Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Kurutma makinesi sesli çalışıyor

Kurutma makineniz çeşitli sebeplerle sesli çalışmaya başlayabilir, çalışırken gürültü üretebilir. Cihazınızın ayarlarını gözden geçirip çeşitli adımları takip ederek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Doğru miktarda çamaşır yükleyin

Kurutma makinesinin yük miktarları çamaşırların cinsine göre değişir. Örnek olarak pamuklu bir programda makineye yükleyeceğiniz çamaşır miktarı 8 kilogram olurken, gömlek programında bu miktar 1,5 kilograma düşebilir. Kullanım kılavuzundaki "Program seçimi ve tüketim tablosu" bölümünde yük miktarlarına ait tablo yer almaktadır.

Yanlış doldurma



Doğru doldurma



Kurutma makinesinin ayak ayarları

Kurutma makinesinin daha sessiz ve titreşimsiz çalışabilmesi için ayak ayarlarının düzgün ve dengeli yapılması gerekir. Makinenizin ayaklarını ayarlayarak dengeyi sağlayın. Kurutma makinesi düz ve sağlam bir şekilde durana kadar ayakları sağa ve sola çevirerek ayarlayın.

Ayak ayarlama



Kurutma makinesinden metalik uğultu sesi gelmesi

Isı pompalı kurutma makinesi modellerinde ses makinenin ön alt kısmından gelir.



Kurutma makinesinden su sesi gelmesi

Kurutma makinesi içinde oluşan nem buhar halinden su haline geçer ve makinenin içindeki motor vasıtasıyla su tankına itilerek depolanır. Su tankı makinenin ön kısmında ve yukarıda yer alıyorsa su pompalanırken ses çıkarması normaldir.

Çamaşır makinesinin üzerine arada sabitleyici parça kullanmadan kurulum

Kurutma makinenizi çamaşır makinenizin üzerine arada sabitleyici parça kullanmadan kurarsanız ses ve titreşim sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Makinenizin güvenli ve tam performansla çalışabilmesi için sabitleyici parçayı kullanmanız gerekir.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.