Arçelik
Arçelik
5.01.2024

CRT (tüplü) televizyonun görüntüsünde gölge ve yansıma var

CRT (tüplü) televizyonda görüntü kalitesi düşükse size önereceğimiz adımları takip edebilirsiniz.
Televizyonunuzun anten ve uydu kablosunun tam olarak takılı olduğundan emin olun. Yönünü ayarlayarak deneyin. Arkasındaki tüm kabloların yerine tam oturmuş olmasına dikkat edin. Menüden görüntü ayarlarına girerek ayarlarını değiştirip değişiklik olup olmadığını gözlemleyin.

Anten kontrolü

Dış antenin yönünü değiştirmeyi deneyin. Yüksek binalar ve dağ çevrelerinde görüntüde gölge problemleri yaşanması olağan bir durumdur.

Giriş aygıtı kontrolü

Bazı durumlarda görüntü kaynağında bu tür gölgelenme ve yansımalar mevcut olabilir. Bu durum da televizyon tarafından düzeltilemez. Kaynağı değiştirip televizyonun doğru şekilde çalıştığından emin olun.

DVD ve VCD oynatıcı sorunu

Eğer bu sorunu DVD veya VCD izlerken yaşıyorsanız sorunun kaynağı bu disklerdeki görüntü kalitesi olabilir. Özellikle piyasada satılan ve orijinal olmayan disklerde bu sorunlar yaşanabilir.

Hassas ayar

Anten veya kablolu yayınlarda bu tür görüntü bozukluklarını hassas ayarla düzeltebilirsiniz.

Çanak anteni kontrol edin

Televizyonunuza gelen görüntüde çanak anten ve LNB kaynaklı arızalar olabilir. LNB, çanak anten ve uydu alıcınızın ayarlarının doğru olduğundan emin olun.

Kablo kontrolü

Bu tür arızalarda genellikle sorun anten kablosundan dolayı ortaya çıkar. Bu sorunlarla karşılaşmamak için kaliteli kablo tercih etmelisiniz.
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.