Arçelik
Arçelik
10.12.2023

Çeyizlerin Olmazsa Olmazları: Çay, Kahve, Tost Makinesi ve Blender Seti Çeşitleri

Evlilik hazırlıklarının en önemli aşamalarından birisi de çeyiz. Pek çok ev aleti ve mobilya, düğün arifesinde çoktan hazır edilse de mutfak eşyaları çoğunlukla son ana bırakılıyor veya ertelenebiliyor. Ancak iyi bir çeyizin olmazsa olmazları arasında çay, kahve ve tost makineleri ile el blenderları geliyor. Çünkü gündelik hayatta en çok kullanılan mutfak aletleri arasında bu grup başı çekiyor.

Mutfak gereçleri seçiminizi doğru yaptığınızdan emin olmanız için size bir çeyiz rehberi hazırladık! Siz de bu rehberi okuyarak mutfakta kullanacağınız elektrikli ev aletleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Çay Makineleri

Çay tüketimi günden güne artarken, ideal bir çay makinesi bulmak da geniş model seçenekleri sayesinde kolaylaşıyor. Artık çay makinelerinde su kapasitesi, paslanmaz çelik su ısıtıcı bölmesi, dört kata kadar dayanıklı cam demlik gibi farklı kriterler doğrultusunda seçimler yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla çaydanlık ve demlik özelliklerini ayrı ayrı ele alıp inceleyebiliyorsunuz. Böylece gün içinde ne kadar çay tükettiğinize bağlı olarak farklı kapasiteye sahip çay makinelerini tercih edebildiğiniz gibi, Gurme Otomatik Çay Makinesi gibi tasarım açısından mutfağınızda fark yaratacak özel modelleri de seçebiliyorsunuz.

Hatta Gurme serisinden CFM 9147 B ile hem çay hem de filtre kahve hazırlayabiliyorsunuz. Gün içinde çay kadar çok tüketilen bir diğer içecek ise filtre kahve. İyi bir kahve içmek için, doğru filtre kahve makinesini seçmeniz gerekir. Arçelik Filtre Kahve Makinesi modellerini de incelemeyi ihmal etmeyin.

Filtre kahve deyince, akla Türk kahvesi de gelir elbette. Hele ki kahvaltı sonrası keyif sırasında veya akşam yemeğinin üzerine bir Türk kahvesi içilmez mi?

Türk Kahvesi Makinesi modelleri arasında hem renk hem de fincan kapasitesi gibi kriterleri gözeterek seçim yapabilirsiniz. Üstelik Arçelik Selamlique Kapsüllü Türk Kahve Makinesi gibi kahve kapsül kullanımına olanak sunan bir modeli de seçebilirsiniz.

Tost Makinesi Çeşitleri

Gece gelen açlık krizleri ya da işe gitmeden önce, hızlıca yapılması gereken kahvaltılar… Amacınız ve gün içindeki zaman diliminiz ne olursa olsun tost sizin için iyi bir kurtarıcıdır. Lezzetli bir tost hazırlamak için, doğru tost makinesi seçimi yapmak büyük önem taşır. Tost Makinesi modelleri arasında seçim yapmak için ise birkaç temel kriteri gözetebilirsiniz. Bu kriterler ise şu şekildedir:

  • Tost makinesinin gücü

750 ilâ 2400 watt arasında değişen tost makinesi gücü ne kadar yüksek olursa, tostunuz o kadar hızlı hazır olacak demektir. Tabii, watt olarak yükseklik ile elektrik tüketimi de doğru orantılıdır ama kısa süren bir tost pişirme süreci elektrik tüketimini de amorti edecektir.

  • Tost makinesinin rengi

Mutfağınıza en iyi uyum sağlayacak tost makinesini, modelinin rengiyle de belirleyebilirsiniz. Teknik açıdan ciddi anlamda farklar bulunmayan tost makineleri arasından en çok beğendiğiniz model, sizin için en doğru modeldir.

  • Tost makinesinin kapasitesi

Arçelik tost makineleri, 6 dilime kadar tost yapabilme kapasiteleriyle bu konuda herhangi bir sorun yaşamamanızı sağlayacaktır. Böylece hem geniş arkadaş grubu buluşmalarında hem de aniden bastıran açlık krizlerinde sizin için oldukça ideal sonuçlar sunar.

Blender Setleri

Yemek yaparken, malzemeleri birbirine karıştırırken veya püre formuna getirmeniz gerekiyorsa kullanacağınız el blenderı önem taşır.

