Arçelik
Arçelik
19.01.2024

Klima Hata Kodları: Nedir, Nasıl Çözülür?

Klimalar ile sıcaklık dengesi ayarlanarak iç mekanlarda konforlu bir ortam yaratılabilir. Bu konforun her zaman üst düzey performansta sürmesi için de klimalarda ortaya çıkan hatalara dikkat etmek ve bu hataların giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmek oldukça önemli. Peki, Arçelik klimalarda karşılaşabileceğiniz hatalar nelerdir?

Gelin, Arçelik klima hata kodlarını ve anlamlarını birlikte inceleyelim.

CH01: İç Ünite Oda Sıcaklık Sensör Hatası

CH01 hata kodu, iç ünite oda sıcaklık sensör hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH02: İç Ünite Giriş Boru Sensörü Hatası

CH02 hata kodu, iç ünite giriş boru sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH03: Kablolu Uzaktan Kumanda Hatası

CH03 hata kodu, kablolu uzaktan kumanda hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH04: Şamandıra Anahtarı Hatası (Opsiyonel)

CH04 hata kodu, şamandıra anahtarı hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH05: İç Ünite ve Dış Ünite Arasında İletişim Hatası

CH05 hata kodu, iç ünite ve dış ünite arasında iletişim hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH06: İç Ünite Çıkış Boru Sensör Hatası

CH06 hata kodu, iç ünite çıkış boru sensör hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH09: İç Ünite EEPROM Hatası

CH09 hata kodu, iç ünite EEPROM hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH10: İç Ünite BLDC Motor Pervane Kilidi

CH10 hata kodu, iç ünite BLDC motor pervane kilidi hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH12: İç Ünite Orta Boru Sensörü Hatası

CH12 hata kodu, iç ünite orta boru sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH21: Düşük DC Akım (IPM) Hatası

CH21 hata kodu, düşük DC akım hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH22: CT 2 (Maksimum CT) Hatası

CH22 hata kodu, CT 2 hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

CH23: DC Link Düşük Voltaj Hatası

CH23 hata kodu, DC link düşük voltaj hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH26: DC Kompresör Pozisyon Hatası

CH26 hata kodu, DC kompresör pozisyon hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH27: PSC Arıza Hatası

CH27 hata kodu, PSC arıza hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH29: Kompresör Faz Hatası, Aşırı Akım Hatası

CH29 hata kodu; kompresör faz hatası, aşırı akım hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH32: Kompresör Basma Hattı Boru Sensörü Aşırı Isınma Hatası

CH32 hata kodu, kompresör basma hattı boru sensörü aşırı ısınma hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH34: Yüksek Basınç Sensörü Yüksek Hatası

CH34 hata kodu, yüksek basınç sensörü yüksek hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH35: Düşük Basınç Sensörü Düşük Hatası

CH35 hata kodu, düşük basınç sensörü düşük hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH36- CH38: Soğutucu Akışkan Gaz Kaçak Hatası

CH36 ve CH38 hata kodları, soğutucu akışkan gaz kaçak hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH37: Kompresyon Oran Limitini Aşma Hatası

CH37 hata kodu, kompresyon oran limitini aşma hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH40: CT Sensörü Hatası

CH40 hata kodu, CT sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH41: Basma Hattı Boru Sensörü Hatası

CH41 hata kodu, basma hattı boru sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH42: Düşük Basınç Sensörü Hatası

CH42 hata kodu, düşük basınç sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH43: Yüksek Basınç Sensörü Hatası

CH43 hata kodu, yüksek basınç sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH44: Dış Hava Sensörü Hatası

CH44 hata kodu, dış hava sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH45: Kondenser Orta Boru Sensörü Hatası

CH45 hata kodu, kondenser orta boru sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH46: Emme Hattı Boru Sensörü Hatası

CH46 hata kodu, emme hattı boru sensörü hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH51: Kapasite Aşımı (İç/Dış Ünite Arasında Yanlış Eşleşme)

CH51 hata kodu, iç ünite ve dış ünite arasında yanlış eşleşmeden kaynaklı kapasite aşımı hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH53: İletişim Hatası (İç ve Dış Ünite)

CH53 hata kodu, iç ünite ve dış ünite arasında iletişim hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH61: Kondenser Boru Sıcaklığı Yüksek Hatası

CH61 hata kodu, kondenser boru sıcaklığı yüksek hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH62: Anakart Soğutma Sensörünün Sıcaklığı Yüksek Hatası

CH62 hata kodu, anakart soğutma sensörünün sıcaklığı yüksek hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH67: BLDC Motor Kilitlenme Hatası

CH67 hata kodu, BLDC motor kilitlenme hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH72: 4 Yollu Vana Konum Hatasının Tespiti

CH72 hata kodu, 4 yollu vana konum hatasının tespiti anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

CH93: İletişim Hatası (Giriş ve Çıkış)

CH93 hata kodu, giriş ve çıkış arasında iletişim hatası anlamına gelir. Bu hata ile karşılaşmanız halinde hatanın giderilmesi için yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.  

Klimanızda ortaya çıkan tüm bu hatalar için yetkili servis ile iletişime geçmeniz gerekir. Yetkili servis ile iletişime geçmek için 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezini arayabilir ya da “Servis Randevu” sayfası üzerinden randevu oluşturarak teknik destek hizmeti talep edebilirsiniz.