Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Derin dondurucu terleme yapıyor

Derin dondurucunuz çevresel etkiler veya tesisat kaynaklı durumlar nedeniyle doğru biçimde çalışmayı durdurabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için bazı tesisat kontrollerinin yapılması ve ayar adımlarının takip edilmesi gerekir. Derin dondurucunuzun dış yüzeyinde terleme oluşabilir. Aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu duruma çözüm bulabilirsiniz.
Ortam çok sıcak mı?

Derin dondurucunuzun terleme yapmasını önlemek için size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz. Öncelikle, derin dondurucunuzun yer aldığı ortam aşırı sıcak havaya maruz kalıyorsa dış yüzeyinde terleme oluşacaktır. Bu durumda derin dondurucunuzun yerini daha düşük sıcaklıkta bir yer ile değiştirmelisiniz.

Ufak bir temizlik

Mevsim değişikliği dönemlerinde veya derin dondurucunuz çok sıcak ve nemli bir ortamda bulunuyorsa dış yüzeyinde terleme oluşabilir. Bu durum normaldir. Derin dondurucunuzu temiz ve kuru bir bezle silin.

Haznede fazla su birikmiş olabilir

Derin dondurucunuz, terleme yapmasının dışında alt kısmından da su akıtıyorsa; yine alt kısımda yer alan su tahliye tapasını kontrol edin. Su tahliye tapası, derin dondurucunuzda fazla suyun biriktiği bölümdür. Makinenizi kısa süre önce fişten çektiyseniz, oluşan karlanma ve buzlanma eriyerek bu bölümde birikir. Su tahliye tapası gevşemişse alt kısımdan su akıtabilir. Bu durumda tapayı kontrol edin.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.