Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Şofben çalışmıyor

Şofbeniniz çalışmıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları takip edebilirsiniz.

Şofbeniniz çalışma esnasında umulmadık durumlar karşınıza çıkartabilir. Bu durumların üstesinden gelmeniz için bazı adımları denemeniz gerekecektir.

Elektrik bağlantısında sorun varsa ya da sularınız az akıyorsa şofbeniniz çalışmayabilir. Bu adımları kontrol edin. Ayrıca, şofbenin gaz vanası kapalı kalmışsa açık hale getirin ve ekranda hata uyarısı çıkıyorsa sıfırlama işlemi yapın. Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.

Şofbene elektrik geliyor mu?

Şofbeninizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur. Sigorta kutusunun üzerindeki mandala benzeyen düğmeyi açık konuma getirdiğinizde şofbene elektrik gelmeye başlayacaktır.

Şofben sigorta düğmesi


Suyu kontrol edin

Musluğu açtığınızda sularınız az akıyorsa şofbeniniz çalışmayabilir. Sularınız normale döndüğünde tekrar çalıştırmayı deneyin.

Gaz akışını sağlayın

Şofben doğalgaz ile kullanılıyorsa;

Şofbenin yan tarafında doğalgaz borusu yer alır. Bu borunun üzerinde bulunan vanayı açık konuma getirerek gaz akışını sağlayabilirsiniz.

Doğalgaz borusu vanası ile gaz akışı


Şofben tüp ile kullanılıyorsa;

Tüpün üst kısmında "dedantör" adı verilen bir başlık yer alır. Bu başlık üzerindeki mandalı açık konuma getirerek gaz akışını sağlayabilirsiniz.

Dedantör mandalı ile gaz akışı


Şofbeni sıfırlayın

Şofbeninizin ön kısmında, üzerinde "ON-OFF" yazan bir düğme bulunur. Sıfırlama yapmak için bu düğmeyi "Reset" yazan konuma çevirin ve ekran üzerinde "Reset" yazısı sönene kadar bekleyin.

Şofbeni sıfırlama düğmesi
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.