Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Televizyonu fabrika ayarlarına döndürmek ve yeniden kurmak

Televizyonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek istiyorsanız ya da televizyonu yeniden kurmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Öncelikle televizyonun menüsünü tespit etmelisiniz. Kumandanın "Menü, M veya Ev resmi olan" tuşuna basın. İlk açılan ekranda aşağıdaki seçeneklerden hangisi TV’nize uygunsa, o başlıktaki adımları takip edin.

Sağ Altta Ayarlar/Hızlı Ayarlar Menüsüyle Açılan Televizyonlar 

TV nin kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak fabrika ayarlarına döndürebilir ve yeniden kurabilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Dönüş

Televizyonunuzun "Menü" tuşuna basın. Sağ alt köşede gelişmiş kullanım moduna geç yazısı görüyorsanız kumandanızın mavi tuşuna basın. Farklı bir şey yazıyor veya hiçbir şey yazmıyorsa aşağıdaki adımdan devam edin. Ayarlar seçeneği sağ alttaysa Ayarlar üzerindeyken kumandanızın "OK" tuşuna basın. Hızlı ayarlar seçeneği sağ alttaysa ve ekranın üst kısmında çarka benzeyen simge görüyorsanız, çarka benzeyen simgeye yön tuşları ile gelip "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Görüntü-Ses-Kaynak-TV" sıralamasıyla başlayan menü göreceksiniz. Sağ yön tuşunu kullanarak "TV" sekmesine gelin.

Aşağı yön tuşuna basarak "Hakkında" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın.

Açılan menüde "Fabrika ayarlarına dönüş" seçeneği göreceksiniz. Seçeğin üzerine gelerek "OK" tuşuna basın. "Fabrika ayarlarına dönüş-Kayıtlı tüm bilgiler silinecek - Hayır/Evet" yazısı göreceksiniz. Sağ yön tuşu ile "Evet" seçeneğini seçerek "OK" tuşuna bastığınızda televizyon kapanacak ve fabrika ayarlarına dönmüş olacaksınız.

Yeniden Kurulum

Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra televizyon kendiliğinden açılacak.

İlk ekran olan "Lütfen dil seçimi yapınız" ekranında "Türkçe" seçeneğini seçerek kumandadan "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Hadi başlayalım" yazısı gelecek "OK" tuşuna basın.

"Ülke seçimi" bölümünde "Türkiye" seçili gelir, "OK" tuşuna basın.

"Kullanıcı modu" seçeneği "Ev modu" olarak gelir, "OK" tuşuna basın.

"TV konumu" seçeneği "Ayakta-Duvara asılı" seçeneği ile gelecek. Televizyonunuzun durumuna göre seçim yapın. Açılan ekranda yukarıdaki seçimlerimizin özet sayfası gelir. Tüm bilgiler doğru ise kumandanızın "Mavi" tuşuna basın. Sonraki adıma geçmiş olursunuz.

"Aksesuar" seçeneğine geleceksiniz. Bu adımı kumandanızın "Mavi" tuşuna basarak geçebilirsiniz.

"Network ayarları" sekmesi gelecek. İnternet bağlantı ayarlarını daha sonra yapabilirsiniz, kumandanızın "Mavi" tuşuna basarak sonraki adıma geçin.

"Kaynak Ayarları" sekmesi karşınıza gelecek. Aşağı yön tuşu ile "UYDU"' seçeneğini seçip "OK" tuşuna basın. Açılan ekranda "Standart mod" seçeneğini seçin.

Her televizyonda olmayabilir fakat "Tek tuner-Çift tuner" seçeneğinin seçildiği ekran çıkar. Bu ekran çıktıysa "Çift tuner" seçeneğini seçin.

Açılan ekranda "Mavi devam" tuşuna basın. "Kanal tipi" ekranı açılacak. "Dijital-Radyo" yazısı göreceksiniz. Yön tuşlarını kullanarak seçili olanları iptal edebilirsiniz. Örneğin radyo kanallarının taranmasını istemiyorsanız radyo satırına gelerek "OK" tuşuna basarsanız radyo kanalları aranmayacaktır.

