Arçelik
Arçelik
5.01.2024

LCD televizyonun görüntü kalitesi düşük

Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda sol tarafta "Görüntü Ayarları" yazan bir menü mü geliyor yoksa sağ altta "Ayarlar" yazan ve vidaya benzeyen bir simge mi çıkıyor? Ekranın alt kısmında simgeler çıkıyor ve en sağ altta çarka benzeyen bir simge çıkıyorsa yatay menülü bir televizyona sahipsiniz demektir.
Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda sol tarafta "Görüntü Ayarları" yazan bir menü mü geliyor yoksa sağ altta "Ayarlar" yazan ve vidaya benzeyen bir simge mi çıkıyor? Ekranın solunda simgeler ve "Görüntü Ayarları" yazısı çıkıyorsa dikey menülü bir televizyona sahipsiniz demektir.

Scart ya da anten kablonuzu farklı bir televizyona bağlayarak deneyin. Çanak anteninizin yönü ve montaj bağlantılarında sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda tesisatla ilgili bir uzmana gerekli kontrolleri yaptırın.

DVD oynatıcı veya oyun konsolu (PlayStation, XBOX vb.) gibi farklı cihazlar yayın kalitesini olumsuz etkileyebilir. Kanallarınızı seyrederken uydu alıcısı dışındaki cihazların kablolarını çıkartarak deneyin.

Menüde, Görüntü Ayarları bölümünden parlaklık, renk ve kontrast gibi ayarları düzenlemeyi deneyin.

Bağlantı kablolarını kontrol edin

Uydu cihazınızın arkasında siyah renkli ve televizyonunuza bağlanan bir kablo göreceksiniz. İki ucunun da yerine tam oturup oturmadığını kontrol edin. Tam oturmamasından kaynaklı olarak renklerde sorun yaşayabilirsiniz.

Çanak anteninizden televizyonuna gelen beyaz renkli bir kablo görürsünüz. Bu kabloya ek yapılmış ya da kablo bağlantı noktalarından gevşemiş olabilir. Bu bağlantıların sağlamlaştırılması gerekir. Kabloların ek yerlerinde oksitlenmeye/paslanmaya yüz tutmuş kısımlar olabilir. Bu durumda kablonun yenilenmesi gerekir. Bunun için uydu tesisatıyla ilgilenen bir uzmandan yardım alın.

Kablo kontrolü-TV kablo çıkışları



Görüntü ayarlarını düzenleyin

Dikey menülü bir televizyonunuz varsa kumandanızda "Menü" tuşuna basın. Ekranın alt kısmına semboller gelir. OK düğmesinin sağındaki yön tuşuna basarak "Ayarlar" kısmına ilerleyin. OK düğmesine basın. "Görüntü" yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basın. Ekranda çıkan listeyi kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Standart ayarlara getirmek isterseniz "Ön tanımlı görüntü ayarlarına dön" kısmına gelin ve OK tuşuna basın. "Fabrika ayarlarına dönmek istiyor musunuz?" uyarısına "Evet" demek için OK tuşuna basın. Bu işlem sonrasında sadece görüntü ayarlarınız fabrika ayarlarına dönecektir.

Yatay menülü bir televizyonunuz varsa kumandanızda Menü tuşuna basın. Sol tarafta yukarıdan aşağıya doğru semboller gelir ve Görüntü Ayarları yazar. OK tuşuna basarak Görüntü Ayarları kısmına geçin. Çıkan ekrandaki "Basit Ayar Listesi"ni kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Standart ayarlar aşağıdaki gibi yapılmalıdır:

Resim Modu: Film
Parlaklık: 50
Kontrast: 85
Netlik: 30
Renk: 50
Renk sıcaklığı: Sıcak
DNR: Orta
MPEG NR: Yüksek
Canlı Renk: Kapalı
Mükemmel Netlik: Otomatik
Film Modu: Açık
Gamma: 2.2
Dinamik Kontrast: Orta
Dinamik Arka Işık: Kapalı
Arka Işık: 100
MEMC: Orta
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.