Arçelik
Arçelik
10.12.2023

Robot Süpürge Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler: Akıllı Temizlik İçin Rehber

Evin her bir noktasını temizlenin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Düzenli temizliğin en gerekli malzemelerinden olan elektrikli süpürgeler sebebiyle oluşan bel ağrılarından da şikayetçiyiz. Bugünkü konumuz, bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak ve el sürmeden temizlik yapabilmeyi mümkün kılmak amacıyla ürettiğimiz robot süpürgeler!

Marka ve model çeşitliliğine sahip olan robot süpürgeler, ilk bakışta bazı kafa karıştırıcı özelliklere sahipmiş gibi gelebilir. Bu yazımızda robot süpürge satın almadan önce dikkat etmeniz gereken noktaları öğrenebilir, bu akıllı cihazlar sayesinde evinizi yorulmadan tek bir hamleyle temizleyebilirsiniz.

Yazımızda önce robot süpürgelerin ne gibi avantajlara sahip olduğundan bahsedecek, robot süpürge türlerini sıraladıktan sonra bu pratik cihazları satın almadan önce dikkat etmeniz gereken noktaları açıklayacağız.

Keyifli okumalar!

Robot Süpürgenin Avantajları Nelerdir?

Robot süpürgelerin en büyük avantajı, elde tutulan elektrikli süpürgeler kullanmak zorunda kalmadan evinizi temizleyebilirmeniz. Robot süpürgeler bunun yanı sıra hayatınızı kolaylaştıracak birçok özelliğe ve dolayısıyla avantaja sahiptir. Bu avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kolay kullanım
  • Derinlemesine temizlik
  • Uzaktan kumanda
  • Otomatik programlama
  • Zamandan ve enerjiden tasarruf

Yaşamınıza konfor katacak Arçelik robot süpürgelerin sahip olduğu model seçeneklerini aşağıdaki başlıklarda bir araya getirdik.

Robot Süpürge Türleri Nelerdir?

Robot süpürgeler, sahip oldukları fonksiyonlar doğrultusunda temel anlamda iki farklı türe ayrılır. Bunlar süpürme özellikli süpürgeler ve süpürme-paspas özellikli süpürgeler olarak adlandırılırlar.

Sadece Süpürme Özellikli Robot Süpürgeler

Ev ve ofis gibi ortamların kolay bir şekilde temizlenebilmesine olanak tanıyan süpürme özellikli robot süpürgeler; uzaktan kontrol, detaylı temizlik ve otomatik programlama gibi birçok farklı özelliğe sahiptir.

Bu süpürge türleri, yerdeki toz ve kirleri emiş gücüne sahip olan bir motor yardımıyla toplar ve haznesinde barındırır. Süpürme özellikli robot süpürge türlerinin birçoğu kendi kendine istasyonuna dönebilir ve bu istasyonda kendi kendine şarj olabilir.

Süpürme ve Paspaslama Özellikli Robot Süpürgeler

Süpürme özellikli robot süpürgelerin bir üst modeli olarak üretilen süpürme ve paspaslama özellikli robot süpürgeler, mop yapabilme özelliğine sahiptir. Ev ve ofis ortamları, bildiğiniz üzere sadece toz barındırmaz. Zemindeki zorlu lekeleri çıkarmak ise elektrikli süpürge ve mop gibi birçok adımdan oluşan vakit alıcı temizlikleri gerektirir.

Süpürme ve paspaslama özelliğine sahip olan akıllı robot süpürgeler, bulundukları ortamı süpürür ve kullanıcının isteği doğrultusunda ortamı moplayabilirler.

Mop yapabilmek için sıvı emici bir fırçaya ve deterjan haznesine sahip olan robot süpürgeler, uzun süren temizlik işlemlerini hayatınızdan çıkarabilmenizi sağlar. Düşük güç tüketimi, uzun çalışma süresi ve Wi-Fi bağlantısı gibi dikkat çekici özelliklere sahip olan Arçelik Robot Süpürgeler, sessiz çalışmaları sayesinde gürültülü temizliklerin başınızı ağrıtmasına engel olur.

Robot Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Telefonunuzdan tek bir tuşa basarak çalıştırabileceğiniz ve uzaktan kontrol sağlayabileceğiniz akıllı robot süpürgeleri satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaların birçoğu, robot süpürgelerin özellikleri ile ilgilidir.

Siz de aşağıdaki başlıklarda açıkladığımız robot süpürge özelliklerini inceleyebilir, hangi özelliklerin sizin için uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

1. Fırça ve emiş gücü

Fırça ve emiş gücü, tüm elektrikli süpürgeler için son derece önemli bir özelliktir. İyi bir fırçaya ve kaliteli emiş gücüne sahip olan bir akıllı robot süpürgeyi tercih ederek evinizi derinlemesine temizleyebilir ve evinizin, sizin ve aileniz için daha yaşanılabilir bir ortam olmasını sağlayabilirsiniz.

