Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Televizyonda Biss Key girişi nasıl yapılır?

Bazı uydu yayınlarını alabilmeniz için Biss Key ismi verilen bir bilgiyi televizyonunuzdaki uygun yere girmeniz gerekir. Bu işlemi yapmanız için size adım adım yardımcı olacağız.
Menü ekranı açıkken uzaktan kumanda üzerinden "2477" ya da "2011" rakamlarını tuşladığınızda karşınıza Biss Key ekranı çıkar. Kumanda üzerindeki sarı tuşa basarsanız Biss Key ekleme işlemi yapabilirsiniz. Eğer Biss Key ekranı çıkmıyorsa televizyonunuz bu özelliği desteklemiyor demektir.

Biss Key menüsüne ulaşmak

Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda altta sıralı şekilde menü simgeleri çıkıyorsa, bu ekrandayken kumandanızdan "2477" rakamlarını tuşlayın. Ekrana "Biss Key listesi" gelir. Sağ altta "Kırmızı (sil)", "Yeşil (düzenle)" ve "Sarı(ekle)" seçenekleri yer alır. Kumandanız üzerindeki sarı renkli tuşa basın. "Biss Key giriniz" yazısı çıkar. OK tuşunun altındaki aşağı yön tuşuna basarak "Kanal" bölümüne gelin ve şifreli olan kanalı bulun. Seçim yapılırken kumandanızın sağ ve sol yön tuşlarını kullanın. Aşağı yön tuşuna basarak "Biss Key" yazısının üzerine gelin ve OK tuşuna basın. Şifreyi çıkan yere girin ve en son kumandanızın yeşil tuşuyla şifreyi onaylayın. Bu işlemleri yapmanıza rağmen Biss Key ekranı çıkmıyorsa televizyonunuz bu özelliği desteklemiyor demektir.

Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda soldan aşağıya doğru menüler açılıyorsa, bu ekrandayken kumandanızdan "2011" rakamlarını tuşlayın. Ekrana "Biss Key Listesi" gelecektir. Altta "Ekle" seçeneğini seçmek için kumandanızın yeşil renkli tuşuna basın. "Biss Key giriniz" yazısı çıkar. Aşağı yön tuşuna basarak "Kanal" bölümünden şifreli kanalın ismini bulun. Aşağı yön tuşuna basarak "Biss Key" yazısının üzerine gelin ve OK tuşuna basın. Ekranda klavye (harfler ve rakamlar) çıkar. Şifreyi açılan yere girin ve yön tuşlarını kullanarak "Enter" yazısının üzerine gelerek OK tuşuyla onaylayın. Bu işlemleri yapmanıza rağmen Biss Key ekranı çıkmıyorsa televizyonunuz bu özelliği desteklemiyor demektir.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.