Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Kurutma makinesinde seçtiğim program yarıda kaldı

Kurutma makinenizin kullanımı sırasında beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarla ilgili yapabilecekleriniz konusunda size bilgi vermek istiyoruz.
Kurutma makinesinde seçtiğiniz program yarıda kaldıysa aşağıda size önereceğimiz adımları takip ederek çözebilirsiniz.

1-Yükleme kapağı tam olarak kapanmamış olabilir. Yükleme kapağını kapanma sesini duyana kadar itin.
2-Elektrik kesintisi yaşanmış olabilir. Programı başlatmak için Başla / Bekle düğmesine basın.
3-Su tankı dolu olabilir. Su tankını boşaltın.
4-Makinenin ön yüzünde en altta bulunan ve buharlaşmayı sağlayan yoğuşturucu kilidi tam kapanmamış ve filtresi tıkanmış olabilir. Çamaşır yükleme kapağının iç kısmında bulunan filtresini temizleyin.

Su tankını boşaltın

Kurutma makinenizin kurutma işlemi sırasında çamaşırlardan aldığı nem yoğuşturulur ve ortaya çıkan su, su tankında birikir. Her kurutmadan sonra su tankının boşaltılması gerekir. Su tankını boşaltmak için öncelikle makinenizi fişten çekin ve elektrik bağlantısını kesin. Makinenizin ön yüzünde en alt sağ köşede yer alan kapağı tırnaklarından tutarak yukarıdan aşağıya doğru açın. Açtığınız kısmın en altında yer alan su tankının çekmecesini kendinize doğru tamamen çıkana kadar çekip çıkarın. İçindeki suyu boşalttıktan sonra dikkatlice yerine yerleştirin.


Yoğuşturucu kilidinin kontrol edilmesi

Kurutma makinenizdeki sıcak ve nemli hava yoğuşturucu adı verilen bölmenin içinde odanın soğuk havası ile soğutulur. Bu sayede makinenizin içinde dolaşan nemli hava yoğuşur ve su haline gelerek makinenizdeki su tankının içine pompalanır. Kurutma makinenizin ön yüzünde en altta yer alan ve tekmelik adı verilen bir kapak bulunur. Kurutma işlemi bittiğinde tekmelik bölmesinin kapağını bir süre açın ve soğumasını bekleyin. Tekmeliği açtıktan sonra üst kısımda gördüğünüz parçayı yerine tam oturtun ve üzerindeki mandalları yoğuşturucunun üzerindeki resimdeki gibi kilitleyin.

Lif filtresinin yeri ve temizliği

Kurutma makinenizde kurutma işlemi sırasında kıyafetlerinizden çıkan tüy, lif gibi maddeleri toplayan ve lif filtresi adı verilen bir filtre bulunur. Lif filtresinin gözenekleri tıkanmış olabilir. Bu filtreyi düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Makinenin çamaşır yükleme kapağını açtığınızda, yükleme eşiğinde delikli bir parça görürsünüz. Bu parçayı, iki parmağınızla tutabileceğiniz tutma yerinden yukarı çekerek çıkarın. Elle veya elektrik süpürgesiyle temizliğini yaparak tekrar yerine takın.

 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.