Arçelik
Arçelik
10.01.2024

Teras ve Bahçe Dekorasyonu İçin İlham veren Öneriler

Teras ve bahçede vakit geçirmenin keyfi her dönem bambaşka. Peki, yaz aylarında güneşe selam verip kış aylarında sıcak bir içecek eşliğinde kendinizi dinlendirmenin kapılarını aralayan teras ve bahçenizi zevkinize göre dekore etmeye ne dersiniz? Bu alanlarda vakit geçirmeyi seviyorsanız daha konforlu hale getirip daha huzurlu hissedeceğiniz bazı ufak dokunuşlarda bulunabilirsiniz.

O zaman gelin, teras ve bahçenizin dekorasyonuna ilham olabilecek önerilerimize başlayalım.  

Teras Dekorasyonu İçin Moda Trendler

Terasınızın büyüklüğünün hiç bir önemi yok, dekore etmek isterseniz moda olan trendlerden kendinize uygun olanlardan ilham alarak farklı düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz. Salonunuzun konforunu açık havada bulmanız hiç zor değil. Artık trend, masa ve sandalye yerine bahçe mobilyaları. Canlı bitkiler ve terasınızı yaşayan bir yer haline getirecek çeşitli dekoratif dokunuşlar da moda trendler arasında yer alıyor. Bu trendlere daha detaylı bakalım.

Konforlu Mobilyalar

Kalabalık buluşmalar ve şen kahkahalarla dolan ya da daha sessiz sakin vakitler geçirebileceğiniz teraslarınız için konforlu mobilyalar kullanmak uygun olacaktır. Özellikle terasınızda vakit geçirmeyi seviyorsanız sandalye yerine minderleri olan, sırtınızı rahatça yaslayabileceğiniz bahçe mobilyaları tercih edebilirsiniz. Güneş ve yağmurdan etkilenmeyen ve hafif olan mobilyaları seçmenizi öneririz. Hem hijyenik hem sürdürülebilir hem de sağlam bir yapıya sahip olan bambu mobilyalar, seçimlerinizi yaparken size yardımcı olabilir. Mobilya koyacak yeterli alanınız yoksa da yumuşak minderler kullanabilirsiniz.

Ayrıca yeriniz varsa son dönemde trend olan makrome salıncaklar da açık alandaki yaşam alanınıza ayrı bir konfor ve şık görünüm kazandıracaktır.

Teras Bitkileri

Şehir hayatının içindeyseniz eviniz dış dünyadan en büyük kaçış alanınız oluyor. Trafik, yapılaşma ve kalabalıktan çıkıp evinize geldiğinizde bitkilerinizle vakit geçirmek ve hayatınızda yeşile yer açmak isteyebilirsiniz. Terasınızda uygun bir alan yaratarak yuka ve areka palmiyesi ile yeşillendirebilirsiniz. Dış mekanlarda rahatlıkla yetişebilen yeşil bitkilerin yanı sıra sıklamen, kasımpatı, sardunya gibi renkli çiçeklerle de terasınızı şenlendirebilirsiniz.

Dekoratif Dokunuşlar

Terasınıza çiçek ve mobilyaları ya da minderleri koyduktan sonra geriye küçük dokunuşlar yapmak kalıyor. Boş kalan duvarların, dekorasyon yapabilmek için en güzel alanları yaratan noktalar olduğunu söyleyebiliriz. Bohem bir şıklık katan makrome duvar süsleri, küçük tablolar veya duvarınızı renklendirecek boyalar, terasınızın görünümünü bambaşka bir yere taşıyabilir.

Tabii şıklık yaratma konusunda hayli başarılı olan aydınlatma konusunu da atlamamak lazım. Renkli küçük ışıklar asmanın ya da LED ışıklar kullanmanın, terasınızda gerçekleşecek akşam buluşmalarını daha keyifli hale getireceğine eminiz. Instagram profiliniz ve fotoğraf arşiviniz için güzel fotoğraflar tam olarak buradan çıkabilir.

Yaratıcı Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

İyi yapılmış bir peyzaj, öbek öbek serpilmiş çiçekler, yemyeşil bitkiler, dekoratif objeler… Güzel bir bahçe için yapılacak şeyler hayli fazla. Önemli olan sizin alanınızı nasıl değerlendirmek istediğinize karar vermeniz.

Bahçe dekorasyon ürünleri arasında teras dekorasyonda önerdiğimiz mobilyaları ve aksesuarları değerlendirebilirsiniz. Bahçe dekorasyonunuza ilham olacak önerilerimiz ise şu şekilde:

Bahçe Bitkileri

Bahçenizde peyzaj düzenlemesi yapmak isterseniz çam türüne benzeyen leylandiler kullanabilirsiniz. Dış mekan süs bitkilerinden olan leylandilerin yanı sıra yasemin ve hanımeli gibi sarmaşıklar da tercih edebilirsiniz. Dilerseniz çiçek ve sebze de yetiştirebilirsiniz. Çiçek olarak mevsimlik menekşe ve kasımpatı gibi çiçekler ekebilirsiniz.

