Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Televizyon çok renkli gösteriyor

Menü->Ayarlar->Kaynak Ayarları ekranında geldiğinizde otomatik kanal arama kısmında "Anten Ayarları" bölümü yer alır. Bu bölümden kalite ve sinyal seviyesini kontrol edin. Aynı kontrolü kaynak bölümü içinde "Elle kanal arama" seçeneğine girerek yapabilirsiniz. Değerler 50'nin altındaysa çanak anten sisteminizin ve kabloların kontrolünü yaptırın. Değerler 50'nin üzerindeyse otomatik kanal arama veya elle kanal arama yaparak sorunu çözebilirsiniz.
Televizyonunuz çok renkli görüntü veriyor ya da görüntüdeki renkler birbirine karışıyor olabilir. Bu durumda aşağıda önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Kablo bağlantılarının kontrolü

Uydu cihazınızın arkasında siyah renkli ve televizyonunuza bağlanan bir kablo görürsünüz. Bu kablonun iki ucunun da yerine tam oturup oturmadığını kontrol edin. Kablonun yerine tam oturmamasından kaynaklı olarak görüntü renklerinde sorun yaşayabilirsiniz. Çanak antenden televizyona gelen beyaz renkli bir kablo görürsünüz. Bu kabloya ek yapılmış ya da kablo bağlantı noktalarından gevşemiş olabilir. Bu bağlantıların sağlamlaştırılması gerekir. Kabloların ek yerlerinde oksitlenme/paslanmaya yüz tutmuş kısımlar olabilir. Bu durumda kablonun yenilenmesi gerekir. Bunun için uydu tesisatıyla ilgilenen bir uzmandan yardım alın.


 

Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.