"Tarama modu:Ücretsiz-Şifreli" seçeneği göreceksiniz. Sadece ücretsiz kanalları taratmak istiyorsanız şifrelideki onay işaretini kaldırın.

Kumandanızdan "kırmızı tuşa" basın. Kanallar aranmaya başlayacaktır.

Sol Altta Ayarlar Menüsüyle Açılan Televizyonalar

Televizyonun kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak fabrika ayarlarına döndürebilir ve yeniden kurabilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Dönüş

Kumandanızdan "Menü" tuşuna basın. Yön tuşlarını kullanarak sol alt köşede bulunan "Ayarlar" seçeneğine gelin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda en sağda tornavida resminin olduğu "TV ayarları" bölümüne kumandanızın sağ yön tuşu ile gelin ve "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Hakkında" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Fabrika ayarlarına dönüş" yazısı göreceksiniz "OK" tuşuna basın. "Kayıtlı tüm bilgiler silinecek" yazısı göreceksiniz. Kumandanızdan "Evet" yazısını seçin. Televizyonunuz kapanacak ve kendiliğinden açılacaktır.

Yeniden Kurulum

Televizyonunuz açıldığında "Menü dili" ekrana gelir "Türkçe" seçin.

Açılan ekranda "Hadi başlayalım" yazısını göreceksiniz. Kumandanızın "OK" tuşuna basarak diğer sayfaya geçin.

"Ülke seçimi" ekrana gelecek "Türkiye" seçin.

Açılan ekranda yaptığınız ayarların özet listesi gelecek. Kumandanızın "OK"tuşuna basarak "Sonraki" adıma geçin.

"Aksesuarlar" ekranı gelecek, kumandanızın "Mavi" tuşuna basarak "Sonraki" adıma geçin.

"Network ayarları" ekranı gelecek kumandanızın "Mavi" tuşuna basarak sonraki adıma geçin.

Açılan ekranda "Kaynak ayarları" ekranı gelecek, kumandanızla "Uydu" yazanı seçin.

Açılan ekranda "Standart modu" seçin. Kaynak ayarlarınızın özet listesi gelecek kumandanızın "OK" tuşuna basarak "Sonraki" sayfaya geçin.

"Kanal tipi ve tarama modu" ekranı gelecek bu bölümde dijital kanalları istiyorsanız dijital kanal, Radyo istiyorsanız radyoyu, şifreli kanalları istiyorsanız şifreli, ücretsiz kanalları istiyorsanız ücretsiz seçin ve kumandanızın "Kırmızı tuşu"na basarak aramayı başlatın. Kanallar sıralanmaya başlayacaktır.

Sol Üstte Resim Menüsüyle Açılan Televizyonlar ve Sol Üstte Ayarlar Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyonun kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak fabrika ayarlarına döndürebilir ve yeniden kurabilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Dönüş

Kumandanızın "Menü" veya ev şekli olan tuşuna basın.

Sol yukarıda "RESİM" yazısı görüyorsanız Kumandanızın alt yön tuşuna basarak "Tercihler" menüsüne gelin.

Sol tarafta "çark resmi ve yanında Ayarlar" görüyorsanız; sırasıyla "Ayarlar"ı seçin. "Resim" menüsü açılacak. Alt yön tuşuna basarak "Tercihler" menüsüne gelin.

Kumandanızın sağ yön tuşuna bastığınızda "Tercihler" menüsüne geçiş yapacaksınız.

Kumandanızın alt yön tuşuna basarak "Varsayılan ayarlar" sekmesine gelin. Kumandanızın "OK" tuşuna basın "Fabrika ayarlarına geri yüklediğinizde kullanıcı verileri silinecektir Emin misiniz?" yazısı gelecek.

Kumandanızın sol yön tuşuna basarak onaylayın. Televizyonunuz kapanacaktır ve tekrar açılacaktır.

Yeniden Kurulum

Televizyonun açıldığında "Welcome" yazısı göreceksiniz. Kumandanızın "OK" tuşuna basın.

