Arçelik
Arçelik
16.04.2024

Google TV Nedir? Google TV ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Geleneksel televizyon izleme alışkanlıkları teknolojinin ve ihtiyaçların farklılaşmasıyla birlikte gün geçtikçe değişiyor. Google TV de bu alışkanlıkları değiştiren en önemli uygulamalardan biri. Televizyon izleme deneyimini tamamen kişiselleştiren Google TV ile sevdiğiniz içeriklere kolayca erişmeniz mümkün. Google TV'nin ne olduğunu detaylı olarak öğrenmek isterseniz sizin için bilmeniz gerekenleri derledik. Gelin, önce Google TV’nin tam olarak ne olduğuna bakalım. Sonrasında Google TV’nin özellikleri ve Google TV Uygulaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Google TV Nedir?

Kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için tasarlanan Google TV, esasen Google tarafından geliştirilen bir akıllı TV arayüzüdür. Algoritması sayesinde Google hesabınızda oturum açtığınız zaman izlemeyi tercih ettiğiniz içerikleri önünüze serer ve kişiselleştirir. İçerikler arasında gezinmeyi basitleştirmeyi ve ana ekranı daha kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlar. Ayrıca abone olduğunuz uygulamalara (Amazon Prime, Apple TV, Netflix, MUBI, Blu TV, Gain, Exxen, Youtube, Disney+ vb.) ve izlemek istediğiniz içeriklere de anında erişmenizi sağlar.

Televizyon izleme alışkanlıklarını değiştiren, kolaylaştıran ve kişiselleştirilmiş önerilerle keşif imkanı sunan Google TV’nin en önemli özelliklerine göz atalım.

Google TV'nin En Önemli Özellikleri

Kullanıcı Dostu Arayüz

Google TV’nin sahip olduğu kullanıcı odaklı arayüz ile en son izlediğiniz ve izlemeyi sevdiğiniz içerikler ön plana çıkarılır. Ana ekranda yer alan yayın akışından kişiselleştirilmiş kullanıcı odaklı arayüz ile sevdiğiniz içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca uygulamalar ve programlar arasında gezinmek çok kolay. Kumandanız üzerinden ya da sesli asistanı kullanarak istediğiniz içeriğe erişebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş Profiller Oluşturma

Çoğu yayın uygulamasında olduğu gibi Google TV de kişiselleştirilmiş profile sahip. Google TV profilleri, evinizdeki herkesin kendi Google hesaplarıyla kişiselleştirilmiş bir alan yaratır. Profile özel dizi ve film sunarak kişisel izleme listenize kolay erişim sağlar. Çocuklarınız için ise her zaman rehberliğiniz altında olacak şekilde kendilerine uygun içerik koleksiyonuna erişmelerine yardımcı bir çocuk profili oluşturabilirsiniz.

İzleme Listenizi Her Yerden Kontrol Etme Şansı

Google TV mobil uygulamasını kullanarak izleme listenizi dünyanın herhangi bir yerinden kontrol edebilirsiniz. Böylece yarıda bıraktığınız diziye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Mobil uygulamayı App Store ve Google Play Store’dan kolayca indirebilirsiniz.

Kablosuz Ekran Yansıtma

Chromecast Built-in özelliğiyle de mobil cihazlarınızdan veya dizüstü bilgisayarınızdan sevdiğiniz film ve dizileri, fotoğraf ve videoları kolayca televizyon ekranına yansıtabilirsiniz. Kalabalık buluşmalarda telefonunuzdan video ve fotoğraf göstermek yerine bu özelliği kullanarak televizyonunuzun ekranına yansıtabilirsiniz.

Toplantılara Google TV’den Katılım

Dizüstü bilgisayarınız ve Google TV destekli bir televizyonunuz varsa Google Meet, Zoom ve Teams üzerindeki toplantılarınızı TV ekranına yansıtabilir ve bu şekilde toplantıya katılabilirsiniz. Bu şekilde ekranınızı genişletip bilgisayarınızdaki kamera, mikrofon ve ses ayarlarını kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca TV ye USB üzerinden bağlanabilecek bir kamera ile de TV de yüklü (ya da TV ye yüklenebilecek) Google Meet uygulaması üzerinden toplantı ya da görüntülü görüşme de yapabilirsiniz.