2700 Pascal emiş gücüne sahip olan Arçelik Robot Süpürgeler, ortamdaki tüm toz ve kirleri çekebilir, kolaylıkla evinizi temizleyebilir.

2. Navigasyon ve haritalama özellikleri

Arçelik robot süpürgelerin birçoğunda bulunan navigasyon ve haritalama özelliği, cihazın evinizdeki tüm odaları tanımasını sağlar. Bu sayede evin tamamı yerine istediğiniz bir odasını, telefonunuz aracılığıyla temizletebilirsiniz.

Arçelik akıllı robot süpürgeler, aynı zamanda birden fazla harita kaydedebilme özelliğine de sahiptir. Bu özellik, robot süpürgenin farklı ortamları tanıyabilmesini ve bu ortamları kolay bir şekilde temizleyebilmesini sağlar.

3. Zemin ve halı temizliği uyumluluğu

Robot süpürgeler yalnızca düz zeminleri mi temizleyebilir? Halılar, robot süpürgelerin korkulu rüyası mıdır? Artık değil! Arçelik Imperium Robot Süpürgeler, 2 cm yüksekliğe kadar olan halılara kendi kendine tırmanabilir ve halıları da temizleyebilir. Bu özellik, robot süpürgelerin halı ve kilim gibi engellere takılmadan temizlik işlemlerini sürdürebilmelerini sağlar. Hemen her evde halı kullanıldığı göz önünde bulundurulursa halı tırmanma özelliğine sahip olan robot süpürgeleri tercih etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

4. Ortalama şarj süresi ve temizlik süresi

Arçelik Imperium Akıllı Robot Süpürgeler, ortalama 4-5 saatlik bir sürede şarj olur. Bu süpürgeler, aynı zamanda isteğiniz üzerine düşük, orta ve yüksek güçte çalıştırılabilir. Düşük güç modunda çalıştırdığınız zaman süpürgeniz daha uzun bir çalışma süresine sahip olur. Bu doğrultuda Arçelik Imperium Robot Süpürgelerinin güç modlarına göre kablosuz çalışma süreleri şu şekilde sıralanır:

  • Düşük Güç: 150 dakika
  • Orta Güç: 120 dakika
  • Yüksek Güç: 70 dakika

5. Hareket kabiliyeti

Robot süpürge satın almadan önce dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik ise hareket kabiliyetidir. İyi bir robot süpürgenin düz ve pürüzlü zeminlerde rahatlıkla hareket edebilmesi, halılara tırmanabilmesi ve tüm yönlere doğru gidebilmesi son derece önemlidir.

Bu sebeple akıllı süpürge almadan önce tercih ettiğiniz modelin yüksek hareket kabiliyetine sahip olduğundan emin olun ve tertemiz bir evin tadını çıkarın!
 

Bonus: Robot Süpürge Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Yukarıdaki maddelere dikkat ederek iyi bir robot süpürge satın aldınız. Fakat bu yeni teknoloji cihazları kullanırken nelere dikkat etmeniz gerekli?

Süpürgelerinizden yüksek seviyede verim almak, onları uzun ömürlü bir şekilde kullanmak ve hijyenik bir ortama sahip olmak için siz de aşağıdaki detaylara dikkat edebilirsiniz:

  • Robot süpürgeyi kullanırken cihazın kullanma kılavuzunda yer alan güvenlik önlemlerine mutlaka dikkat etmelisiniz. Bu cihaz sağlığı ve ev güvenliği için son derece önemlidir.
  • Süpürgeyi çalıştırmadan önce evinizdeki tüm odaların kapılarını açtığınıza ve evcil hayvanlarınızı farklı bir konumda tuttuğunuza emin olmalısınız. Bu hazırlıklar cihazın daha rahat bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.
  • Robot süpürgelerinizin su haznesini düzenli olarak kontrol ederek cihazın yaptığı temizliğin her zaman verimli olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra cihazın fırçasını düzenli olarak temizlemek de süpürgenin verimlilik seviyesini artıracaktır.

Robot süpürgelerin özelliklerinden ve süpürgeleri almadan önce dikkat etmeniz gereken faktörlerden bahsettiğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz de sürdürülebilirlik ve enerji politikalarına uyumlu olacak şekilde üretilen insan ve çevre dostu Arçelik Robot Süpürge modellerini inceleyip saatler süren temizlik seanslarından kurtulmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

Imperium® Robo RS 3221 Robot Süpürge
3
  • Paspas Özelliği : Var
  • Wi-fi Bağlantısı : Var
  • Kablosuz Çalışma Süresi : 170
Imperium® Robo 2.0 RS 9121 Robot Süpürge
4
  • Paspas Özelliği : Var
  • Wi-fi Bağlantısı : Var
  • Kablosuz Çalışma Süresi : 150
  • Haritalama : Var
Imperium® Robo 3.0 RS 9131 Robot Süpürge
6
  • Paspas Özelliği : Var
  • Wi-fi Bağlantısı : Var
  • Kablosuz Çalışma Süresi : 150
  • Haritalama : Var
  • Mobil Uygulama : Home Direct - SDA