Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesinin ön yıkama ışığı sürekli yanıp sönüyor

Çamaşır makinenizin ön yıkama ışığı sürekli yanıp sönüyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.
Çocuklarınızın güvenliği için makinenizin tuşlarının kilitlenmesini sağlayan çocuk kilidi özelliği açık olduğu için ön yıkama ışığı sürekli yanıp sönecektir. Çocuk kilidini kapattığınızda ön yıkama ışığı söner.

Çocuk kilidi nasıl açılır?

Makinenizin ön yüzeyinde yer alan kilit sembolü hangi tuşları gösteriyorsa o tuşlara 3 saniye süreyle basılı tutun. Çocuk kilidini aynı tuşları kullanarak açık ve kapalı konuma getirebilirsiniz.

Uyarı: Dijital ekranı olan makinelerde aynı işlem uygulandığında; çocuk kilidi açık ise makine ekranında "C-ON" yazısı çıkacaktır. Aynı tuşlara tekrar basılı tutulduğunda ekranda "C-OFF" yazısı çıkacak ve çocuk kilidi devre dışı kalacaktır.

Çocuk kilidi nedir?

Makinenizin üzerinde kilit sembolü ile gösterilen; çocuklarınızın güvenliklerini sağlamak amacıyla, makinedeki tuşlara basılmasını ve programlarda değişiklik yapılmasını engelleyen sisteme “çocuk kilidi“ adı verilir. Bu kilidi açtığınızda Açma-Kapama düğmesi hariç bütün tuşlar kilitlenir. Açma-Kapama tuşunda ise tamamen güvenlik amaçlı kullanılır. Örneğin ani bir şekilde makinenizi kapatmanız gerektiren bir durum yaşadığınızda çocuk kilidini açmak ile uğraşmamanız için açma-kapama düğmesinden makinenizi hemen kapatabilirsiniz.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.