Arçelik
Arçelik
5.01.2024

LCD televizyonda görüntü yok

Televizyonunuzun ekranına farklı sebeplerden dolayı görüntü gelmeyebilir veya aktif olan girişe bağlı cihaz size görüntü sağlamıyor olabilir. Bu durumu çözmek için adım adım izleyeceğiniz bir rehber hazırladık.

Kumandanızın menü tuşuna bastığınızda sol tarafta "Görüntü Ayarları" yazan bir menü mü geliyor yoksa sağ altta "Ayarlar" yazan ve vidaya benzeyen bir simge mi çıkıyor? Ekranın alt kısmında simgeler çıkıyor ve en sağ altta çarka benzeyen bir simge çıkıyorsa yatay menülü bir televizyona sahipsiniz demektir. Ekranın solunda simgeler ve "Görüntü Ayarları" yazısı çıkıyorsa dikey menülü bir televizyona sahipsiniz.

Televizyonunuzun altında ya da yan tarafında açma-kapatma düğmesi yer alır. Kapalı konumda olup olmadığını kontrol edin. Kapalı/OFF konumundaysa Açık/ON konumuna alın.

DVD oynatıcı, uydu alıcısı veya oyun konsolu (PlayStation, XBOX vb.) gibi farklı cihazlar yayın kalitesini olumsuz etkileyebilir. Kanallarınızı seyrederken uydu alıcısı dışındaki cihazların kablolarını çıkartarak deneyin.

Menüde, "Görüntü Ayarları" bölümünden parlaklık, renk ve kontrast gibi ayarları düzenlemeyi deneyin.

Farklı cihazlar bağlı olduğunda Menü->Kaynaklar kısmından doğru kaynağın seçilmesi gerekecektir. Örnek olarak uydunuzu SCART kablosu ile televizyonunuzun arkasındaki SCART 1 girişine bağladıysanız, "Kaynak Ayarları"ndan SCART 1'in seçili olması gerekecektir.

Televizyonumu düğmeden nasıl açabilirim?

Düğme televizyonunuzun alt kısmında ya da yan tarafında yer alır. Açık/ON konumuna alın. Ön alt kısımda televizyonunuzun çalıştığını belirten bir ışık yanacaktır.

Kabloları kontrol edin

Uydu cihazınızın arkasında siyah renkli ve televizyonunuza bağlanan bir kablo göreceksiniz. İki ucunun da yerine tam oturup oturmadığını kontrol edin. Tam oturmamasından kaynaklı olarak renklerde sorun yaşayabilirsiniz.

Çanak anteninizden televizyonuna gelen beyaz renkli bir kablo görürsünüz. Bu kabloya ek yapılmış ya da kablo bağlantı noktalarından gevşemiş olabilir. Bu bağlantıların sağlamlaştırılması gerekir. Kabloların ek yerlerinde oksitlenmeye/paslanmaya yüz tutmuş kısımlar olabilir. Bu durumda kablonun yenilenmesi gerekir. Bunun için uydu tesisatıyla ilgilenen bir uzmandan yardım alın.

Doğru girişi seçin

Kumandanızda OK düğmesinin altında "Kare içine girmiş yatay ok" şekline benzeyen bir tuş bulunur. Bu tuş, ses açıp kapama tuşunun hemen sağında yer alır. Bu tuşa bir kez basın.

Ekranın alt kısımda HDMI 1, HDMI 2, HDMI 3, HDMI 4, S-VHS, SCART yazılarını göreceksiniz.

Uydu cihazınızı SCART kablosu ile bağladıysanız kumandanızın sağ yön tuşuna basıp SCART yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basın.

Uydu Cihazınız HDMI 1 girişinden televizyonunuzun arka kısmına bağladıysanız bu kez kumandanızın sağ yön tuşuna basarak HDMI 1 girişine gelerek OK tuşuna basın.
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.