Arçelik
Arçelik
10.01.2024

Mutfaklarda Arçelik Davlumbaz Farkı

Pişirme esnasında koku ve duman çıkarma potansiyeli yüksek yemekleri, arkanızda iz bırakmadan hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Türkiye’nin en sevilen beyaz eşya markası Arçelik, mutfaklarda hava temizliğini ön planda tuttuğu davlumbaz modelleriyle evlerin havasının değişmesine engel oluyor.

Arçelik Davlumbazlar: Mutfakta Hava Temizliği

Mutfak havalandırma sistemleri olarak da kullanılan Arçelik davlumbazlar, mutfak hijyeni sağlanması konusunda hava temizliği için üzerlerine düşen görevleri yerine getirir.

Peki bunlar nedir?

  • Kokuları giderirler.

Yemek pişirme sırasında oluşan yemek kokularını yakalayarak dışarı atan Arçelik davlumbaz çeşitleri, evinizin taze ve hoş kokusunun devam etmesini sağlar.

  • Yağ ve dumanı temizlerler.

Yemekler pişerken yağ buharı ve zaman zaman da duman çıkabilir. Lezzetli yemeklerle aranıza hava kirliliğinin girmesine engel olmayı amaçlayan Arçelik Davlumbazlar, bu buharları ve dumanları filtreleri aracılığıyla temizleyerek iç mekân hava kalitesini yükseltir.

  • Temizliği kolaylaştırırlar.

Yüksek emiş gücüne sahip Arçelik Davlumbaz modelleri, yağ buharları ve dumanı emerek kalıntılarının mutfak tezgâhı gibi yüzeylere yapışmasını engeller. Böylece yemek pişirdikten sonraki mutfak temizliği daha kolay olur.

Ancak davlumbazınızın mutfakta hep üst seviye performans göstermesini istiyorsanız onun filtresinin temizliğinden emin olmalı, kullanım kılavuzunda yazdığı şekilde temizliğini ve bakımını ihmal etmemelisiniz. Çünkü davlumbazların filtrelerinde yağ ve kir birikmesi, hava temizliği sağlama gücünü etkileyen bir faktördür.

Davlumbaz Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Bir mutfak davlumbazı alırken dikkat etmeniz gereken belirli unsurlar vardır.

  • Boyut: Mutfaktaki alanınız için en uygun boyutu seçmelisiniz. Alacağınız davlumbaz mutfağınızın genişliği ve ocağınız / tezgahınız ile boyut olarak uyumlu olmalıdır. Böylece davlumbaz montajı kolaylaşır; kullanımı da verimli sonuç verir.
  • Emiş Gücü: Davlumbazınızın emiş gücü çok önemlidir. Mutfakta ne sıklıkla yemek pişirdiğinizi ve en çok hangi tür yemekleri yaptığınızı göz önünde bulundurarak bir davlumbaz seçmenizi öneririz. Yoğun kıvamlı ve yağlı yemekler için güçlü emiş gücüne sahip davlumbazlar idealdir.
  • Ses Seviyesi: Davlumbaz kullanımı normal şartlar altında oldukça sesli gerçekleşir. Ancak Arçelik davlumbaz modelleri düşük ses seviyeleri ile mutfakta davlumbaz kullanımını ses kirliliği olmaktan çıkarır.
  • Filtre Türü: Davlumbaz filtreleri yağ tutucu ve karbon olmak üzere iki çeşittir. Yağ tutucular yağları yakalayan ve kolayca temizlenen filtrelerken, karbon filtreler ise kokuları azaltmak için bacalı kullanımın mümkün olmadığı durumlarda kullanılır.
  • Tasarım: Farklı malzemelerle ve tasarım seçenekleriyle geliştirilen davlumbazlar arasından mutfağınızda hâkim olan tarza uygun bir model bulabilirsiniz. Özellikle ankastre davlumbaz modelleri renk ve tasarım detaylarıyla modern mutfaklar için eşsizdir.
  • Aydınlatma: Davlumbazın altında yer alan aydınlatma sayesinde yemek pişirirken daha berrak bir görüş sunar. Bu nedenle alacağınız davlumbazın aydınlatma seçeneklerini iyi incelemelisiniz. Buna ek olarak pişirme yapmadığınız durumlarda, davlumbaz aydınlatmasını mutfağınızda ambiyans oluşturmak için kullanabilirsiniz.
  • Enerji Verimliliği: Enerji verimliliği açısından yüksek performans sunan davlumbazları seçerek uzun vadede enerji tasarrufu elde edebilirsiniz.
  • Marka: Özellikle mutfak gereçlerinde güvenilir bir markayı tercih etmek sizin için uzun ömürlü ve kaliteli bir ürün edinmekle eşdeğerdir. Bu yüzden Arçelik Davlumbaz fiyatları, özellikleri ve ürün detaylarını inceleyerek tam ihtiyacınız olan modeli bulabilirsiniz.

Yemeği hazırlarken ve yemek sonrasında mutfağın havasını temiz tutmak için tasarlanan Arçelik Davlumbaz modelleri, sahip olduğu özellikleriyle bunu nasıl başardıklarını gözler önüne seriyor.

