Arçelik
Arçelik
10.12.2023

İnternetten Beyaz Eşya Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternet alışverişi konusunda Twentify Araştırma Şirketi’nin hazırladığı “Türkiye’de E- Ticaret 2023’’ verilerine göre 2022 yılı içinde online alışveriş yapanların sayısı %89 iken bu oran 2023 yılında %93’e yükselmiş durumda. Gündelik market alışverişlerinden ikinci el eşya alışverişine kadar pek çok alanda internet alışverişi öncelikli tercih hâline geldi. Online beyaz eşya alışverişi de bu tercihler arasında dikkat çekici bir yere sahip.

Beyaz eşya fiyatları ve karşılaştırmaları konusunda kullanıcıların büyük kolaylığa sahip olması, beyaz eşya alışverişinde internet tercihinin yükselen bir trend olmasının başlıca sebebi.

İnternet alışverişinde beyaz eşya modeli kadar ödeme yöntemleri, montaj ve kurulum hizmetleri gibi alanlar da önem taşıyor. Bütçe dostu alışveriş yöntemleri, güvenilir satış kanalları ve geniş garanti süreçleri internet alışverişinde kullanıcı dostu bir deneyim sunan detaylar. Peki, internetten beyaz eşya alırken nelere dikkat edilmeli?

Marka ve Model Seçimi

İnternetten beyaz eşya alırken güvenilir siteler arasında söz konusu ürünlerin markalarının siteleri öncelikli listenizde olmalı. Beyaz eşya konusunda ihtiyaçlarınızı doğru tespit ederek, ürün sayfalarında yer alan özellikleri dikkatlice okumanız ihtiyacınızı karşılayacak beyaz eşya ürünlerini tespit etmenize yardımcı olacaktır. Dilerseniz keşif gerektiren ürünler (klima, kombi vb.) için Arçelik yetkili servislerinden ücretsiz keşif hizmetini talep edebilirsiniz. 

Örneğin, bulaşık makinesi konusunda pek çok alternatif bulunmaktadır. Program sayısı, kapasite ve renk konusunda ihtiyaçlarınız ve beğeni kriterleriniz ölçütünde doğru kararı vermek için bulaşık makinelerini ürün sayfaları aracılığıyla kıyaslayabilirsiniz. Bunların yanı sıra Arçelik web sitesindeki online uzman başlığından, mağazadaki uzmanlarımızla canlı görüşerek ürünleri inceleyebilir hatta beğendiğiniz ürünü satın alabilirsiniz.

Beyaz Eşya Seçerken Karşılaştırma Yapmanın Önemi

Kullanıcıların beyaz eşya önerileri ve tavsiyeleri üzerine inceleme yapmanın yanı sıra, beyaz eşyaları da kendi aralarında kıyaslamanız önemlidir.

Örneğin, oldukça geniş seçeneğe sahip buzdolabı modelleri arasında inceleme yaparken kıyaslamada bulunacağınız kriterleri kullanım şekliniz belirlemektedir. Gündelik hayatta derin dondurucu kullanma sıklığınıza bağlı olarak derin dondurucunun buzdolabının altında mı üstünde mi olması gerektiğine karar verebilirsiniz. Ayrıca Arçelik web sitesindeki "Beraber Seçelim" başlığı altından, ihitiyacınıza göre en uygun ürün önerileri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. 

İnceleme ve Yorumlar  

Ürünlere dair farklı platformlarda yazılmış kullanıcı yorumlarını inceleyip YouTube benzeri video platformlarında çekilen ürün inceleme videolarını izlemeniz beyaz eşya seçimi konusunda size yardımcı olacaktır. Ürünleri konu alan tanıtım videoları da bu noktada sizin için bir rehber niteliği taşır.

Örneğin, Arçelik ürünleri ile tanışabileceğiniz videoları izlediniz mi?

Garanti ve İade Koşulları

“İnternetten beyaz eşya alırken nelere dikkat etmeliyiz?” sorusunun öncelikli cevaplarından birisi garanti ve iade şartları. Gelişen ihtiyaçlar ve gündelik kullanım sıklığı doğrultusunda bir yıllık garantinin üzerine iki ilâ dört yıla varan ek garanti seçimi yapabilirsiniz.

En iyi beyaz eşya markaları, ürünleri için ek garanti seçeneklerini uzun tutabilen markalardır. Bu da ürünün normal şartlarda, kullanım ömrüne duyulan güvenin bir göstergesi anlamına gelmektedir. Örneğin Arçelik olarak beyaz eşya çeşitlerinde 2 ilâ 4 yıllık ek garanti seçenekleri sunuyoruz.

