Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor

Çamaşır makineniz suyu boşaltmıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Program iptali

Tuşların olduğu bölümde Başla/İptal düğmesi varsa bu düğmede parmağınızı 5 saniye basılı tuttuğunuzda yıkama işlemi sona erecektir. Yaklaşık 2 dakika bekledikten sonra "Bitti ışığı" yanar ya da ekranda "End" yazısı çıkar. Yeni bir program seçebilirsiniz. Yeni seçtiğiniz programda makineniz suyu alacaktır.

"İptal" yazmıyorsa açma-kapama tuşundan kapatıp açın ve yeni program seçin. 

"Başla" tuşu bulunmuyorsa açma-kapama tuşuna basarak kapatıp açın. Program seçme düğmesinde kalın uzun çizgiler varsa burada seçeceğiniz programdaki çizginin bir tık önüne getirmelisiniz.

Program iptal düğmesi



Başla/Durdur tuşu




Filtre temizliği

Filtresine toka, düğme, bozuk para gibi cisimler kaçmış olabilir. Öncelikle güvenlik sebebiyle çamaşır makinesinin fişini çekin ve elektrik bağlantısını kesin.

Temizlik aşamasında makinenin filtresinden bir miktar su geleceği için yere bir bez ve kap yerleştirin.

Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın. Ardından yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkarttıktan sonra temizleyebilirsiniz.

Hortum yoksa da yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkardıktan sonra temizleyebilirsiniz.

Filtre temizliği




Tahliye giderinin kontrolü

Öncelikle tahliye hortumunun yüksekliğinin, makinenin kendi boyuna yakın olup olmadığını kontrol edin. Bu seviyelerin altında ya da üzerindeyse çamaşır makinesinin kazanı dönmez.

Tahliye hortumu yanlış yükseklik



Tahliye hortumu doğru yükseklik



Sorun devam ediyorsa 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.

>
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.