Arçelik
Arçelik
31.05.2024

Damatların Çeyiz Listesi Nasıl Hazırlanır?

Evleri sıcak bir yuva haline getirmek için hem kız hem de erkek tarafı evlilik arifesinde çeyiz listeleri hazırlayarak tatlı bir telaşın içerisini giriyor. Biz de “Çeyiz Nasıl Hazırlanır? Çeyizde Mutlaka Olması Gerekenler” başlıklı yazımızda daha önce çeyiz hazırlama konusunda çeşitli öneriler paylaşmıştık. Şimdi ise sıra geldi damat çeyiz listesiyle ilgili detaylar paylaşmaya.

Eğer siz de damat adayı olarak çeyiz listesi hazırlıyorsanız paylaştığımız bilgileri değerlendirerek çeyiz alışverişinizi yapabilirsiniz.

Şimdi, damatların çeyizinde olması gerekenlere göz atalım ve hazırlık aşamasındaki önerilerimizi paylaşalım.

Damat Çeyizinde Neler Olmalı?

Evlenmeye karar veren çiftler alacakları eşyaları aralarında paylaşarak yuvalarını kurabilirler. Geleneksel olarak erkek çeyizinde mutlaka bulunması gereken eşyaları ise kategori olarak aşağıda sıraladık.

  • Salon ve oturma odası eşyaları
  • Beyaz eşyalar
  • Elektronik ev eşyaları

Şimdi gelin, üç kategoriye ayırdığımız bu eşyaları detaylı bir şekilde paylaşalım.

Salon - Oturma Odası Eşyaları

Evin en çok vakit geçirilen, misafirlerin ağırlandığı yerler salon ve oturma odası eşyaları erkek tarafının listesinde bulunuyor. İşte, salon ve oturma odasında mutlaka bulunması gereken ve damadın çeyizinde yer alması gereken eşyaların detaylı bir listesi:

  • Televizyon
  • Televizyon ünitesi
  • Perde
  • Halı
  • Koltuk takımı
  • Sehpa (zigon veya orta sehpa)
  • Lambader

Bu eşyalara sahip olarak salon ve oturma odasının konforlu, şık ve kullanışlı olmasını sağlayabilirsiniz. Erkek tarafının çeyiz listesinde bulunması gereken bu eşyalar, yeni evli çiftlerin evlerini keyifle kullanabilmesi için temel ihtiyaçları karşılar. Bu eşyaların yanı sıra dekoratif ürünler kullanarak da salonunuzun genel atmosferini tamamlayabilirsiniz.

Beyaz Eşyalar

Günlük hayatı kolaylaştırabilmek ve işlevsel hale getirebilmek için gereken en önemli eşyalar beyaz eşya grubunda yer alır. Beyaz eşyaların bir kısmı kız çeyiz listesinde, bir kısmı da erkek çeyiz listesinde bulunur. Erkek çeyiz listesinde yer alan beyaz eşyaları aşağıda sıraladık:

Bulaşık MakinesiOcak, FırınDavlumbaz gibi eşyalar gelin çeyiz listesinde yer alsa da aranızda anlaşarak burada bir görev dağılımı yapabilirsiniz.

Seçeceğiniz beyaz eşyalar evin konforunu ve işlevselliğini artırır. Beyaz eşya seçerken ihtiyacınıza yönelik olanları tercih etmenizi öneririz. Beyaz eşya seçimi ile ilgili detaylı bilgi almak için Beyaz Eşya Çeyizinde Neler Olur? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kişisel Bakım Eşyaları

Küçük ev aletleri gelin adaylarının çeyiz listesinde yer aldığı için erkek çeyiz listesinde yer alan Kişisel Bakım Eşyaları daha çok banyoda muhafaza edilen ve banyoda kullanılan eşyalardır diyebiliriz.

Erkek çeyiz listesinde yer alan kişisel bakım eşyalarını ise şöyle sıralayabiliriz.

Bu eşyalar duruma göre kız çeyiz listesinde de yer alabiliyor. Listeyi oluştururken aranızda yapacağınız iş bölümüne bağlı olarak karar verebilirsiniz.

