Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Paslanmaz (Inox) ocak sararıyor

Ocağınızla pişirme ve ısıtma işlemleri yaparken karşılaşabileceğiniz durumları teşhis edip çözmek için size yardım edebiliriz.
Paslanmaz (Inox özellikli) ocağınız sararıyorsa aşağıda önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Inox özellikli ocağınızın sararmaması için; pişirme yaptıktan sonra düzenli temizlik yapılması, ocağın harlı (güçlü) ateşte açılarak kullanılmaması ve ocağın gözünün boyutuna uygun mutfak gereçleri ile pişirme yapılması çok önemlidir.

Temizlik ve koruma

Ocağınızın gözünün büyüklüğüne uygun tencere, tava ya da çaydanlık benzeri mutfak eşyası kullanılmaması, sararmasına sebep olur. Isı nedeniyle oluşan bu sararmayı Arçelik'in resmi web siteleri ve yetkili servislerinden satın alabileceğiniz temizlik malzemeleri ve mikrofiber bezlerle temizlemeye özen gösterin. Ocağın yüzeyi temizlendikten ve durulandıktan sonra paslanmaz çelik bakım malzemeleriyle silinirse parlaklık ve kalıcı koruma sağlanır.

Pişirme yaptıktan sonra sıçrayan yağ ve benzeri maddeler zamanında temizlenmezse sıcaklık etkisiyle sarı bir görüntü ortaya çıkar. Bunu engellemek için her kullanım sonrası ocağınızı temizlemeye özen gösterin. Eğer yağdan kaynaklanan sararma kolay temizlenmiyorsa ocağı beş dakika boyunca çalıştırın. Inox temizleyici ve mikrofiber bez ile yüzeydeki izleri takip ederek ovalalayın. Bu işlem sırasında dayanıklı bir eldiven kullanmaya dikkat edin. Gerekirse bu uygulamayı birkaç kez tekrarlayın.

Sararma ocağınızın elektrikli gözünün çevresinde oluşuyor ise bu durum ısıdan dolayıdır ve normaldir. Ocağı boş olarak veya küçük tencere ile çalıştırmayın. Ocağı kapattıktan sonra da içinde ısı kalır. Bu nedenle pişmenin tamamlanmasına az bir süre kala ocağı kapatarak kalan ısıyı da kullanabilirsiniz.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.