"Dil seçimi" ekranı gelecektir. Türkçe'yi seçin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Veri toplama ve aygıt yazılımı güncellemeleri hakkında bildirim" yazısı göreceksiniz. Kumandanızın sağ yön tuşuna basarak "Kabul et" yazısına geçiş yapın ve kumandanızın "OK" tuşuna basın.

"Ülke seçimi" ekranı gelecektir. Türkiye'yi seçin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Saat ayarı" yazısı göreceksiniz. Saat ayarında "Mod" yazısının karşısında "Otomatik" seçeneğini göreceksiniz. Dilerseniz kumandanızın "OK" tuşuna basarak diğer adıma geçebilirsiniz ancak saati ayarlamak istiyorsanız "Mod" yazısının karşısındaki "Otomatik" yazısını "Manuel" olarak çevirmeniz gerekir.

Kumandanızın sağ sol yön tuşuna basarak "Manuel" adıma geçebilirsiniz, bu bölümde saat dilimini "GM+2" seçmelisiniz. "Tarih, Ay, Yıl, Saat, Dakika" kısımlarını doldurmalısınız. "Yaz saati" konumunu Türkiye için "Kapalı" konuma getirmelisiniz. Kumandanızın "OK" tuşuna basarak ayarları kaydedebilirsiniz.

Açılan ekranda "Yasal beyanlar" yazısı göreceksiniz. Kumandanızın "OK" tuşuna basarak onaylayın.

Açılan ekranda "Ağ bağlantısı" yazısı göreceksiniz. Kablolu ağ, kablosuz ağdan sonra "ATLA" yazısının üzerine kumandanızın yön tuşlarını kullanarak gelin "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Emin misiniz" yazısı göreceksiniz. (Netflix ile ilgili). "Ağı ayarla" ya da "Atla" adımları göreceksiniz. "Atla" kısmına kumandanızın yön tuşu ileri girerek "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Otomatik ayarlama" yazısı göreceksiniz. Kumandanızın sağ sol yön tuşunu kullanarak "DVB-S/S2" yazısının üzerine gelin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Otomatik ayarlama" menüsü göreceksiniz. Kumandanızın aşağı yön tuşuna basarak "Uydu" yazısının üzerine gelin ve "OK" tuşuna basın. Uydu seçebileceğiniz ekran açılacaktır. Buradan "Türksat 3A/4A veya TURKSAT 42.0 E" seçeneğini bularak "OK" tuşuna basın. Türksat yazısının hemen yanında tik işareti oluşacaktır. "Menü" tuşuna basarak bir önceki ekrana geri dönün.

Uydunun "Türksat" seçili olduğunu göreceksiniz. "Transponder" satırına gelin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın. Açılan Transponder listesinden "12380 27500" seçeneğini bularak "OK" tuşuna basın. 12380 seçeğinin  yanında tik işareti göreceksiniz.Menü tuşuna basarak bir önceki ekrana geri dönün.

Transponder'ın seçili olduğunu göreceksiniz.

"Tarama modu" adımına gelerek "OK" tuşuna basın. "Şifresiz, Şifresiz + Şifreli, Şifreli kanal " seçeneklerinden birini seçin ve Menü tuşuna basarak bir önceki ekrana geri dönün.

"Hizmet türü" satırına gelin. "OK" tuşuna basın. "DTV, TV+RADYO, RADYO" seçeneklerinden birini seçin ve "Menü" tuşuna basarak bir önceki ekrana geri dönün.

"AĞ" arama adımına gelin. Kumandanızın sağ sol yön tuşunu kullanarak aramayı "Açık" seçin.

"Arama tipi" bölümünün karşısında "Hızlı tarama" yazacak, herhangi bir işlem yapmayın.

Bir alt satırda "Aramayı başlat" yazısının üzerine gelin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın. Ekrana "DVBS otomatik tarama" yazısı gelecektir ve kanallar aranmaya başlayacaktır.