Yüksek Emiş Gücü

Arçelik davlumbazlar, yüksek emiş güçleriyle ocaktaki yemeğin saçtığı yağ ve duman gibi hava temizliğini tehdit eden unsurları kolayca dışarı atar.

Düşük Ses Seviyesi

Mutfakta davlumbaz çalıştırmayı işkence olmaktan çıkaran Arçelik Davlumbaz modelleri, düşük ses seviyeleri ile yemeği hazırlarken müzik dinlemeyi veya televizyon izlemeyi sevenlerin çok hoşuna gidecek.

Enerji Tasarrufu

Arçelik Davlumbaz çeşitleri yüksek performansı, verimli enerji tüketimiyle bir araya getiriyor. Enerji tasarrufu için özel geliştirilen davlumbaz modelleri, uzun vadede faturalarda tasarrufu hedefleyenler için birebir.

NTC Sensörler & VOC Sensör

NTC sensör teknolojisi, otomatik mod özelliği sayesinde ocaktan gelen havanın sıcaklığını ölçerek sıcaklık artışına göre kademe değişimini otomatik ayarlar. Böylece davlumbazın daha verimli çalışmasını ama bunu yaparken de daha az enerji harcamasını sağlar.

VOC sensör teknolojisi ise uçucu organik bileşiklerin algılanarak ortamdan temizlenmesini sağlar. Organik yapıda, düşük kaynama noktasına sahip ve kolay buharlaşabilen bu bileşikler fark edilmedikleri takdirde temizliği zorlaştıracak izler bırakabilir.

Ayarlanabilir LED Aydınlatma

Tek tuşla farklı ışık şiddetine ayarlanabilir LED aydınlatmalar, günün farklı saatlerinde yüksek aydınlatma performansı sunar. Bu da akşam üstünden gece yarısına dek ne zaman yemek yaparsanız yapın, oldukça iyi bir aydınlatmaya sahip olacağınız anlamına gelir.

Motor Güvenlik Tasarımı

Herhangi bir yangın durumunda motorun davlumbazın içinde kalmasını sağlayan ek tedbirdir. Böylece mutfakta hem hava temizliği hem de güvenlik hep üst düzey kalır.

Çelik Çerçeveli Filtre

Davlumbazın güvenlik tedbirlerinden birisi de çelik çerçeveli filtredir. Kenarlarının çelik yapılması, davlumbazların ergonomisini artırdığı gibi yüksek mukavemete sahip filtrelerin yanlışlıkla deforme olmasının da önüne geçmiştir.

Montaj Aralığı

Arçelik davlumbazlar, ocakla davlumbaz arasındaki yasal seviye olan 65 cm’i gözeterek montaj aralığı geliştirmiştir. Ankastre set kurulumu öncesinde yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hava Temizleme Fonksiyonu

Arçelik Davlumbazınız sadece yemek yaparken değil, sigara dumanı gibi kötü kokulara karşı da etki sahibidir. Hava temizleme fonksiyonu sayesinde davlumbazınızın düşük seviyede çalışarak ortamdaki kötü kokuları yok etmesini sağlayabilirsiniz.

Filtre Doluluk Uyarısı

Filtrenin temizliği, davlumbazın performansını doğrudan etkileyen en önemli faktördür. Bu nedenle Arçelik Davlumbaz modellerinde elektrik kesintisinde dahi iptal olmayan, dolayısıyla mutlaka fark edeceğiniz filtre doluluk uyarısı özelliği bulunur. Her 100 saatlik çalışmadan sonra davlumbazınızda F sembolü ve ayarlı olduğu kademenin numarası yanıp söner.

Siz de farklı modeller arasından mutfağınız için en ideal davlumbazı Arçelik’te bulabilir, sahip olduğu özelliklere hava temizliğinin en konforlu hâline ulaşabilirsiniz.

İlgili Ürünler

ADE 607-2 S Ankastre Duvar Tipi Davlumbaz
0
  • Motor Tipi : Prosmart Inverter
  • Yoğun Emiş Gücü (m³/h) : 850 m³/h
  • Minimum Ses Seviyesi : 38 dBA
  • Özel Fonksiyonlar : NTC & VOC Sensors
  • Ayarlanabilir Led Aydınlatma : Sarı-Beyaz-Gün Işığı Renk Seçenekleri
  • Filtre Tipi : Çelik Kaset
ADE 606-2 G Fibona Serisi Ankastre Duvar Tipi Davlumbaz
3
  • Motor Tipi : Standart Motor
  • Yoğun Emiş Gücü (m³/h) : 720 m³/h
  • Minimum Ses Seviyesi : 44 dBA
  • Özel Fonksiyonlar : NTC Sensör
  • Ayarlanabilir Led Aydınlatma : Sarı-Beyaz-Gün Işığı Renk Seçenekleri
  • Filtre Tipi : Çelik Kaset
ADT 606 I Fibona Serisi Ankastre Duvar Tipi Davlumbaz
1
  • Motor Tipi : Standart Motor
  • Minimum Ses Seviyesi : 48 dBA
  • Filtre Tipi : Alüminyum Kaset