Google TV Uzaktan Kumandası

Google TV uzaktan kumandası ile sesli asistana ulaşabilir ve akışta çok kolay bir şekilde gezinip dilediğiniz uygulamaya ulaşabilirsiniz. Google TV'nize sesli komutlar vermek için uzaktan kumandadaki Google Asistan düğmesine basabilirsiniz. Netflix ve Amazon Prime gibi uygulamalara kumandanızdaki tek tuş üzerinden ulaşabilirsiniz.

Google TV ve Android TV Karşılaştırması

Google TV, Android TV'nin gelişmiş ve kişiselleştirilmiş bir versiyonudur. Google TV birden fazla profil oluşturma imkanı verirken, Android Tv’de sadece bir kullanıcı için hesap oluşturulabilir.

Kullanıcılara daha zengin bir içerik deneyimi ve öneriler sunar, ancak temel olarak Android tabanlı bir işletim sistemidir ve genel özellikleri benzerdir.Android TV’ye göre çok daha gelişmiş bir televizyon izleme deneyimi sunduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca Google TV'ye erişmek ve özelliklerinden faydalanabilmek için bir Google hesabı, internet bağlantısı, uyumlu bir yayın cihazı yani akıllı TV veya akıllı telefon gerektiğini söyleyelim.

Google TV ile ilgili bilmeniz gerekenlerden detaylıca bahsettik. Hem dış görünümü hem de sahip olduğu yeni nesil teknolojilerle benzersiz seyir keyfi ve izlediğiniz her şeyi tek ekranda sunan Arçelik Google TV Dünyası’nda yer alan modellerini daha yakından incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Geleneksel televizyon izleme alışkanlıklarınızı geride bırakın ve Google TV ile televizyon deneyimini yeniden keşfedin!

İlgili Ürünler

PARIS 75 GHU 9055 4K NANO UHD+GOOGLE TV Büyük Ekran TV
0
  • HDR ile sinematik kalitede net görüntü : LCD ve LED panel teknolojisine göre çok daha net ve yüksek kontrastlı görüntüler sunar.
  • Smart TV : Var
  • Çözünürlük : Dört dörtlük görüntü deneyimi sunan 4K Arçelik TV!
  • İnç/Ekran Boyutu : 75'/189 cm
  • Android İşletim Sistemi : GO
8 serisi A75 D 895 A / 75" 4K Smart 75 İnç (190 Ekran) TV
3
  • Google TV : Android
  • Dolby-Vision : Dinamik bir HDR formatı olan Dolby Visionen parlak ve en karanlık noktalar arasındaki derinliği ortaya çıkararak daha fazla detay görmenizi sağlamaktadır.
  • Çözünürlük : Dört dörtlük görüntü deneyimi sunan 4K Arçelik TV!
  • İnç/Ekran Boyutu : 75'/189 cm
  • HDR10+ : HDR10+ teknolojisi, standart HDR10’a göre sahnelerde daha gelişmiş iyileştirmeler sunmaktadır.
8 serisi A55 D 895 A / 55" 4K Smart 55 İnç (140 Ekran) TV
3
  • Google TV : Android
  • Dolby-Vision : Dinamik bir HDR formatı olan Dolby Visionen parlak ve en karanlık noktalar arasındaki derinliği ortaya çıkararak daha fazla detay görmenizi sağlamaktadır.
  • Çözünürlük : Dört dörtlük görüntü deneyimi sunan 4K Arçelik TV!
  • İnç/Ekran Boyutu : 55'/139 cm
  • HDR10+ : HDR10+ teknolojisi, standart HDR10’a göre sahnelerde daha gelişmiş iyileştirmeler sunmaktadır.