Sol Ortada Görüntü Ayarları Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyonun kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak fabrika ayarlarına döndürebilir ve yeniden kurabilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Dönüş

Kumandanızın "Menü" tuşuna basın. Aşağı yön tuşuna basarak "Ayarlar" sekmesine gelin. "OK" tuşuna basın. Ayarlar listesi açılacak.

Aşağı yön tuşuna basarak listenin en sonuna geldiğinizde "Fabrika ayarlarına dönüş" yazısı göreceksiniz. Yazı üzerindeyken kumandanızın "OK" tuşuna bastığınızda "Kayıtlı tüm bilgiler silinecek - Kırmızı hayır/Yeşil evet" yazısı çıkacak. Kumandanın yeşil renkli tuşuna bastığınızda televizyonunuz kapanacak ve fabrika ayarlarına dönmüş olacak.

Yeniden Kurulum

Televizyonu açın. Aşağıdaki kurulum adımlarını yapacağız.

"Menü dili" seçeneğini kumandanızın yön tuşlarıyla "Türkçe" seçin. Kumandanızdan "OK" tuşuna bastığınızda diğer ekrana geçecek. Açılan ekranda "Ev modunu" seçeneğini "OK" tuşuyla seçelim.

"Ülke seçiniz" ekranında yön tuşlarıyla "Türkiye'" seçeneğini seçin.

Açılan ekran "Bağlantı tipini" seçeneğini sağ sol yön tuşları ile "UYDU" seçin.

"Operatör seçimi" ekranında "STANDART MOD" seçeneğini "OK" tuşu ile seçin.

Sonraki adımda "Kolay kurulum-Gelişmiş kurulum" adımlarının yer aldığı ekran gelecek. Biz kolay kurulum yapacağız. "Kolay kurulum" seçeneğinin üzerindeyken "OK" tuşuna bastığımızda yeni bir ekran açılacak.

"UYDU" kısmının "TÜRKSAT 42.0 E" olarak seçili olduğundan emin olun. Değilse "Uydu" seçeneği üzerindeyken "OK" tuşuna basın, "Uydu listesi" açılacaktır. Yön tuşlarını kullanarak "TÜRKSAT 42.0 E" yi seçin.

Ekranın altında "Başlat" yazısı göreceksiniz. Kumandanızın yeşil renkli "Başlat" tuşuna basarak aramayı başlatın. Kanallar aranmaya başayacaktır.

Sol Üstte Görüntü Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyonun kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak fabrika ayarlarına döndürebilir ve yeniden kurabilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Dönüş

Kumandanızın "Menü" tuşuna basın. "Görüntü" yazısı göreceksiniz. Kumandanızın aşağı yön tuşuna basarak "Seçenekler" kısmına gelin ve yine kumandanızın "Enter" tuşuna basın. Seçenekler menüsü açılacaktır.

Şimdi kumandanızın aşağı yön tuşuna basarak "Varsayılanlara Dön" seçeneğine gelin ve "Enter" tuşuna basın. Ekrana "Emin misiniz? Evet - Hayır" seçeneği gelecektir.

Kumandanızın sol yön tuşuna bastığınızda "Sıfırlanıyor" yazısı gelecek ve fabrika ayarlarına döndürme işlemi başlayacak.

Yeniden Kurulum

Fabrika ayarlarına dönüş işlemi sonrası ekrana "Dil seçeneği" gelecektir."Türkçe" seçeneğine yön tuşlarıyla gelin ve "Enter" tuşuna basın.

Ekrana "Tarama Tipi" seçim ekranı gelecek. Yön tuşlarıyla "DVB-S" seçeneği seçin. "Enter" tuşuna basarak onaylayın.

"Gelişmiş seçenekler" bölümü açılacak. Uydu isimlerinin yer aldığı listede, kumandanızın yön tuşlarına basarak "TURKSAT 42E" üzerine gelin ve "Enter" tuşuyla onaylayın.

Kumandanızın sağ yön tuşuna basarak ekranın sağ tarafına geçin. Bu kısımdaki ayarları kumandanızın yön tuşlarıyla ; 

  • LNB Frekansı: 09750/10600
  • LNB Gücü: 13/18 V
  • 22 KHz: Otomatik
  • DİSEqC1.0: LNB1
  • DİSEqC1.1: Yok şeklinde ayarlayınız.

