Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Derin dondurucu karlanma yapıyor

Derin dondurucunuz çevresel etkiler veya tesisat kaynaklı durumlar nedeniyle doğru biçimde çalışmayı durdurabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için bazı tesisat kontrollerinin yapılması ve ayar adımlarının takip edilmesi gerekir. Derin dondurucunuzda aşırı karlanma ve buzlanma oluşabilir. Aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu duruma çözüm bulabilirsiniz.
Karlanma kapı çevresinde oluşuyorsa:

Kapı yerine tam oturmuyor demektir. Ürünün fişini çektikten sonra sıcak suyla ıslattığınız bir bez ile kapının lastiklerini silip, 2 saat kapağı açmadan bekleyin.

Karlanma iç kısımda oluşuyorsa:

Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemiş olabilirsiniz. Fazla yiyecekleri çıkartın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesi gerekir.

Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:

Senede en az 2 kere karı ve buzu eritmelisiniz. Bıçak ya da spatula gibi ürünün içine zarar verecek bir alet kullanmamaya dikkat edin. Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.