Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Kurutma makinesi çamaşırları ıslak çıkarıyor

Kurutma makineniz çamaşırları tam olarak kurutmuyor olabilir. Bu durumu önlemek için size önereceğimiz çözüm yöntemlerini deneyebilirsiniz.
Uygun çamaşır yüklemesinin yapılması

Kurutma makinesine, çamaşırın cinsine ve verilen programa bağlı olarak çamaşır yüklemesi yapılmalıdır. Kullanım kılavuzunda yer alan “Program seçimi ve tüketim tablosu" sayfasında yük miktarları belirtilmiştir.

Yanlış yükleme


Doğru yükleme


Çamaşır makinesinde sıkma işlemi devir sayısı

Kurutma yapmak istediğiniz çamaşırlara, çamaşır makinesinde en düşük 800 devirde sıkma işlemi yapılması gerekir. Çamaşırlar ne kadar iyi sıkılmış olursa o kadar çabuk ve etkili kuruyacaktır. Kullanma kılavuzunda "Program seçimi ve tüketim tablosu" sayfasında bu değerler belirtilmiştir.

Çamaşır yükleme kapağının iç kısmındaki delikli filtrenin temizlenmesi

Çamaşırlardan ayrılıp havaya karışan tüy ve lif gibi maddeler yükleme kapağının iç kısmındaki delikli filtre tarafından toplanır. Her kurutma işlemi sonrası bu filtrenin temizlenmesine dikkat edin. Filtreyi temizlemek için öncelikle makinenizi açma-kapama tuşundan kapatın. Çamaşırları yüklediğiniz kapağı açın. Kapağın iç kısmında plastik ve delikli bir parça göreceksiniz. Bu parçayı tırnaklarından tutarak yukarı doğru çekin ve açın.

Filtrenin çıkarılması


Tüyleri, lifleri ve pamuk topaklarını elle ya da yumuşak bir bezle temizleyin. Yıkamak istiyorsanız ılık suyla yıkayın. Son olarak ortam ısısında kurumaya bırakın ve tamamen kuruduktan sonra yerine takın.

Filtre yıkama


Nem sensör plakalarının yeri ve temizliği

Kurutma makinelerimiz sabit bir sürede kurutma yapmaz. Makinenizin içinde, yükleme kapağının alt kısmında iç tarafta bulunan, iki adet çubuk şeklinde olan ve çamaşırın kuru olup olmadığını algılayan akıllı nem sensörleri bulunmaktadır. Nem sensörleri makineniz yeterli kurutma yaptığında kurutmayı sonlandırır. Nem sensör plakalarının temizliği için; makinenin kapağını açın. Kurutma işleminden dolayı makine hala sıcaksa soğumasını bekleyin. Çamaşır yükleme kapağının iç kısmında iki adet metal çubuk görürsünüz. Sensör metallerini sirkeli su ile ıslatılmış yumuşak bir bezle silin ve kurulayın. Sensör metallerini yılda 4 kez temizleyin. Bu esnada deterjan gibi herhangi bir madde kesinlikle kullanmayın.

Sensör temizliği


Kurutma makinesinin ön alt kısmında yer alan kapaklı bölümdeki filtreyi temizleme

Öncelikle makinenizi fişten çekin ve elektrik bağlantısını kesin. Kurutma işlemi yapılmışsa soğuması için ön kapağı açın ve bekleyin. Ön kapağı açtıktan sonra 2 adet, mandala benzeyen ve renkli kilitleri açın. Filtreyi dışarı doğru çekin. Duş başlığı gibi bir basınçlı su kaynağıyla temizleyin ve suların süzülmesini bekleyin. Filtreyi yerine yerleştirin. Renkli kilitleri tekrar kapatın ve yerine tam oturduklarından emin olun. Ardından ön kapağı kapatın.

Kurutma makinesinin su tankını boşaltma

Her kurutmadan sonra su tankının boşaltılması gerekir. Öncelikle makinenizi fişten çekin ve elektrik bağlantısını kesin. Sol üst kısımda yer alan su tankı çekmecesini çekerek çıkartın. Suyu lavaboya dökün. Tankı yerine yerleştirin.

Su tankının boşaltılması
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.