Benzer şekilde, kendi ürünlerimize olan güvenin bir göstergesi olarak mesafeli satış sözleşmesi aracılığıyla açık biçimde beyan ettiğimiz üzere müşterilerimiz ürünlerini teslim aldıktan sonra on beş gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin, cezai bir şart uygulanmaksızın sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Kargo

İnternet alışverişlerinde kargo süreçleri, günden güne iyileştirilmekte. Ancak online beyaz eşya alışverişi konusunda üretici markanın kargo teslimatında net bir zaman beyan edebilmesi ise bu konuda en üst boyut.

Arçelik web sitesinden aldığınız ürünler bölgenizdeki Arçelik mağazalarında stok olması durumunda en hızlı şekilde teslim edilmek üzere otomatik olarak teslimat adresine yakın mağazaya yönlendirilir. Dilerseniz siparişinizin gönderileceği mağazayı sepet adımında "Hızlı Teslimat" başlığından siz de seçebilirsiniz. Arçelik yetkili servis tarafından ürün teslimatı sağlanarak aynı gün içinde montajı yapılır.

Ödeme Yöntemleri

Ekonomik planlamalarınızı yaparken giderlerinizi farklı kredi kartlarınıza bölüştürüyor olabilirsiniz. Arçelik’te çoklu kredi kartı ile ödeme yöntemi sayesinde bütçe planlamanıza en uygun çözümü bulmanız çok kolay.

Bankanız veya bankalarınızın size sunduğu taksitleri satış sırasında, ek taksit olanaklarını ise satış sonrası provizyon sürecinin ardından değerlendirerek beyaz eşya alışverişinizde sizin için ideal ödeme seçeneklerini gözetebilirsiniz. Arçelik web sitesinde, alışveriş kredisi, çoklu kredi kartı ile ödeme, havale ve EFT gibi alternatif ödeme yöntemlerini, kredi kartı limitlerinizin yeterli olmadığı durumlarda kullanabilirsiniz.

Montaj ve Kurulum Hizmeti

Online beyaz eşya alışverişi, montaj ve kurulum hizmetleri nedeniyle kullanıcıların kafasında soru işareti yaratabiliyor. Ancak alışverişinizi üretim yapan markanın web sitesinden gerçekleştirmeniz, servis ağı konusunda herhangi bir problem yaşamamanızı sağlayacaktır. Üstelik, markanın yetkili servisi aracılığıyla kurulumun gerçekleştirilmesi ürününüzün en doğru şekilde başlatılması demektir. Ardından sizinle paylaşılacak yetkili servis iletişim detayları, periyodik kontroller veya danışmanız gereken durumlar için size güvenilir bilgi sunabilecek yetkin isimlere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Montaj ve kurulumun ücretsiz olduğu Arçelik Beyaz Eşya seçeneklerini inceleyerek alışverişinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz!

Kullanıcı sözleşmelerinden ek garanti seçeneklerine kadar her şey şeffaf ve ulaşılabilir biçimde arcelik.com.tr adresinde yer alıyor. İnternet üzerinden beyaz eşyaya ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Online beyaz eşya alışverişi yapmadan önce, beyaz eşyalardaki kampanyalarımızı incelemeyi unutmayın.

İlgili Ürünler

8050 YKMI Kurutmalı Çamaşır Makinesi
0
  • Enerji Sınıfı : D
  • Yıkama kapasitesi : 8 kg
  • Kurutma Kapasitesi : 5 kg
  • Kurutma Teknolojisi : Su Yoğuşturmalı
  • Ürün Rengi : İnoks
6133 Bulaşık Makinesi
5
  • Enerji Sınıfı : E
  • Program Sayısı : 3
  • Kapasite : 13
  • Ürün Rengi : Beyaz
  • Bardak Koruma Sistemi : Var
F 8541 EBB Ocaklı Fırın
1
  • Enerji Sınıfı : A
  • 3 Boyutlu Pişirme Özelliği : Alt, üst ve turbo ısıtıcılar aynı anda çalışarak ısı eşit bir yoğunlukla dağılır ve ideal pişirme gerçekleşir.
  • Buhar Destekli Pişirme : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.
  • Ana Şasi – Yoğurt Yapma Özelliği : Var
  • Börek Yapma Fonksiyonu : Var
  • Ocak Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Döküm Ocak Izgarası : Emaye (Parlak)
9102 PMG Çamaşır Makinesi
4
  • Enerji Sınıfı : A
  • Motor Tipi : ProSmart™Inverter
  • Kapasite : 9 kg
  • Maksimum Sıkma Devri : 1000 rpm
  • Ürün Rengi : Grion