Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Derin dondurucu soğutmuyor

Derin dondurucunuz çevresel etkiler veya tesisat kaynaklı durumlar nedeniyle doğru biçimde çalışmayı durdurabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için bazı tesisat kontrollerinin yapılması ve ayar adımlarının takip edilmesi gerekir. Derin dondurucunuz soğutma işlemi yapmıyor olabilir. Aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu duruma çözüm bulabilirsiniz.
Öncelikle kapının tam kapandığından emin olun. Kapı açık kalmış ve lastikler birbirine yapışmıyor olabilir. Bu durumda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır. 

Bununla birlikte ürünün bulunduğu ortamın çok soğuk veya sıcak olmaması gerekir.

Ekranlı Modeller İçin

Soğutma derecelerini kontrol edin

Ürününüz joker özellikli ve hem dondurucu hem de soğutucu olarak kullanıyorsa, hangi konumda çalıştırmak istediğinize göre yapabileceğiniz ayarlar farklıdır.

Dondurucu olarak kullanmak istediğinize: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam sıcaklığı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 ya da -24 konumunda çalıştırmalısınız. Yeni yiyecek yüklediyseniz ekranın üzerindeki, kar simgesi ile belirtilen "Hızlı Dondurma" tuşuna basabilirsiniz. Hızlı dondurmayı iptal etmek için tekrar aynı tuşa basmanız yeterlidir. İptal etmediğiniz ya da unuttuğunuz taktirde 34 saat sonra, hızlı dondurma konumundan otomatik olarak çıkacak, daha önce ayarladığınız dereceye geri dönecektir.

Soğutucu olarak kullanmak istediğinizde: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını +4 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam 30 dereceyi aşan bir yerdeyse +2 konumunda çalıştırmalısınız. Yeni yiyecek yüklediyseniz yükleme yapmadan 4 ila 8 saat arasında "Hızla Soğutma" konumunda bekleyiniz.

Dijital ekranı olup sadece dondurma özelliği olan modellerde: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortamın ısısı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 veya -24 konumunda çalıştırmalısınız. Yeni yiyecek yüklediyseniz ekranın üzerindeki, kar simgesi ile belirtilen "Hızlı Dondurma" tuşuna basabilirsiniz. Hızlı dondurmayı iptal etmek için tekrar aynı tuşa basmanız yeterlidir. İptal etmediğiniz ya da unuttuğunuz taktirde 34 saat sonra, hızlı dondurma konumundan otomatik olarak çıkacak, daha önce ayarladığınız dereceye geri dönecektir.


Termostat Düğmeli Modeller İçin

Soğutma derecelerini kontrol edin

Yükleme yaptığınız yiyeceğin ne kadar soğuk olduğu çok önemlidir.

Düğme üzerinde minimum ve maksimum yazıyorsa: Yeni yiyecek yükleyecekseniz ve yarısına kadar dolacaksa 24, tamamını dolduracaksanız 48 saat düğmeyi kar simgesine çevirip "Hızlı Dondurma" moduna alarak bekleyin. Hızlı dondurmayı iptal etmek istediğinizde ya da ideal konumda çalıştırmak istediğinizde dereceyi kar simgesinden Min ile Max arasına doğru çevirebilirsiniz.

Düğme üzerinde rakamlar yazıyorsa: Yeni yiyecek yükleyecekseniz ve yarısına kadar dolacaksa 24, tamamını dolduracaksanız 48 saat düğmeyi 4’e çevirip bekleyin. Hızlı dondurmayı iptal etmek istediğinizde ya da ideal konumda çalıştırmak istediğinizde dereceyi 4 ile 1 arasına doğru çevirebilirsiniz.

Düğme üzerinde Fridge, Chiller ve Freezer yazıyorsa

Fridge (Buzdolabı konumu): Bu konuma aldığınızda ürünün iç ısısı yaklaşık 5 derece olur. Buzdolabınızın soğutucu bölmesinde saklanabilecek gıdalar içindir. Sadece soğutur. 15-20 saat aralığında, toplam 50 kilo veya 50 litreyi geçmeyecek şekilde yiyecek veya içeceklerinizi azar azar yerleştirerek soğutabilirsiniz. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpayı çıkardığınıza emin olun. Dondurucu olarak çalıştırmak için düğmeyi sağa doğru çevirerek Freezer konumuna getirebilirsiniz.

Chiller (Sıfır derece bölmesi konumu): Bu konuma aldığınızda ürünün iç ısısı yaklaşık 3 ila -2 derece arasında olur. Kısa sürelerle et ya da balık saklamak için uygundur. Düğme bu derecedeyken yiyecekleriniz donmaz, beklemeden pişirebilirsiniz. 15-20 saatlik zaman aralığında toplam 50 kilo veya 50 litreyi geçmeyecek şekilde yiyecekleri azar azar yerleştirebilirsiniz. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpayı çıkardığınıza emin olun. Dondurucu olarak çalıştırmak için düğmeyi sağa doğru çevirerek Freezer konumuna getirebilirsiniz.

Freeze (Dondurucu konumu): Bu konuma aldığınızda ürünün iç ısısı yaklaşık -18 derece civarında olacaktır. Donmuş yiyeceklerinizi uzun süre saklamanızı sağlar. Donmamış gıdalarınız için en az 20 saat bu konumda çalışması gerekir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.