Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesinde yardımcı fonksiyonlar seçilemiyor

Çamaşır makinenizdeki yardımcı fonksiyonları seçemiyorsanız aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Yardımcı Fonksiyon Tuşları makinenin ön tarafında yer alan ve ilave olarak seçilen tuşlardır.

Ön Yıkama
Hızlı Yıkama
İlave Su
Kırışık Azaltma
Suda bırakma

Program seçtikten sonra istediğiniz yardımcı fonksiyon tuşlarına basamıyorsanız, bu tuşlar kullandığınız program için uygun değildir.

Yardımcı fonksiyon tuşlarını seçtiğinizde ilk seçtiğiniz yardımcı fonksiyon iptal olabilir. Bunun nedeni birbirine uygun olmayan yardımcı fonksiyonlardan son seçilen fonksiyonun kalması ve ilk seçilenin iptal olmasıdır.

Yıkama sırasında yardımcı fonksiyon tuşunu seçemiyorsanız

Yıkama devam ederken bir yardımcı fonksiyon seçmek için önce Başla/Beklet/iptal tuşuna kısa süreli basarak makinenizi beklemeye alın. Bekleme sembolü olan iki paralel çizgi yanıp söndüğünde makine bekleme moduna geçer. Ardından istediğiniz yardımcı fonksiyon tuşuna basıp yıkama programına kaldığı yerden devam edin. Göstergede Üçgen sembolü yandoğında başla moduna geçerek makine çalışmaya başlar.

Yıkama sırasında makinenizi beklemeye alarak yıkamayı durdurduğunuz halde yardımcı fonksiyon tuşunu seçemiyorsanız

Yıkama sırasında seçilmesi gereken yardımcı fonksiyon tuşu seçilmemişse, makine beklemeye alınsa bile sonraki aşamada yardımcı fonksiyon seçilemez.

Örneğin, pamuklu program seçtiyseniz ve ön yıkama yapmadan programı başlattıysanız; yıkama işlemi ana yıkama ile başladığı için burada programı beklemeye alarak ön yıkama seçemezsiniz. Çünkü ön yıkama makinenin yaptığı ilk yıkamadır. Makineniz ikinci yıkama olan ana yıkama ile yıkamaya devam edeceği için geriye dönemez. Bundan sonraki durulama adımında yardımcı fonksiyon seçmenize izin verir.

Sorun devam ediyorsa 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.