Kumandanızın "Menü" tuşuyla geri gelin. Ekranın en altındaki kaliteyi kontrol edin.

Ekranın en altındaki “Kalite” kısmında sinyal varsa, kumandanızın “Mavi” tuşuna basarak taramayı başlatın.
Kanal arama ekranı gelecektir ve kanallar sıralanmaya başlayacaktır.

Ekranın en altında ki “Kalite” kısmında sinyal yoksa, "Transponder ayarları" yapmanız gerekir.

"Ku turksat 42.0 e" yazısı üzerine gelin. Kumandanızın “EPG” tuşuna basın. Ekranın sol tarafına “Transponder” değerleri gelecek. Yukarı aşağı yön tuşları ile “12380 V 27500” seçeneğini üzerine geldiğinizde kalite gelmeye başlayacaktır. ”Enter” tuşuna basarak seçin.

Kumandanın ”Mavi“ tuşuna basın. "Kanal Arama" ekranı gelecek. Sağ ve sol yön tuşlarıyla “Tarama Modu” kısmını “Ağ veya kör tarama“ yapın.

Aşağı yön tuşuna basarak “Şifreli” kısmına gelin ve sağ ya da sol yön tuşlarına basarak ”FTA Kanalları” seçeneğini seçin.

Aşağı yön tuşuna basın ve “Servis Tipi” kısmına gelin bu bölümde “Tümü” olacak şekilde sağ ya da sol yön tuşlarına basarak ile ayarlayın.

Kumandanızın “Mavi” tuşuna basarak taramayı başlatın. Kanallar sıralanmaya başlayacaktır.

Sol Ortada Resim/Kanal Münüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyonun kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak fabrika ayarlarına döndürebilir ve yeniden kurabilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Dönüş

Televizyonun "Menü" tuşuna basın. Kumandanın sağ yön tuşuna basarak en soldaki "Kurulum" menüsüne gelin. "Sıfırlama" satırına gelip "ENTER-OK" tuşuna basın. Sol yön tuşuna basarsanız televizyon sıfırlanacak ve kapanıp açılacaktır..

Yeniden Kurulum

Cihaz ilk kez açıldığında "İlk Kurulum" menüsü görünür. Menü dilini ve ülkeyi Türkçe-Türkiye olarak seçin. Kumandanın "OK-ENTER" tuşuna basın. 

"Otomatik ayarlama" adımında “Anten ayarları” listesi açılacak. “Ülke Türkiye” seçili olsun.

“Uydu Türksat 3A 4A veya TURKSAT 42.0 E” seçili olsun.

"Arama ayarı" seçeneğini "Varsayılan" olarak seçebilirsiniz ama "Kör ya da ağ tarama" seçeneğini de seçebilirsiniz. 

“Kanal tipi” seçeneğini “Açık+şifreli” seçebilirsiniz. Şifreli kanalları taratmayacaksanız “Açık” seçin.

“Servis tipi” seçeneğini “Hepsi” seçebilirsiniz. Sadece TV kanallarını aramak istiyorsanız, sadece “TV” seçili kalabilir.

Aramayı başlatmak için “Enter veya OK” tuşuna basın. Kanallar bulunmaya başlayacaktır.

Film, TV ve Diğer İçerikleri Ara Menüsüyle Açılan Televizyonlar (2021 yılından önce üretilen)

Televizyonun kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak fabrika ayarlarına döndürebilir ve yeniden kurabilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Dönüş

Kumandanın "Menü" tuşuna basın. Kumandanızın alt yön tuşuyla en altta bulunan "Ayarlar" menüsüne gelin. Yanında "Ağ ayarları" yazar. "Ayarlar" üzerindeyken kumandanın "OK" tuşuna basın.

Açılan sayfada "Cihaz" yazısı ve altında "TV" yazısı göreceksiniz. "TV" yazısı üzerindeyken "OK" tuşuna basın. "TV AYARLARI" yazan sayfa açılacaktır. Yan tarafında "Resim, Ses, Kaynak, TV" yazıları göreceksiniz.

