Arçelik
Arçelik
19.01.2024

Kombi Hata Kodları: Nedir, Nasıl Çözülür?

Kombide oluşan bir arıza hem ısıtma hem de sıcak su kullanımını etkileyeceği için zor durumlar yaşatabilir. Ancak bazı hataları kolaylıkla çözerek kombinizin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. “Peki, bu hatalar nelerdir?” diye merak ediyorsanız Arçelik kombilerde ortaya çıkabilecek hatalara, bu hataların kodlarına, anlamlarına ve çözümlerine bakmakta fayda var. O halde kombi hata kodlarını incelemeye başlayalım.

E01: Alev Yok, Sahte Alev

Kombide meydana gelebilecek bir hata olan E01, alev yok anlamına gelir. Kombinin sorunsuz bir şekilde çalışması için ateşleme yapıldıktan sonra yanma meydana gelmesi gerekir. Ancak E01 hatası veren bir kombide ateşleme yapıldığı halde yanma gerçekleşmez.

Bu hata kodu ile karşılaşmanız halinde öncelikle gaz vanalarının açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Gaz vanaları kapalı ise vanayı açarak kombiyi kapatıp tekrar çalıştırın. Bu işlemden sonra kombi ateşleme yaptıktan sonra yanma meydana gelirse hata ortadan kalkar.  

Ancak gaz vanaları açık bir şekilde kombi yeniden çalıştırıldığında yine yanma olmuyorsa yetkili servis ile iletişime geçmeniz gerekir.

E02: Limit Termostat

Kombide ortaya çıkan bir diğer hata kodu E02 yani limit termostat hatasıdır. Kombiden kalorifere giden suyun aşırı ısınması halinde bu hata ile karşılaşabilirsiniz.

Hatayı çözmek için yapılması gereken ise kombiyi yeniden başlatmaktır. Ancak kombi tekrar çalıştığında hata hala devam ediyorsa yetkili servisle iletişime geçmelisiniz.

E03: Baca Sigortası

Kombinin sorunsuz bir şekilde çalışması için baca sıcaklığının belirli bir limitte kalması gerekir. Eğer baca sıcaklığı limit dışına çıkarsa E03 yani baca sigortası hatası ile karşılaşmanız mümkün.

Kombinizde E03 hata kodu ortaya çıktıysa baca sıcaklığı limiti aşmış demektir. Baca sıcaklığının normal düzeyine dönmesi için de baca sigortası değiştirilmelidir. Hatanın çözümü sigorta değişimi olduğundan dolayı da kombinizi kapatıp doğrudan yetkili servisle iletişime geçmelisiniz.

E04: Düşük Su Basıncı Hatası

Kombinin ısıtma yapabilmesi için su basıncı, belirli bir bar seviyesinin üstünde kalmalıdır. Bu seviye ise 1.5 bardır. Kombide su basıncı 0.5 barın altına düşerse E04 koduyla düşük su basıncı hatası ortaya çıkar.

Kombinin altında yer alan doldurma musluğu yardımı ile su basıncı 1 barın üzerinde çıkarıldığında E04 hatası ortadan kalkar. Ancak bu sürekli tekrar eden bir hataysa bir su kaçağı olma ihtimaline karşı tesisatınızı kontrol ettirmenizde fayda var.

E16: Fan Arızası

Kombinizde karşılaşabileceğiniz diğer bir hata kodu ise E16 yani fan arızasıdır. Kombide fan motoru, kombi brülöründe yanma gerçekleştikten sonra atık gazın tahliyesini ve yanma odasına temiz havanın girmesini sağlar. Kısacası fanda oluşan bir arıza, kombinin yanma işlemini de doğrudan etkiler. Bu nedenle E16 kodu ile ortaya çıkan fan arızası ile karşılaştıysanız yetkili servisle iletişime geçmelisiniz.

E22: Elektronik Kart Mikro İşlemci Arızası

Kombide tüm sistemlerin çalışmasını sağlayan parça elektronik karttır. Elektronik kartta meydana gelen mikro işlemci arızası ise E22 hata kodu ile karşımıza çıkar.

Kombinizde E22 hatası meydana geldiyse elektronik kartta bir arıza oluştuğu anlamına gelir. Kombinin enerjisini kesip tekrar enerji vererek bu hatayı kolaylıkla çözmek mümkün. Ancak kombinize tekrar enerji verdiğinizde hata devam ediyorsa arızayı gidermek için yetkili servisle iletişime geçmeniz gerekir.

E31: Uzaktan Kumanda Hatası

Uzaktan kumanda ile kombinin ısı ayarını yapabilirsiniz. Ancak uzaktan kumandada bir arıza olması halinde uzaktan kumanda hatası anlamına gelen E31 hata kodu ile karşılaşabilirsiniz.

Kombinizde E31 hata kodu ortaya çıktıysa ilk olarak uzaktan kumandanın pilini kontrol etmelisiniz. Pil değişimi yaptığınızda da hata devam ediyorsa yetkili servisle iletişime geçerek arızanın giderilmesi için teknik destek talep edebilirsiniz.  

E98: Ana Besleme Hatası

Elektrik şebekesinde meydana gelen dalgalanmalar her elektronik cihazda olduğu gibi kombinin çalışmasını da etkiler. Eğer kombinizde E98 hata kodu ortaya çıkarsa bu durum voltajın düşmesi veya yükselmesinden kaynaklı olarak kombide ana besleme hatası yaşandığı anlamına gelir. Voltaj normal aralığa girdiğinde hata ortadan kaybolur.

Ancak kombide yaşanan bu hata sürekli olarak ortaya çıkıyorsa elektrik tesisatında bir sorun olma ihtimaline karşı tesisatı yetkili servis ile iletişime geçerek kontrol ettirmenizde fayda var.

E99: Güvenlik Arızası

Kombide herhangi bir kaçak olmaması için sistemde yer alan güvenlik önlemleri oldukça önemlidir. Ancak bazen sistemde bir açık ya da arıza meydana gelebilir. Bu da kombide E99 yani güvenlik arızası olarak ortaya çıkar.

Güvenlik arızası ile karşılaşıldığında herhangi bir sorun yaşanmaması için kombi kapatılarak doğrudan yetkili servis ile iletişime geçilmelidir.

Kombide meydana gelen tüm bu hatalardan kaynaklı yetkili servisle iletişime geçmeniz gerekirse 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezini arayabilir ya da “Servis Randevu” sayfası üzerinden randevu oluşturarak teknik destek hizmeti talep edebilirsiniz.