Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesinde program başlatamıyorum, tuşlar çalışmıyor

Çamaşır makinenizdeki tuşlar çalışmıyor ve program başlatamıyorsanız aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Çamaşır makinenizdeki tuşlar çalışmıyor ve herhangi bir program başlatamıyorsanız makinenizin ön kapağını tam olarak kapatmamış ya da program bitmeden makineyi kapatmış olabilirsiniz. Ayrıca çamaşır makinenizi çocuklarınızın güvenliği için makinenizin tuşlarının kilitlenmesini sağlayan çocuk kilidine ayarladıysanız bu işlevi iptal edin. Makineniz çocuk kilidine ayarlandıysa program iptali gerçekleşmez. Öncelikle tüm bu adımları kontrol edin ve sorun devam ederse 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.

Yıkama programı iptali

Makinede seçmiş olduğunuz yıkama programı çalışırken, ön tarafta düğmelerin bulunduğu yerdeki yuvarlak düğmeyi farklı bir programa çevirdiğinizde bir önceki program iptal edilmiş olur. Bu durumda Bitti/İptal ışığı sürekli yanıp söner. Son olarak, yeni bir yıkama programı seçip başlatmak için Başla/Beklet tuşuna basın.

Çocuk kilidi etkin olabilir

Çocuk kilidi devredeyken makinenizin ön tuşlarının olduğu kısımda yuvarlak olan program seçim düğmesi çevrilirse, ekranda “C-ON” ibaresi görünür. Programlar, seçilen sıcaklık ayarı, sıkma devri ayarı ve diğer yardımcı fonksiyonlarda değişiklik yapılamaz.

Çocuk kilidi ne işe yarar?

Çocuk kilidi; çocuklarınızın güvenliklerini sağlamak amacıyla, makinedeki tuşlara basılmasını ve programlarda değişiklik yapılmasını engelleyen bir sistemdir.

Çocuk kilidi iptal edin

Makinenizde yıkama programı çalışırken ön tuşların bulunduğu bölümdeki kilit sembolünün işaret ettiği tuşa/tuşlara 3 saniye süreyle basın. Böylece, ışıklar yanıp sönerken ekranda sırasıyla C03, C02, C01 ibareleri görünür. Ardından ekranda, çocuk kilidinin devre dışı kaldığını gösteren “C-OFF” ibaresi görünür.
 
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.