Bahçe Aydınlatması

Bahçenizin duvarlarını farklı renk aydınlatmalar kullanarak dekore edebilir, bu şekilde estetik bir görüntü yakalayabilirsiniz. Güneş enerjisi depolayarak çalışan aydınlatmaları kullanırsanız elektrikten de tasarruf edebilirsiniz.

Teras ve Bahçe Dekorasyonu İçin Bütçe Dostu İpuçları

Terasınıza ya da bahçenize yeni bir görünüm kazandırmak için çok büyük bütçelere ihtiyacınız yok. Dekoratif çözümlerin içerisinde her zaman bütçe dostu alternatifler de bulunur.          

Geri Dönüşüm ve İkinci El Eşyalar

Dünyamız için sürdürülebilirlik konusunun hayli önemli olduğu şu günlerde yeni bir şey almak yerine elinizdeki malzemeleri geri dönüşüm ve ileri dönüşümle bambaşka hallere getirebilirsiniz. Elinizde yoksa daha önce kullanılmış, ancak ömrünü tamamlamamış ikinci el ürünleri de tercih edebilirsiniz. İkinci el ürünleri ufak bir bakımdan geçirdikten ve yaşam alanınıza uygun bir hale getirdikten sonra keyifli şekilde kullanabilirsiniz.

Kullanmadığınız cam kavanoz ve cam şişelerden dekoratif aydınlatma elemanları yapabilirsiniz. Bahçeniz ya da terasınız için masa, sandalye gibi mobilyalara ihtiyacınız varsa ikinci el eşyaları boyayarak ya da vernik ve cila ile ilk günkü hallerine getirebilirsiniz.

Bitki Seçimi ve Su Tasarruf Yöntemleri

Bahçeniz ve terasınız varsa çiçekler kullanmak ve bitkiler yetiştirmek, yaşam alanlarınızı daha keyifli hale getirecektir. Ancak bitkilerin seçimi ve sulanması için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Günümüz şartlarında su tasarrufu yapmak çok önemli hale geldi. Dünyamızın su ihtiyacı gün geçtikçe artarken bizim de su kullanımına günlük yaşamımızda dikkat etmemiz gerekiyor. Daha az su isteyen bitki seçimleri yaparak ve su tasarrufu sağlayacak yöntemler kullanarak bahçe ve terasınızda keyifli ortamlar yaratabilirsiniz.

Doğru Sulama Saati Seçimi

Sulama yaptıktan sonra suyun buharlaşmasını azaltmak için günün doğru saatlerini seçmeniz gerekir. Su tasarrufu yapmak için sabah erken saatlerinde veya akşam gün battıktan sonra sulama yaparsanız buharlaşmayı azaltabilirsiniz.

Toprağın Nemini Koruma

Doğru sulama saatinin yanı sıra buharlaşmayı azaltıp nemin korunması için yüzey örtücü kullanabilirsiniz. Yüzey örtücü olarak taş ve çakıl tercih edebilirsiniz.

Düzenli ve Doğru Şekilde Budama Yapma

Bitkilerinizi düzenli olarak ve uygun şekilde budarsanız varlıklarını devam ettirebilmek için daha az suya ihtiyaçları olacaktır.

Tasarruflu Hortum Başlıkları Kullanma

Sulama yapacağınız zaman tek seferde çok ve gereksiz su harcamamak için tasarruf etkisi yaratan su hortumu başlıkları tercih edebilirsiniz.

Bahçeniz ve terasınızda bu önerileri izleyerek su tasarrufu yapabilir ve iklim dostu hareketimize katılabilirsiniz. Biz bu konuda neler yapıyoruz merak ediyorsanız İklim Dostu Hareket sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bahçeniz ve terasınız için ilham olmasını dilediğimiz önerilerimizin sonuna geldik. Açık havada keyifli vakit geçirirken bol köpüklü bir kahvenin siz eşlik etmesini isterseniz de Türk Kahve Makinesi Modelleri ve Fiyatları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

K 3300 - 100. Yıl Türk Kahve Makinesi
0
  • Fincan Kapasitesi : 3
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
TKM 9961 B Telve YENÄ°_TELVE_TKM_9961
71
  • Fincan Kapasitesi : 6
  • Su Tankı : Var
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • İndüksiyonlu ısıtma : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
K 3400 Beyaz Telve K_3400_MÄ°NÄ°TELVE
13
  • Fincan Kapasitesi : 3
  • Su Tankı : Var
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var