Arçelik
Arçelik
2.08.2024

Okula Dönüş Zamanı: Evinizi Yeni Döneme Hazırlamak İçin İpuçları

Okula dönüş zamanı hem çocuklar hem de ebeveynler için heyecan verici ama aynı zamanda karmaşık bir dönem olabilir. Çocuklar tatilinin ardından okula geri döndüklerinde yeni maceralar, arkadaşlarla buluşmalar ve yeni bilgiler öğrenmenin heyecanını duyarlar. Ebeveynler için farklı işleyen bu dönemi çocuklarının okul başarısını destekleme ve günlük rutinleri düzenleme zamanı olarak değerlendirebiliriz. Geçiş süreci boyunca ufak tefek de olsa sorunlar yaşanabilir. Tabii ki okul yılına sorunsuz bir başlangıç yapmak ve günlük rutinleri kolaylaştırmak için evinizi hazırlamak, bu süreci çok daha keyifli hale getirebilir.

Evinizi yeni döneme hazırlarken çocuklarınızın ihtiyaçlarına uygun alanlar yaratmak ve düzeni sağlamak onların bu geçiş dönemindeki yaşam rutinlerine olumlu yönde katkıda bulunur. Ayrıca günlük yaşamın akışını düzenlemek, sabahları acele etmeden stressiz bir şekilde evden çıkmanızı sağlar.

Gelin, evinizi yeni döneme hazırlamak için faydalanabileceğiniz ipuçlarına göz atalım.

Düzenli ve İşlevsel Çalışma Alanları Oluşturun

Okula dönüş sürecini sorunsuz atlatmak için çocuğunuzun ders çalışabileceği, projelerini yapıp ödevlerini tamamlayabileceği düzenli ve işlevsel bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz. Bu alanı oluştururken rahat bir sandalye ve iyi aydınlatılmış bir alanda yer alan geniş bir masa tercih edin. Bunun yanı sıra tüm okul malzemelerinin düzenli bir şekilde saklayabileceği çekmece, kalemlik, saklama kutusu gibi depolama çözümlerini de eklemeyi unutmayın. Bu dönemde düzenle ilgili sorunlar olmaması için hem çalışma alanının uygun olması hem de eşyalarını düzenli bir şekilde kullanabilmesi hayli önemli.

Okul Kıyafetlerini ve Malzemelerini Organize Edin

Yeni eğitim dönemi başlamadan önce çocuklarınızın okul kıyafetlerini ve ihtiyaç duyacakları malzemeleri organize edin. Kullanılmayan, küçülmüş kıyafetleri ve gereksiz malzemeleri ayırın ve dolabında yer açın. Sabah okula gideceği saatlerdeki hazırlık sürecini hızlandırmak için haftalık ya da günlük olarak kıyafet planlaması yapabilir, buna göre çamaşır gününü belirleyebilirsiniz. Düzenli bir döngüde planlı bir şekilde hareket ederseniz sabahları “ne giyeceğim?” sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz.

Pratik Beslenme Çözümleri Hazırlayın

Besleyici ve pratik atıştırmalıklar hazırlamak çocukların okuldaki performansını ve enerjisini artırır. Özellikle gelişim sürecinde olan bir çocuğunuz varsa bu duruma ekstra önem vermenizi öneririz. Bu noktada Arçelik'in küçük ev aletlerinden faydalanabilirsiniz. İşte hayatınızı kolaylaştıracak Arçelik Küçük Ev Aletleri:

  • Sabah erken saatlerde okula giden çocuğunuz için hem pratik hem de doyurucu kahvaltılar hazırlamanız gerekebilir. Tost makinesi ile birkaç dakika içinde lezzetli ve doyurucu tostlar yapabilirsiniz. Arçelik Tost Makinelerini inceleyerek ihtiyaçlarınıza uygun bir modeli seçebilirsiniz. Peynirli veya sebzeli tostlarla çocuklarınızın güne enerjik başlamasını sağlayabilirsiniz.
 
  • Çocuklara sebze ve meyve yedirmek zor olabilir. Peki sevdiği meyve ve sebzeleri karıştırarak vitamin deposu içecekler hazırlamaya ne dersiniz? Arçelik KB 6234 T B-Fit® | Blender ile çocuğunuzun seveceği smoothieler hazırlayabilirsiniz. Arçelik KB 6234 T B-Fit® Blender, güçlü motoru ve kullanışlı tasarımıyla, kısa sürede lezzetli içecekler hazırlamanıza yardımcı olacak!
 
  • Sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan probiyotikler, çocukların sindirim sistemini destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirmesine yardımcı olur. Evde kolayca taze yoğurt ve kefir hazırlamak için Arçelik Tadı Var Probiyotik Yoğurt & Kefir Makinesi, kullanabilirsiniz. Dilerseniz hazırladığınız yoğurtla birlikte çocuğunuz için lezzetli bowl ve granolalar da yaparak okuluna götürebilirsiniz.

Günlük Rutinler ve Programlar Oluşturun

Günlük rutinler ve programlar oluşturarak hem çocuğunuzun hem sizin işlerinizi kolay bir şekilde organize edebilirsiniz. Sabahları belirli bir saatte kalkmak, kahvaltı yapmak, ödev zamanları ve uyku saatleri gibi rutinler belirlemek, günlük yaşamı kolaylaştırmasının yanı sıra çocuğunuza da bir disiplin duygusu aşılayacaktır. Biyolojik saatine uygun olarak uyuması, enerjisini doğru yöneterek günlük görevlerini tamamlaması çocuğunuz ve sizin için stresi azaltacak bir uygulama olacaktır.

Evinizi Gözden Geçirin ve İhtiyaçları Belirleyin

Okul yılı başlamadan önce evinizdeki eşyaları bir  gözden geçirin. Eksik olan veya yenilenmesi gereken şeyleri belirleyin. Çocukların çalışma alanındaki lambaların yeterli ışık sağlaması, çalışma masalarının ergonomik olması gibi detaylara dikkat edebilirsiniz. Çocuğunuzun büyümesiyle birlikte ihtiyaçları da değişecektir. Bu ihtiyaçlara uygun olarak almanız gerekenleri belirleyebilirsiniz.

Yeni eğitim dönemine girerken evinizi düzenleyerek ve çocuklarınızın ihtiyacı olan her şeyi hazır hale getirerek hem sizin hem de çocuğunuzun bu yeni dönemi daha keyifli ve stressiz geçirmesini sağlayabilirsiniz. Mutfakta işlerinizi kolay bir şekilde halletmenize yardımcı olacak Arçelik Küçük Ev Aletleri Modelleri’ni değerlendirebilmek için Arçelik web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

TKM 3341 Telve-X Beyaz Türk Kahve Makinesi
4
  • Fincan Kapasitesi : 5
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
YM 9242 I Tadı Var® Probiyotik Yoğurt & Kefir Makinesi
34
  • Kapasite : 3 L
  • Tek Kişilik Yoğurt Kabı : Var
  • Dijital Kontrol Ekranı : Var
  • Yoğurt Kabı Malzemesi : Cam
  • Zamanlama Özelliği : Var