Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Televizyon kendiliğinden açılıyor

Televizyonunuz kapalı haldeyken bazı ayarları nedeniyle kendi kendine açılabilir. Bunun önüne geçmek için alabileceğiniz önlemler aşağıda yer alıyor.
Televizyonunuzun "Ayarlar" bölümünde bulunan "Zamanlayıcı Ayarları" özelliğini kapalı konuma getirebilirsiniz. Kumandanızda basılı bir tuş kalmışsa kendiliğinden açılabilir. Bu durumda kumanda pillerini çıkarıp takın ve kumandayı kontrol edin. Düzelmezse televizyonu fabrikaya ayarlarına döndürebilirsiniz.

Zamanlayıcı ayarını kapatın

Televizyonunuzun kumandasından menü tuşuna bastığınızda "Görüntü Ayarları" yazısı geliyorsa dikey menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Aşağı yön tuşu ile Ayarlar bölümüne gelin ve "OK" tuşuna basın. Aşağı yön tuşuna "Zamanlayıcı Ayarları" kısmını görene kadar basın. "Zamanlayıcı Ayarları - Açılma Zamanlayıcısı" bölümünde "Kapalı" yazmıyorsa kapalı konuma alın. Bunu yapmak için "Açılma Zamanlayıcısı" kısmına aşağı ve yukarı yön tuşu ile gelerek "OK" tuşuna basın. "Mod" yazısının karşısında yazanı "Kapalı" konuma getirmek için sağ veya sol yön tuşlarına basın. "Kapalı" yazısını gördükten sonra kumandanın yeşil tuşuna bastığınızda ayarı tamamlarsınız.

Televizyonunuzun kumandasından Menü tuşuna bastığınızda sağ alt köşede "Ayarlar" bölümünü görüyorsanız yatay menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Kumandanın yön tuşlarını kullanarak "Ayarlar" bölümüne gelerek "OK" tuşuna basın. Açılan pencerede "Görüntü-Ses-Kaynak" yazılarını görüyorsanız sağ yön tuşunu kullanarak "Zamanlayıcı" bölümüne gelin. Aşağı yön tuşu ile "Açılma Zamanlayıcısı"nın üzerine gelerek "OK" tuşuna basın. "Mod" yazısının karşısında "Kapalı" yazısını görene kadar sağ veya sol yön tuşuna basıp çekin. "Kapalı" yazısı geldikten sonra kumandanın mavi tuşuna bastığınızda açılma zamanlayıcısını kapatırsınız.

Kumandayı kontrol edin

Kumandanızın tuşlarından birinin takılı kalıp kalmadığını kontrol ederek, pillerini söküp tekrar deneyebilirsiniz.

Fabrika ayarlarına dönmek

Televizyonunuzun menü tuşuna basın. Aşağı yön tuşuna iki kez basarak "Ayarlar" sekmesine gelin ve OK tuşuna basın. Ayarlar listesi açılır. Aşağı yön tuşuna basarak listenin en sonuna geldiğinizde "Fabrika ayarlarına dönüş" yazısı görülür. Yazı üzerindeyken kumandanızın OK tuşuna bastığınızda kayıtlı tüm bilgiler silinir; kırmızı "hayır" ve yeşil "evet" yazısı çıkar. Kumandanın yeşil tuşuna bastığınızda televizyon kapanır ve fabrika ayarlarına dönmüş olursunuz.

Menü diziliminiz farklıysa televizyonunuzun menü tuşuna basın. Yön tuşlarını kullanarak sağ alt köşede bulunan "Ayarlar" sekmesine gelin ve kumandanızın OK tuşuna basın. Açılan ekranda "Görüntü" - "Ses" - "Kaynak" - "TV" sıralamasıyla başlayan menü görünür. Sağ yön tuşunu kullanarak TV sekmesine gelin. Aşağı yön tuşuna basarak "Hakkında" satırına gelin ve OK tuşuna basın. Açılan menüde "Fabrika ayarlarına dönüş" yazısını görürsünüz. Yazının üzerine gelerek OK tuşuna basın. "Fabrika ayarlarına dönüş - kayıtlı tüm bilgiler silinecek", "Hayır - Evet" yazısı görülür. Sağ yön tuşu ile "Evet" seçeneğini seçerek OK tuşuna bastığınızda televizyonunuz kapanır ve fabrika ayarlarına dönüş tamamlanır.