Yemek tariflerinde geçen ideal kıvamı tutturabilmek için gıdaların iyice karıştırılması gerekir. Kullanacağınız el blenderı, tarifleri takip ederek yapacağınız yemekler başta olmak üzere her yemekte size büyük kolaylık sunar. Yemekte kullanacağınız malzemelerin küçük dilimlere bölünmesi ve ezilmesi gibi sizin için zaman ve güç gerektiren işlemleri yapan el blenderlarında keskin bıçaklar gıdaları tamamen püre hâline getirene dek parçalarken güçlü motorları aracılığıyla da bıçakları hızlı biçimde dönerek gıda maddelerini karıştırıyor. Tabii bütün bu işlemler sırasında herhangi bir parça bırakmayarak gıdaların pürüzsüz, tam da tariflerdeki ideal kıvama gelmesini sağlıyor.

Bu işlemlerin hepsinin etrafın kirlenmeden, hiçbir şey dökülmeden yapılması da cabası. Özellikle sos, tatlı, çorba ve püre gibi yemeklerle aperatiflerin hazırlanmasında büyük rol oynayan el blenderları, farklı özellikleriyle de tam anlamıyla kullanıcı dostu mutfak aletleri arasında!

Ölçü kabı ve doğrama özelliğinin fiks olarak bulunduğu el blender modelleri arasında, en çok tercih ettiğiniz yemek türlerine göre çırpma modunun olduğu alternatifleri ya da hız kademesinin bulunduğu modelleri seçerek yemek hazırlığı evrenize kolaylık kazandırabilirsiniz.

Güne sportif bir başlangıç yapmak veya günün ilerleyen saatlerine serinlik kazandırmak için hazırlanan smoothie tarzı içecekler veya farklı meyve karışımları ise hem zinde tutan hem de besleyici özellik taşıyan tercihler arasında geliyor. Bu içecekleri hazırlamak ise, blender ile oldukça kolay: Meyveleri doğrayın, sürahinin içine doğranmış meyveleri yerleştirin, blender’ı çalıştırın! Yeterince karıştıktan ve istediğiniz kıvama geldikten sonra ise hızlıca tüketin…

Blender modelleri arasından sizin için kullanım olarak en kolay, tasarım ve renk gibi detaylarıyla da sizi en çok yansıtan modelleri keşfedebilirsiniz. Üstelik bazı modeller, kullanım kolaylığını daha da üst seviyeye çıkartmak adına taşınabilir şişe ile satışa sunuluyor.

Böylece mutfağınızın en önemli parçalarından birisi olan el blenderı ve diğer blender modellerini de edinebilirsiniz.

Çeyiz Setinizi Tamamlayın

Siz de evlilik hazırlıklarınızı sona erdirmek ve artık düğün aşamasının keyfini sürmek için çeyiz alışverişi faslınızı hızlıca tamamlamayı ihmal etmeyin. Küçük ev aletlerinin yanı sıra avantajlı fiyatlarla satışa sunulan çeyiz seti alternatiflerini de inceleyebilir; beyaz eşyadan mutfak eşyalarına kadar pek çok alışverişi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Ürünler

CM 9058 B Gurme Otomatik Çay Makinesi Çay Makinesi
61
  • Demlik Kapasitesi : 0.8 L
  • Demlik Malzemesi : Kırılmaya Karşı 4 Kata Kadar Dayanıklılığı Arttırılmış Cam
  • Su Isıtıcı Kapasitesi : 1.8 L
  • Su Isıtıcı Malzemesi : Paslanmaz Çelik
  • Kırılmaya Karşı Dayanıklı Cam Demlik : Var
  • Sıcak Tutma Özelliği : Var
K 3500 Arçelik Selamlique Kapsüllü Türk Kahve Makinesi
2
  • Fincan Kapasitesi : 1
  • Su Tankı : Var
  • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
  • Kahve Kapsül Kullanımı : Var
  • Sesli Uyarı : Var
  • Ölçü Kaşığı : Var
  • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
RHB 6050 K Resital RHB_6050_variant
11
  • Güç : 1500 W
  • Hız Kademesi (Adet) : 2
  • Çırpma : Var
  • Ölçü Kabı : Var
  • Doğrama : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
  • Hız Ayarı : Var
  • Rendeleme : Var
  • Dilimleme : Evet