Arçelik
Arçelik
5.01.2024

FAS4000 ve THS5000 Çift Yönlü Taze Hava Sistemi hakkında

Inverter teknolojisine sahip Arçelik/Beko markalı klimalar ile uyumlu; dış ortamdan aldığı oksijen açısından zengin taze havayı olası koku, toz ve isten arındırarak iç ortama veren ve bu sayede daha temiz ve sağlıklı yaşam alanları oluşturan bir cihazdır.
Çalışma prensibi

Klimanızın dış ve iç ünitesi iki parçadan oluşur (Sistemin dış ünitesi klima dış ünitesi üzerine, iç ünitesi ise klima iç ünitesi üzerine konumlandırılır). Sistem elektriğini, klima dış ünitesinden alır ve kendi dış ünitesi üzerinden iç ünitesine de aktarır. Sistem mutlaka klima çalışır haldeyken çalıştırılmalıdır. Taze hava modu, egzoz modu ve fan hız modu olmak üzere üç farklı fan hızında çalıştırılabilir.

Genel bilgilendirme

Dış ve iç ortam sıcaklığının aynı olduğu mevsimlerde dış ortamdaki toz, koku ve gürültü nedeniyle camların açılamayacağı durumlarda klima fan modunda çalıştırılarak; dışarıdaki hava toz ve kokudan arındırılmış şekilde içeri alınır. Bahar aylarının klima çalıştırılmaya ihtiyaç duyulmayan dönemlerinde de enerji tasarrufu sağlayarak dışarıdan taze hava transferi yapılmasına imkan verir. Alınan taze havanın odaya homojen olarak dağıtılabilmesi için klimanın en düşük fan modunda çalıştırılması tavsiye edilir.

Klima kumandası fan modu/hızı ayar düğmesi

Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.