Menü->Ayarlar->TV ekranı


Yeniden kurulum

Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra televizyonunuz kendiliğinden açılır. Menü dilini yön tuşları ile "Türkçe" olarak seçin. Kumandanızdan OK tuşuna basarak diğer ekrana geçin. Açılan ekranda "Ev Modu" seçeneğini OK tuşuyla seçin. "Ülke seçiniz" yazan ekranda yön tuşlarıyla Türkiye'yi seçin. Açılan ekran bağlantı tipini sağ sol yön tuşları ile uydu olarak seçin; operatör seçimi ekranında "Standart Mod" seçeneğini OK tuşu ile seçin. 

Sonraki adımda "Kolay kurulum - gelişmiş kurulum" adımlarının yer aldığı ekran gelir. Kolay kurulum ile ilerleyin. Kolay kurulum üzerindeyken OK tuşuna bastığımızda yeni bir ekran açılır. Uydu kısmının TÜRKSAT 42.0 şeklinde seçili olduğundan emin olun. Değilse uydu yazısının üzerindeyken OK tuşuna basın ve uydu listesini açın. Yön tuşlarını kullanarak TÜRKSAT 42.0'ı seçin. Ekranın altında "Başlat" yazısı görünür. Kumandanızdan yeşil tuşa bastığınızda kanallar taranmaya başlar. Bu işlem zaman alır.

Menü diziliminiz farklıysa ilk ekran "Lütfen dil seçimi yapınız" ekranıdır. Türkçe'yi seçerek OK tuşuna basın. Açılan ekranda "Hadi başlayalım" yazısı geldiğinde OK tuşuna basın. "Ülke seçimi" ekranında Türkiye seçili olarak gelir. OK tuşuna basın. "Kullanıcı Modu" ve "Ev Modu" seçili olarak gelir. Bu adımlarda da OK tuşuna basın.

"TV konumu" özelliğinde "Ayakta-Duvara asılı" yazısı karşınıza çıkacak. Televizyonunuzun durumuna göre uygun seçenekle ilerleyin. Bu adımdan sonra seçimlerinizin özet sayfası gelir. Tüm bilgiler doğruysa kumandanızın "mavi" tuşuna basın ve sonraki adıma geçin. Ardından gelen "Aksesuar" adımını kumandanızın mavi tuşuna basarak geçebilirsiniz. Bundan sonra "Network Ayarları" sekmesi gelir. İsteğe bağlı olarak internet bağlantı ayarlarını sonraki adıma bırakılabilir. Kumandanızın mavi tuşuna basarak sonraki adıma geçebilirsiniz.

"Kaynak Ayarları" sekmesi karşınıza geldiğinde aşağı yön tuşu ile uyduyu seçip OK tuşuna basın. Her televizyonda bu seçenek olmayabilir. "Tek tuner - çift tuner" seçeneği ekranı çıktıysa "çift tuner" seçimiyle ilerleyin. Sinyal ve kalite gücü 50'nin üzerinde görünüyorsa mavi tuşa basarak devam edin.

"Kanal tipi" ekranı açıldığında "dijital-radyo" yazısını görürsünüz. Yön tuşlarını kullanarak seçili olanları iptal edebilirsiniz. Örneğin radyo kanallarının taranmasını istemiyorsanız radyo satırına gelerek OK tuşuna bastığınızda radyo kanalları taranmaz. "Tarama Modu - ücretsiz şifreli" yazısını gördüğünüzde sadece ücretsiz kanalları taratmak istiyorsanız "şifreli" kısmındaki onay işaretini kaldırın. Kumandanızdan kırmızı tuşa basarsanız kanalları arama işlemi başlar. Bu işlem uzun sürebilir.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.