Damat çeyiz listesine ekleyebileceğiniz eşyalardan bahsettik. Şimdi, geçelim çeyiz listesi hazırlama ipuçlarına.

Çeyiz Listesi Hazırlama İpuçları: Damatlara Çeyiz Listesi Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Erkeklere özel çeyiz listesi hazırlarken aklınıza takılan ya da kararsız kaldığınız pek çok farklı durumla karşılaşabilirsiniz. Burada önemli olan ise bazı kurallar koyup ona göre hareket etmek. Alacağınız eşyaların seçimi, bütçeniz, almanız gereken zaman gibi durumlar konusunda bazı ipuçlarına ihtiyacınız varsa gelin, biraz da bunlara göz atalım.

İhtiyaç Belirlemek

Çeyiz listesi hazırlamaya başlamadan önce mutlaka ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekiyor. Bu ihtiyaçları belirlemede ise hayat tarzınız büyük önem taşıyor. Yani evinizin büyüklüğü, sosyal yaşantınız (gelip giden misafir sayısı gibi) alacağınız eşyaların sayısını ve varlığının önemini etkiliyor diyebiliriz. Zaten çeyiz hazırlarken aklınızda olmayan ancak ihtiyacınız olduğunu düşüneceğiniz pek çok eşya ile de karşılaşacaksınız.

Çeyiz Listesini Hazırlamak

İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra kendinize bir defter alabilir ya da dijital ortamda çeyiniz için bir dosya oluşturabilirsiniz. Emin olun ki liste yaparsanız her şey çok daha kolay olacak.

Liste yaparken ihtiyaçlarınızı mutlaka kategorilere göre ayırın. Kategorileri belirledikten sonra da bütçe ve zaman planlama yapmanız gerekiyor.

Bütçe ve Zaman Planlama

Burada bir bütçe ve zaman belirlemeniz gerekiyor. Temel olan eşyaları önceliklendirip alınması gereken eşyalar için de bir zaman çizelgesi oluşturabilirsiniz. Bütçenize uygun eşyaları bulabilmek için Arçelik Çeyiz Paketleri'ne bakabilir ya da indirim zamanlarını takip edebilirsiniz.

Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Ürün Seçimi

Yeni kuracağınız eviniz için kaliteli ve uygun fiyatlı ürün seçerek hem bütçenizi koruyabilir hem de uzun ömürlü ve işlevsel eşyalar edinmeniz önemli. Bu seçimleri yapabilmek için alacağınız elektronik ürünlerin garanti ve yaygın servis ağına, enerji verimliliklerine özellikle dikkat etmeniz gerekiyor.

Damat çeyiz listesi hazırlarken faydalanabileceğiniz bilgilerden bahsettik. Çeyiziniz için alışveriş yaparken ihtiyaç duyduğunuz beyaz eşyadan elektronik ev aletlerine kadar pek çok ürüne Arçelik güvencesi ile sahip olabilirsiniz.

İlgili Ürünler

A 2074 NFK Ankastre Buzdolabı
1
  • Enerji Sınıfı : D
  • Kahvaltılık 0 Derece Bölmesi : Var
  • FullFresh+ Teknolojisi : FullFresh+ teknolojisine sahip buzdolapları özel sebzelik tasarımı ve hava kanalları sayesinde hassas bir nem kontrolü sağlar.
  • Kapı Yönü Değiştirme : Kapı alt ve üstlerinde bulunan menteşe yerleri değiştirilerek, kapıların kapanma yönleri sağa veya sola kapanacak şekilde ayarlanabilir.
  • Ürün Rengi : Beyaz
9103 YP 9103_variant
1
  • Enerji Performansı : A+++ (-20%)
  • Motor Tipi : ProSmart™Inverter
  • Kapasite : 9 kg
  • Maksimum Sıkma Devri : 1000 rpm
  • Ürün Rengi : Beyaz
Philips 58PUS8507/62 The One  4K UHD TV
0
  • HDR ile sinematik kalitede net görüntü : LCD ve LED panel teknolojisine göre çok daha net ve yüksek kontrastlı görüntüler sunar.
  • Çözünürlük : UHD 4K
  • İnç/Ekran Boyutu : 58'/146 cm