Arçelik
Arçelik
5.01.2024

LCD televizyonda görüntüde gölge ve yansıma var

Televizyonunuzdaki görüntüde farklı sebeplerle bozulmalar oluşabilir. Bu durumda bazı ayarlar yapmanız ve size sunacağımız adımları takip etmeniz gerekir.

Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda sol tarafta "Görüntü Ayarları" yazan bir menü mü geliyor yoksa sağ altta "Ayarlar" yazan ve vidaya benzeyen bir simge mi çıkıyor? Ekranın alt kısmında simgeler çıkıyor ve en sağ altta çarka benzeyen bir simge çıkıyorsa yatay menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Ekranın solunda simgeler ve "Görüntü Ayarları" yazısı çıkıyorsa dikey menülü bir televizyona sahipsiniz.

Bu durum görüntü ayarlarının değişmesinden kaynaklanmış olabilir. Menüdeki "Ayarlar" kısmından görüntü ayarlarını düzenlemeniz gerekir. Görüntüyü bilgisayardan alıyorsanız çözünürlük ayarlarını kontrol edin. DVD veya benzer cihazlar bağlıysa filmlerin kalite ve çözünürlüklerinden dolayı bu tür bozulmalar oluşabilir.

Uydu cihazınızdan aldığınız yayında sorun yaşıyorsanız öncelikle kullandığınız kabloları farklı bir televizyonda deneyin. Sorun devam ediyorsa kabloların değiştirilmesi gerekebilir.

Çanak anteniniz ve ucunda bulunan kutu (LNB) arızalanmış olabilir. Alanında deneyimli bir uzmandan destek alın.

Görüntü ayarlarını düzenleyin

Yatay menülü bir televizyonunuz varsa kumandanızın "Menü" tuşuna basın. OK düğmesinin sağındaki yön tuşuna basarak vida görüntüsüne benzeyen "Ayarlar" kısmına gelin. OK tuşuna basın. Ekrana "Görüntü", "Ses", "Kaynak", "TV", "Ağ", "Zamanlayıcı" ve "Ebeveyn" seçenekleri gelecektir. Sağ yada sol yön tuşuna basarak "Görüntü" kısmına gelin. Aşağıya doğru sıralanmış şekilde şu seçenekleri göreceksiniz:

Resim Formatı
Resim Modu
Arka Işık
Manuel Ekran Işığı
Gelişmiş
Öntanımlı Görüntü Ayarlarına Dön

Aşağı yön tuşuna basarak "Öntanımlı Görüntü Ayarlarına Dön" yazısına gelin ve OK tuşuna basın.

Dikey menülü bir televizyonunuz varsa kumandanızda "Menü" tuşuna basın. Sol tarafta yukarıdan aşağıya doğru semboller gelir ve "Görüntü Ayarları" yazısını görürsünüz. OK tuşuna basarak "Görüntü Ayarları" kısmına geçin. Çıkan ekrandaki "Basit Ayar Listesi"ni kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Standart Ayarlar aşağıdaki gibi yapılmalıdır:

Resim Modu: Film
Parlaklık: 50
Kontrast: 85
Netlik: 30
Renk: 50
Renk sıcaklığı: Sıcak
NR: Orta
MPEG NR: Yüksek
Canlı Renk: Kapalı
Mükemmel Netlik: Otomatik
Film Modu: Açık
Gamma: 2.2
Dinamik Kontrast: Orta
Dinamik Arka Işık: Kapalı
Arka Işık: 100
MEMC: Orta
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.