"TV" yazan kısma kumandanın yön tuşları ile gelin ve "OK" tuşuna basın. Açılan ekranda "Menü dili, Altyazı dili" gibi seçenekler göreceksiniz. Kumandanızın yön tuşlarını kullanarak en altta bulunan "Fabrika ayarlarına dönüş" yazısının üzerine gelin ve "OK" tuşuna basın.

"Fabrika ayarlarına dönmek istiyor musunuz? OK-İPTAL" seçenekleri gelecek. "OK" seçin. Televizyonunuz kapanıp kendiliğinden açılacaktır.

Yeniden Kurulum

Açılan ekranda "Dil seçimi" bölümünü "Türkçe" seçin.

Açılan ekranda "Kablosuz ağınızı seçiniz" yazısı göreceksiniz. Kablosuz ağa bağlanmak istiyorsanız modem isminizi açılan listede bularak "OK" tuşuna basın. Şifre gireceğiniz ekran açılacaktır. Şifrenizi girin ve kumandanızın sağ yön tuşunu kullanarak ileri yazan kısma gelin ve "OK" tuşuna basın. Bağlantının başarılı olduğuna dair yazı ekrana gelecektir.

Kablosuz ağa bağlanmak istemiyorsanız "Kablosuz ağı seçiniz" ekranında, modem isimlerinin en altında "Atla" yazısı göreceksiniz.

Kablosuz bağlantıyı yaptıktan veya "Atla" seçeneğini seçtikten sonra ekrana "Google" yazısı ve "Devam" seçeneğini göreceksiniz. Kumandanın "OK" tuşuna basarak devam edin.

Açılan ekranda "Konum" yazısı göreceksiniz. Cihazınıın konum kullanmasını istemiyorsanız "Hayır", istiyorsanız "Evet" seçeneğini seçin.

Açılan ekranda "Ülke" bölümünü "Türkiye" seçin.

Açılan ekranda "TV konumunu ayakta veya duvara asılı" olarak seçin.

Açılan ekranda "Kullanıcı modu" bölümünü "Ev modu" olarak seçin. Mağaza modu gözlerini ağrıtır. Aşırı parlak olacaktır.

"Kaynak ayarlarına devam et" ekranı açılacaktır. "Devam" seçeneğini seçin. Kaynak ayarları ekranından "Anten, Kablo, Uydu" seçenekleri açılacaktır. "Uydu"yu seçin.

Uydu ayarları ekranı açılacak. "LNB tipi" altında "Evrensel" yazıyorsa, kumandanızın alt yön tuşuna basın ve "İleri" seçeneğini seçin.

Uydu seçim ekranı açılacaktır. Uydu 1***** seçeneğinin üzerine gelerek "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Transponder" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın. Frekans/Sembol Oranı/Polarizasyonu sırasıyla 12380/27500/Dikey olarak ayarlayın ve geri tuşuna basarak bir önceki ekrana geri dönün. Uydu bilgileri ekranıın en altında kalite ve sinyal yoksa, Transponder değerlerini 12423/30000/Yatay olarak tekrar girin ve sinyal kalite gelip gelmediğini kontrol edin.

Sinyal kalite geldiyse tekrar "Menü" tuşuna basın ve Uydu 1**** yazan ekrana geri dönün. En altta "İleri" yazısı göreceksiniz. Kumandanızın aşağı yön tuşu ile üzerine gelerek "OK" tuşuna basın. "Uydu arama ayarları" ekranı gelecektir.

"Tarama modu TAM" seçili olmalı,"Kanal tipi" "Tümü veya ücretsiz kanallar" seçebilirsiniz. seçimleri yaptıktan sonra alt kısımda "İleri" yazısının üzerine gelerek "OK" tuşuna basın.

"Kanal arama/Aramayı başlat" yazısı göreceksiniz. Uydu kablosu yerine tam olarak takılı ise kumandanın "OK" tuşuna basarak aramayı başlatabilirsiniz. "Aranıyor" yazısı göreceksiniz. Kanallar bulunmaya başlayacaktır.

