Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Televizyon kendiliğinden kanal değiştiriyor

Televizyonunuzda kendi kendine kanal değiştirme sorunu varsa çözüm için size birkaç adım önereceğiz. Bu adımları takip ederek bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz.
Televizyonunuzun USB girişine bağlı klavye veya fare takılıysa çıkartın. Sorun buradan kaynaklı değilse joystick veya tuş takımı üzerindeki bir tuş takılı kalmış olabilir. "Menü - Ayarlar - Ebeveyn Ayarları" kısmından tuş takımını kapalı konuma alabilirsiniz. Ayrıca kumandanızın tuşlarından biri takılı kalmış olabilir; kontrol edin. Eğer kumandanızda sorun varsa servisten yenisini alabilirsiniz. Tuş takımını kapalı konuma aldığınızda sorun düzeliyorsa servis çağırmanız gerekebilir.

Tuş kilidini kaldırmak

Televizyonunuzun kumandasından "Menü" tuşuna bastığınızda "Görüntü Ayarları" yazısı geliyorsa dikey menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Aşağı yön tuşuna iki kez basın. "Ayarlar" yazısı görürsünüz. Kumandanızın "OK" tuşuna bastığınızda "Ayarlar" menüsünün içeriği açılır.

Aşağı yön tuşuna "Ebeveyn ayarları"nı görene kadar basın. Ebeveyn ayarlarının altında "Tuş Kilidi" yazan yerde "Açık" yazıyorsa, TV'nin tuş takımı kilitlenmiş demektir. Tuş kilidini "Kapalı" konuma almak için sağ yön tuşuna basın. 4 haneli parola girebileceğiniz bir ekran açılacaktır. Bu kısma daha önceden parola belirlediyseniz bu parolayı girin. Belirlemediyseniz "1234" rakamlarını girin. Parolanızı daha önce belirlemişseniz ancak hatırlamıyorsanız ana parola olan "2356" sayısını girin. Bu parolalardan birisini kabul ettiyse sağ yön tuşuna basarak "Kapalı" konuma getirebilirsiniz.

Farklı bir menü diziliminiz varsa televizyonunuzun kumandasından "Menü" tuşuna bastığınızda sağ alt köşede "Ayarlar" bölümü görüyorsanız yatay menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Yön tuşlarını kullanarak sağ köşede bulunan "Ayarlar" bölümüne gelin ve kumandanızdan "OK" tuşuna basın. "Ayarlar" menüsü açılır. Açılan menünün en sağında "Ebeveyn" bölümüne sağ yön tuşunu kullanarak ilerleyin. Aşağı yön tuşu ile "Tuş Kilidi"nin üzerine gelin. Tuş kilidi yazan yerde "Açık" yazıyorsa, TV'nin tuş takımı kilitlenmiş demektir. Tuş kilidini kapalı konuma almak için sağ yön tuşuna basın. 4 haneli parola girebileceğiniz bir ekran açılır. Bu kısma daha önce bir parola belirlediyseniz bu parolayı girin. Belirlemediyseniz "1234" rakamlarını girin. Parolanızı daha önce belirlediyseniz ancak hatırlamıyorsanız ana parola olan "2356" rakamlarını girin. Bu parolalardan birini kabul ettiyse sağ yön tuşuna basarak "Kapalı" konuma getirebilirsiniz.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.