Arçelik
Arçelik
5.01.2024

LCD televizyonda ses yok

Televizyonunuz kullanım esnasında beklenmedik şekilde çalışmaya ve dışarı ses vermemeye başlayabilir. Bu durumda sizin için hazırladığımız rehberden faydalanarak bu konuda bir çözüme ulaşabilirsiniz.
Kumandanızın Menü tuşuna bastığınızda sol tarafta "Görüntü Ayarları" yazan bir menü mü geliyor yoksa sağ altta "Ayarlar" yazan vidaya benzeyen bir simge mi çıkıyor? Ekranın alt kısmında simgeler çıkıyor ve en sağ altta çarka benzeyen bir simge çıkıyorsa yatay menülü bir televizyona sahipsiniz.

Kanal değiştirdiğinizde ses geliyorsa yayından kaynaklı bir sorun yaşanıyor demektir. Ses gelmiyorsa öncelikle kumandanızda, hoparlör üzerinde çizgi bulunan tuşa (Mute tuşu) basarak sesi kontrol edin. Menü içinde "Ses Ayarları" kısmından ses seviyesini yükseltebilirsiniz. Ayrı bir uydu alıcı, DVD oynatıcı ve bunlar gibi bir cihaz televizyonunuza bağlıysa ses seviyelerini o cihazların kumandasından kontrol edin. Televizyonun arkasına ya da yanına kulaklık takılmış olabilir. Bu durumda kulaklığı çıkarttığınızda ses gelmeye başlar.

Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda sol tarafta "Görüntü Ayarları" yazan bir menü mü geliyor yoksa sağ altta "Ayarlar" yazan ve vidaya benzeyen bir simge mi çıkıyor? Ekranın solunda simgeler ve "Görüntü Ayarları" yazısı çıkıyorsa dikey menülü bir televizyona sahipsiniz demektir.

Kanal değiştirdiğinizde ses geliyorsa yayından kaynaklı bir sorun yaşanıyor olabilir. Ses gelmiyorsa öncelikle kumandanızda, hoparlör üzerinde çizgi bulunan tuşa (Mute tuşu) basarak sesi kontrol edin.

Menü içinde "Ses Ayarları" kısmından ses seviyesini yükseltebilirsiniz.

Ayrı bir uydu alıcı, DVD oynatıcı ve bunlar gibi bir cihaz televizyonunuza bağlıysa ses seviyelerini o cihazların kumandasından kontrol edin.

Televizyonun arkasına ya da yanına kulaklık takılmış olabilir. Bu durumda kulaklığı çıkarttığınızda ses gelmeye başlar.

Sesi fabrika ayarlarına nasıl döndürürüm?

Kumandanızın "Menü" tuşuna basın. Alt kısımda semboller çıkar. OK düğmesinin yanındaki sağ ve sol yön tuşlarına "Çark" sembolüne benzeyen "Ayarlar" kısmı gelene kadar basın. Şimdi "OK" tuşuna basın. Çıkan ekranda "Ses" yazısının üzerine gelene kadar OK düğmesinin sağındaki yön tuşuna basın.

Ses ayarları listesi açılır. Aşağı yön tuşuna basarak listenin en altında bulunan "Öntanımlı Ses Ayarlarına Dön" yazısının üstüne gelin ve OK tuşuna basın. Ekranda "Fabrika ayarlarına dönmek istiyor musunuz?" sorusu çıkar. Sağ ya da sol yön tuşuna basarak "Evet" kısmına gelin ve OK tuşuna basın.

Bu işlem sonrasında sadece ses ayarlarını fabrika ayarına döndürmüş olacaksınız.

Ses ayarlarını nasıl yaparım?

Kumandanızın Menü tuşuna basın. Ekranda "Görüntü Ayarları" yazısı çıkar. OK tuşunun altındaki aşağı yön tuşuna bir kez basın ve "Ses Ayarları" kısmına gelin. OK tuşuna basın.

Liste şeklinde bir ekran gelir. Kumandanızın aşağı yukarı sağ ve sol yön tuşlarını kullanarak aşağıdaki ayarları yapın.

İlk sıradaki "Ses Ayarı" kısmını: "10" yapın. Aşağı yön tuşuna basın.
Balans: L ve R harflerinin tam ortasında olacak şekilde ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
Ses Tipi: Stereo olacak şekilde ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
Ses Modu: SRS TS HD olacak şekilde ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
SRS Ses Ön ayarı: Doğal olacak şekilde ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
Ses Çıkışı Ayarları kısmına gelin ve OK tuşuna basın. Yeni bir liste açılacaktır.
ARC: Kapalı olacak şekilde ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
TV Hoparlörü: Açık olacak şekilde ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
Ses Çıkışı: Açık olarak ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
Ses Çıkışı Durumu: Sabit olarak ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
Scart Çıkışı: Sabit olarak ayarlayın. Aşağı yön tuşuna basın.
Optik Çıkış: PCM olarak ayarlayın.
Son olarak menüden çıkmak için kumandanız üzerindeki "BACK " yada "ÇIKIŞ/EXIT" tuşuna basın.
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.