Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Kombi çalışmıyor (Ekran ve tuşlu)

Kombiniz çalışma esnasında umulmadık durumlar karşınıza çıkarabilir. Bu durumların üstesinden gelmeniz için bazı adımları denemeniz gerekir.

Sorununuz devam ederse 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.

 

Elektrik kontrolü

Üzerindeki ışıklar yanmıyorsa kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur. Sigorta kutusunun üzerindeki mandala benzeyen düğmeyi açık konuma getirdiğinizde kombiye elektrik gelmeye başlayacaktır.

 

Sigorta kutusu
 

 

Su basınç kontrolü

Kombinizin altında su saatine benzeyen manometrede, çubuk 1'in altındaysa kombiyi kapatın.

Ürünün alt tarafına baktığınızda plastik saplı renkli bir vana göreceksiniz.

Sola doğru yavaşça çevirin. Kombinin içerisine su dolmaya başlayacaktır. (Birden fazla basınç oluşmaması için vanayı yavaşça açın)

Ürünün ön kısmında su saatine benzeyen manometrede çubuk 1 - 1,5 arasına geldiğinde aynı vanayı sağa doğru çevirerek kapatın.

 

Kombiyi kış konumuna alın

Kombinizin üzerinde bulunan açma-kapama tuşuna, kombinizin ekranında petek şekli görünene kadar parmağınızla basın. Ekranda petek şekli kaldığında kombiniz kış konumuna alınmış olur.

 

Kombiyi yaz konumuna alın

Kombinizin üzerinde bulunan açma-kapama tuşuna, kombinizin ekranında musluk şekli görünene kadar parmağınızla basın. Ekranda musluk şekli kaldığında kombiniz yaz konumuna alınmış olur.

 

Petekleri ısıtmıyorsa

Kombinin üzerindeki ekranın yan tarafında, üzerinde petek şekli olan "+" ve "-" tuşlarına basarak sıcaklığı değiştirebilirsiniz.

 

Suyu ısıtmıyorsa

Kombinin üzerindeki ekranın yan tarafında, üzerinde musluk şekli olan "+" ve "-" tulşarına basarak musluktan akan suyun sıcaklığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.