Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Televizyonun görüntüsü bulanık/bozuk

Televizyonunuz kullanım esnasında beklenmedik şekilde çalışmaya ve görüntüde bazı sorunlar oluşturmaya başlayabilir. Görüntüdeki bu sorunu çözmek için sizin için hazırladığımız rehberden faydalanabilirsiniz.
Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda sol tarafta "Görüntü Ayarları" yazan bir menü mü geliyor yoksa sağ altta "Ayarlar" yazan ve vidaya benzeyen bir simge mi çıkıyor? Ekranın solunda simgeler ve "Görüntü Ayarları" yazısı çıkıyorsa dikey menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Sorun tüm kanallar ve logolarındaysa, Menü->Görüntü Ayarları içindeki ayarlardan netlik ve renk seçeneklerini düzenleyin. Tek bir kanalda bu durumla karşı karşıya kalıyorsanız sorununuz yayın kaynaklı olabilir. Bu durumda yayının düzelmesini bekleyin. Ayrıca bağladığınız uydu cihazının kabloları yerine tam oturmamış olabilir. Bağlantıları kontrol edin ve sorun varsa düzeltin.

Görüntü ayarları ekranı



Görüntü ayarlarını düzenleyin

Kumandanızda menü tuşuna basın. Sol tarafta yukarıdan aşağıya doğru semboller gelecek ve "Görüntü Ayarları" yazacak. OK tuşuna basarak "Görüntü Ayarları" kısmına geçin. Çıkan ekrandaki "Basit Ayar Listesi"ni kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Standart ayarlar aşağıdaki gibi yapılmalıdır:

Resim Modu: Film
Parlaklık: 50
Kontrast: 85
Netlik: 30
Renk: 50
Renk sıcaklığı: Sıcak
DNR: Orta
MPEG NR: Yüksek
Canlı Renk: Kapalı
Mükemmel Netlik: Otomatik
Film Modu: Açık
Gamma: 2.2
Dinamik Kontrast: Orta
Dinamik Arka Işık: Kapalı
Arka Işık: 100
MEMC: Orta

Uydu cihazı bağlantıları

Uydu cihazınızın arka kısmından çıkan ve televizyonunuza bağlanan siyah renkli kablonun iki ucunun da yerine tam oturduğundan emin olun. Kablo yerine oturmazsa kanalların görüntü kalitesi düşer.
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.