düzenleme yapabilir ve böylece fiş iptali yapmanıza gerek kalmadan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Ödeme Tiplerinin Yönetimi: Ödeme ekranında önceliklendirdiğiniz ödeme tiplerini sıralayabilir ve hızlı bir şekilde işlemlerinizi yapabilirsiniz.  
  • Dövizle İşlem Yapabilme: Bu yeni nesil POS sayesinde dövizle nakit işlem yapmanız mümkün. İşlem yapmak istediğiniz döviz kurlarını kaydedebilir ve kolaylıkla ödeme alabilirsiniz. 
  • Yazdırmadan Rapor Görüntüleme: X30 TR Yazar Kasa POS’un rapor ekranı sayesinde raporlarınızı yazdırmaya gerek kalmadan cihaz ekranından görüntüleyebilirsiniz. Böylece daha az fiş çıktısı ile rulo israfının önüne geçebilirsiniz.
  • İş Yönetimi İçin Pratik Çözümler: Cihaz üzerinden kasiyer tanımlama gibi kişi bazlı yönetim yapabilirsiniz. Ayrıca yönetici şifresi belirleyerek güvenliğinizi artırabilirsiniz. 
  • Geniş Bağlantı Seçeneği: WiFi ve dahili SIM ile ücretsiz 4G bağlantı seçenekleri sayesinde kesintisiz bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Ayrıca şarj ünitesi sayesinde  ethernet ile kablolu bağlantı da sağlayabilirsiniz.  
  • Kullanıcı Dostu Tasarım: Kullanıcıların tüm ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan arayüzü ve 5" geniş renkli dokunmatik ekranı ile tüm işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
  • Mobil Yönetim İmkanı: Beko yazar kasa POS cihazlarına özel geliştirilen mobil uygulama Fito sayesinde cihazınızla ilgili birçok işlemi mobil uygulama üzerinden yönetebilirsiniz. 
  • VUK 557 İle Uyumlu: Yasal mevzuata uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihaz olan X30 TR Yazar Kasa POS sayesinde cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalmadan işlemlerinize rahatlıkla devam edebilirsiniz. 

Teknik Özellikler

Bekleme süresi: 220 saat

Kullanıcı Ekranı: 5" renkli dokunmatik ekran

İşletim Sistemi: Android 11

Bağlantı Seçenekleri: 4G, WiFi ve ethernet

Kısacası hem 300 TR hem de X30 TR Yazar Kasa POS ile her alanda yenilikleri takip ederek işinizi daha verimli ve yasal mevzuata uyumlu hale getirebilirsiniz. Unutmayın ki önemli olan güncel gelişmeleri takip ederken bir yandan da işiniz için verimli olacak seçenekleri işletmenize entegre etmek. Bunun yolu da bir işletmenin tüm ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan bu yeni nesil yazar kasa POS’lardan geçiyor.

Daha farklı POS seçenekleri ve işinize kolaylık katacak ödeme sistemlerine yönelik aksesuarları keşfetmek isterseniz “Ödeme Sistemleri” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.