Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Kurutma makinesi koku yapıyor

Kurutma makineniz koku yapıyorsa aşağıda önereceğimiz adımlarla size yardımcı olabiliriz.
Kurutma makineniz çalışma esnasında ısındığı için bir miktar plastik kokusu gelmesi normaldir. Makinenizi dolap içinde kullanmamaya ve ön kısmının açık konumda olmasına dikkat edin. Ayrıca makinenin tezgah altı kullanımlarında etrafında boşluk bırakılması gerekir. Çamaşırlar makine içinde uzun süre bekletilmemelidir. Her zaman kullandığınız deterjan ya da yumuşatıcınızı değiştirmeniz koku oluşumuna sebep olabilir. Makinenizin yükleme kapağının iç kısmında delikli bir filtre bulunmaktadır. Bu bölümü temizlemeye özen gösterin. Son olarak makinenizde biriken suyu su tankı yerine bir hortum yoluyla giderden dışarı atıyorsanız gider tıkanmış olabilir. Bu durumda gideri temizlediğinizden emin olun.

Tezgah altı kullanım koşulları

Kurutma makinesinin tezgah altı ya da dolap içi kullanımlarında, makinenin yan ve arka tarafları ile duvar/mobilya arasında en az 3 santimetre boşluk bırakılması gerekir.

Çamaşır yükleme kapağının iç kısmındaki delikli filtrenin temizlenmesi

Çamaşırlardan ayrılıp havaya karışan tüy ve lif gibi maddeler yükleme kapağının iç kısmındaki delikli filtre tarafından toplanır. Her kurutma işlemi sonrası bu filtrenin temizlenmesine dikkat edin. Filtreyi temizlemek için öncelikle makinenizi açma-kapama tuşundan kapatın. Çamaşırları yüklediğiniz kapağı açın. Kapağın iç kısmında plastik ve delikli bir parça göreceksiniz. Bu parçayı tırnaklarından tutarak yukarı doğru çekin ve açın.

Filtre çıkarma


Tüyleri, lifleri ve pamuk topaklarını elle ya da yumuşak bir bezle temizleyin. Yıkamak istiyorsanız ılık suyla yıkayın. Son olarak ortam ısısında kurumaya bırakın ve tamamen kuruduktan sonra yerine takın.

Filtre yıkama

Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.