Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Kurutma makinesi çalışmıyor

Kurutma makineniz çeşitli sebeplerle çalışmayı durdurabilir. Cihazınızın ayarlarını gözden geçirip çeşitli adımları takip ederek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.
Ön paneldeki ışıkları kontrol edin

Kurutma makinenizin ön panelinde yer alan ışıklar yanmıyorsa bu durum makinenizin bağlı olduğu prizden kaynaklanıyor olabilir. Bunun için prizinize küçük bir ev aleti bağlayıp çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ediyorsa uzman bir elektrikçi ile iletişime geçin ve tesisatınızda gerekli kontrolleri yaptırın.

Kapağı kontrol edin

Kurutma makinenizde çamaşırları koyduğunuz kapak kısmı yerine tam olarak oturmamış olabilir. Bu durumda makinenizin kapağını açıp tekrar kapatın. Makinenizin içinde kapağın kapanmasını engelleyecek çamaşır olup olmadığını kontrol edin. Makinenizin kapağının rahat kapanması için kapasitesinden fazla çamaşır koymamaya dikkat edin.

Yanlış yükleme


Doğru yükleme


Kurutma makinesinde program sıfırlama (reset) işlemi

Kurutma makinenizi açma-kapama düğmesinden açarak elektrik geldiğinden emin olun. Tuşların olduğu bölümde üzerinde Başla/beklet/iptal yazan düğmeye parmağınızı 3 saniye basılı tutun ve çekin. Makinenizi açma-kapama düğmesinden kapatıp açın. Program sıfırlanmış olacaktır.

Makinenin ön alt kısmında yer alan kapaklı bölümdeki filtrenin kilitlenmesi ve temizlenmesi

Öncelikle kurutma makinenizi fişten çekin ve elektrik bağlantısını kesin. Kurutma makinenizin ön alt kısmında yer alan ve tekmelik adı verilen bir bölüm bulunur. Makinenizdeki tekmelik düğmesine basarak bu bölümü açın. Açılan tekmelik bölümünün içinde yer alan filtre çekmecesinin kapağını üzerindeki ok yönünde çevirin. Filtre çekmecesini dışarı çekin.

Filtre çekmecesinin çıkarılması


Filtre çekmecesini kırmızı düğmeye basarak açın. Filtre çekmecesindeki süngeri çıkarın. Filtre çekmecesi süngerini elde yıkayarak üzerindeki tüy ve lif gibi maddeleri temizleyin. Süngeri yıkadıktan sonra elinizle sıkarak ıslaklığını giderin. Süngeri tekrar yerine yerleştirin. Filtre çekmecesini kırmızı düğme kilitlenecek şekilde kapatın. Filtre çekmecesini yerine yerleştirin ve çekmece kapağını ok yönünde çevirerek kapağını sıkıca kapatın.


Kurutma makinesinin çocuk/tuş kilidinden çıkarılması

Kurutma makinenizin ön kısmında bir kilit sembolü yer alır. Kilit sembolü tek düğmeyi işaret ediyorsa bu düğmeye parmağınızı 3 saniye kadar basılı tutup çekin. Kilit sembolü iki düğmeyi işaret ediyorsa bu iki düğmeye parmağınızı 3 saniye kadar basılı tutup çekin. Bu durumda makineniz çocuk/tuş kilidinden çıkacaktır.

Çocuk kilidi iptali


Çocuk kilidi iptali (dijital)
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.