Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Termosifon suyu ısıtmıyor

Termosifonunuz çalışma esnasında beklenmedik durumlar karşınıza çıkabilir. Bu durumların üstesinden gelmeniz için bazı adımları denemeniz gerekir.
Termosifonunuz suyu ısıtmıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz. Termosifonunuza elektrik gelmiyorsa, program ve sıcaklık ayarları yapılmamışsa suyu ısıtmayabilir. Bütün bu adımları kontrol edin.

Termosifona elektrik geliyor mu?

Termosifonunuzun yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur. Sigorta kutusunun üzerindeki mandala benzeyen düğmeyi açık konuma getirdiğinizde termosifona elektrik gelmeye başlayacaktır.

Programı ve sıcaklığı ayarlayın

Termosifonun ön kısmında bulunan çevirmeli düğmeyi sağa doğru çevirerek, su sıcaklığını 10 ila 75 santigrat derece arasında bir değerde belirleyin. Çevirmeli düğme üzerindeki çizgiyi istediğiniz derecede bıraktığınızda termosifon çalışmaya başlar. Ön kısımda üzerinde ok işaretleri bulunan kırmızı ışık, su ısınana kadar yanar. Termosifon içerisindeki su, seçtiğiniz sıcaklığa ulaştığında ışık söner.

Termosifonda program ve sıcaklık ayarlama


Dijital göstergeli termosifonunuz varsa ön kısmında bulunan çevirmeli düğmeyi sağa doğru çevirerek, su sıcaklığını 10 ila 75 santigrat derece arasında bir değerde belirleyin. Termosifonun üzerindeki ekranda seçtiğiniz derece değeri çıkar ve “C“ harfi yanıp sönmeye başlar. Su ayarladığınız sıcaklığa ulaştığında “C“ harfi ekranda sabit olarak yanar.

Termosifonda program ve sıcaklık ayarlama


Hâlâ sıcak su alamıyorsanız

Termosifonunuzu yeni çalıştırdıysanız ortalama 2 saatte suyu ısıtacağı için bir süre beklemelisiniz. Ön kısımda üzerinde ok işaretleri bulunan ışık söndüğünde ya da "C" harfi yanıp sönmeyi durdurup sabitlendiğinde sıcak su alabilirsiniz.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.