Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Televizyon ekranında lekelenmeler var

Televizyonunuz kullanım esnasında beklenmedik şekilde çalışmaya ve görüntüde bazı sorunlar oluşturmaya başlayabilir. Görüntüdeki lekelenmeler için hazırladığımız rehberden faydalanabilirsiniz.
Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda sol tarafta "Görüntü Ayarları" yazan bir menü mü geliyor yoksa sağ altta "Ayarlar" yazan vidaya benzeyen bir simge mi çıkıyor? Ekranın alt kısmında simgeler çıkıyor ve en sağ altta çarka benzeyen bir simge çıkıyorsa yatay menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Öncelikle televizyonunuzun menü kısmından görüntü ayarlarını sıfırlayın. Televizyonunuzun yakınında mıknatıslı bir cihaz (hoparlör vb.) varsa uzaklaştırın. Belirttiğimiz kontrolleri yaparak televizyonunuzu kapatıp açtığınızda sorun çözülecektir.

Ekranın solunda simgeler ve "Görüntü Ayarları" yazısı çıkıyorsa dikey menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Öncelikle televizyonunuzun menü kısmından görüntü ayarlarını düzenlemeniz gerekiyor. Televizyonunuzun yakınında mıknatıslı bir cihaz (hoparlör vb.) varsa uzaklaştırmalısınız. Belirttiğimiz kontrolleri yaparak televizyonunuzu kapatıp açtığınızda sorun çözülecektir.

Görüntü ayarlarını sıfırlayın

Yatay menülü bir televizyonunuz varsa kumandanızın menü tuşuna basın. OK düğmesinin etrafındaki sağ ve sol yön tuşlarını kullanarak "Ayarlar" bölümüne gelin ve OK düğmesine basın. Karşınıza çıkan listeden "Ön tanımlı görüntü ayarlarına dön" seçeneği gelene kadar aşağı yön tuşuna basın ve OK tuşuna basın. "Fabrika ayarlarına dönmek istediğinizden emin misiniz" seçeneği gelecektir. OK tuşuyla Evet'i seçin.

Dikey menülü bir televizyonunuz varsa kumandanızda Menü tuşuna basın. OK tuşuna basarak, sol tarafta yukarıdan aşağıya sıralanan semboller arasında yer alan "Görüntü Ayarları" kısmına geçin. Çıkan ekrandaki "Basit Ayar Listesi"ni kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Standart ayarlar aşağıdaki gibi yapılmalıdır:

Resim Modu: Film
Parlaklık: 50
Kontrast: 85
Netlik: 30
Renk: 50
Renk sıcaklığı: Sıcak
DNR: Orta
MPEG NR: Yüksek
Canlı Renk: Kapalı
Mükemmel Netlik: Otomatik
Film Modu: Açık
Gamma: 2.2
Dinamik Kontrast: Orta
Dinamik Arka Işık: Kapalı
Arka Işık: 100
MEMC: Orta

Televizyonun yakınında mıknatıslı cihaz varsa

Mıknatıs barındıran ve manyetik alan oluşturan hoparlör gibi cihazlar televizyonunuzun elektronik yapısını etkilemesinin yanı sıra görüntü kayıpları, dalgalanma ve lekeler oluşturacağından televizyonunuzdan uzaklaştırılmalıdır.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.