Film, TV ve Diğer İçerikleri Ara Menüsüyle Açılan Televizyonlar (2021 yılı itibariyle üretilen)

Televizyonun kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak fabrika ayarlarına döndürebilir ve yeniden kurabilirsiniz.

TV nin fabrika ayarlarına döndürülmesi

Kumandanın "ev şekli olan Menü" tuşuna basın.

Saatin yanındaki çark simgesine (Ayarlar) yön tuşlarıyla gelip "OK" tuşuna basın.

Açılan ekranda "Cihaz tercihleri" seçeneğinin üzerine gelip "OK" tuşuna basın. Cihaz tercihleri menüsünün en sonuna alt yön tuşuna basarak gelin. "Sıfırla" seçeneğini seçin.

Sıfırlanın menüsü açılacak Tekrar "sıfırla" seçeneğini seçin. Tekrar sıfırla yazısı gelecek. "Her şeyi sil" seçeneğini seçin.

TV'niz kapanacak.

Yeniden kurulum

"Welcome" seçeneği ile TV açılır.

Listeden aşağı yukarı ok yönü tuşlarıyla "Türkçe"yi bulun.

"TV’niz Android telefonunuzla hızlı bir şekilde kurulsun mu?" Yazısı göreceksiniz. “Atla” yı seçin. "Kablosuz ağınızı seçin." Yazısı göreceksiniz. Modem isminizi listeden bulun. Şifre ekranına şifrenizi girin ve şifre giriş ekranında, en sağda, sağ ok yönü ve önünde çizgi olan seçeneğe gelip "OK" tuşuna basın. Bağlantıyı yapana kadar bekleyin.

"TV'nizden en iyi şekilde yararlanın" ekranı açılacak. Daha sonra yapabilirsiniz. "Atla" seçeneğini seçin.

"Hizmet şartları" ekranı açılacak. "Kabul et" e tıklayın.

"Konum" seçeneği açılacak "Evet ya da Hayır"ı tıklayabilirsiniz.

"Android’i daha iyi hale getirmemize yardımcı olun." Seçeneğine "Evet ya da Hayır" diyebilirsiniz.

"Ek uygulamaları yükleyin." Ekranı açılacak. Aşağıdaki uygulalamaların "Tümünü yükle"yi seçin ve "Devam"a tıklayın.

"Cihazın özelliklerine birlikte göz atalım" ekranını sağ yön tuşuna birkaç kez basarak geçin.

"Ülke seçim" ekranı açılacak. "Türkiye"’yi seçin.

"Şifre girişi" yazısının üzerine tıklayıp açılan şifre ekranına "0000 haricinde" farklı bir şifre girin.

"TV modu"nu seçin ekranı gelecek. "Ev modu"nu seçin.

"Dahili Chromecast her zaman kullanılabilir"i "Açık" seçin.

"Devam etmek istiyor musunuz?" seçeneğinini "Evet" seçin.

"Tarayıcı modu"nu "Uydu" seçin.

"Uydu anten tipi"ni uydu antenini sadece siz kullanıyorsanız "Tek kablo", apartmanda ortak kullanıyorsanız "DiSEqC 1.0" seçin.

"Operatör seçin" Ekranını "TGKS" seçin.

"LNB listesi"ni "Sonraki"ne tıklayarak geçin.

"Kanal taraması" ekranı gelecek. "Tara" seçin. Tarama hemen tamamlanır.

"Tercih edilen hizmet" listesinde "HD"yi seçin.

"TKGS user message" yazısı gelir. "OK" tuşuna basın.

"Kurulum tamamlandı keyfini çıkarın" ekranı gelir. "Son" seçeneğine tıklayın.

"Akıllı TV hizmet koşulları" ekranı açılır. "Kabul et" seçeneğini seçin.

Tv nin Menü ekranı açılır. TV resminin olduğu resme tıklayıp kanalları izleyebilirsiniz.

Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.