Arçelik
Arçelik
5.01.2024

DLNA (Dijital Living Network Alliance) nedir?

Televizyonunuzda birçok çağdaş bağlantı ve aktarım teknolojisi bulunur. DLNA de bunlardan bir tanesidir. Bu özelliğin kullanımını size anlatmak isteriz.
DLNA (Digital Living Network Alliance); tüketici elektroniği, mobil ve kişisel bilgisayar endüstrisinin lider şirketleri tarafından oluşturulmuş bir birliktir.

Televizyonunuz tarafından desteklenen DLNA aynı zamanda bu cihazlardaki görüntü aktarım özelliğinin de adıdır. DLNA menüsü ile bir sunucudaki video, müzik veya fotoğraf dosyalarına kolayca erişebilir ve DMR özelliği sayesinde DMC özellikli cihazlarla medya oynatmayı otomatik olarak başlatıp durdurabilirsiniz. Video, müzik veya fotoğraflarınızı DLNA uyumlu DMS (Digital Media Server) olarak çalışan PC, Cep Telefonu veya NAS (ağa bağlı depolama) gibi cihazlar üzerinden paylaşabilirsiniz.

DLNA kurulumu

Menü kısmında DLNA özelliği görünüyorsa "Menü- Ağ uygulamaları - Inter@ctive Uygulamalar - DLNA" menü yolunu takip ederek uygulamaya erişebilirsiniz. DMS aygıt bulmak için MAVİ tuşa basın. İstenilen DMS aygıtını seçip üzerindeki dosyalara erişebilirsiniz. Burada karşınıza çıkan ve "Unknown" yazanlar uyumsuzdur.

DLNA boş geliyorsa

DLNA ekranı boş olarak karşınıza çıkıyorsa ağ ayarların kontrol edin. Menü - Ağ kısmından ağ bağlantısının doğru şekilde kurulup kurulmadığını kontrol edin.

Menü->Ayarlar->Ağ->Ağ Ayarları ekranı



DLNA menüsü yoksa

"Menü - Ayarlar - Medya Merkezi" kısmına gelin. Görünen cihazı seçin ve uygulamayı aktif hâle getirin.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.