Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesi sıkma yapmıyor

Çamaşır makineniz sıkma işlemi yapmıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Sorun devam ederse 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.


Yıkama programı iptali

Makinenizin başlama tuşunda "İptal" yazıyorsa, parmağınızı "5" saniye basılı tutun. Elinizi çektiğinizde "Bitti" ışığı ya da "End" yazısı yanar. Yeni program vererek başlatabilirsiniz.

"İptal" yazmıyorsa, açma-kapama tuşundan kapatıp açın ve yeni program verin.

Makinede "Başla" yazan tuş bulunmuyorsa açma-kapama tuşuna basarak kapatıp açın. Program seçme düğmesi üzerinde kalın uzun çizgiler var. Burada seçeceğiniz programdaki çizginin bir tık önüne getirmelisiniz.

Filtre temizliği

Filtresine toka, düğme, bozuk para gibi cisimler kaçmış olabilir.

Öncelikle güvenlik sebebiyle çamaşır makinesinin fişini çekin ve elektrik bağlantısını kesin. Temizlik aşamasında makinenin filtresinden bir miktar su geleceği için yere bir kap ve bez serin.

Ön alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın. Ardından yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkarttıktan sonra temizleyebilirsiniz.

Hortum yoksa da yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkardıktan sonra temizleyebilirsiniz.

Dengesiz yükleme

Makine içerisine tek parça gibi az ya da kapasitesini aşacak şekilde fazla miktarda yüklediğiniz çamaşırlar dengesiz yük oluşmasına neden olur. Bu durumu önlemek için seçtiğiniz yıkama programlarına uygun ağırlıkta çamaşır yükleyerek makinenin içinde eşit şekilde dağıtmaya dikkat edin.

Kirli suyu boşaltma (Tahliye) hortumu yüksekliği

Tahliye hortumunun yüksekliğinin, makinenin kendi boyuna yakın olması gerekiyor. Yükseklik bu oranların altında veya üstündeyse makine sıkma işlemi yapmaz. 

Suda bırakma/bekletme özelliğini seçtiniz mi?

Makinenizin tuşlarının olduğu bölümde yer alan ve “kap içerisinde aşağı ok” sembolüyle ifade edilen tuşa bastıysanız suda bekleme özelliği seçilmiş demektir. Bu tuşa tekrar bastığınızda suda bekleme işlemi iptal olur. Bu durumda, program düğmesinden ”Pompa“ programını seçip suyu boşaltabilir ya da “Sıkma” programına alarak yıkamayı sonlandırıp çamaşırları çıkarabilirsiniz.

Suda bıraktığınız çamaşırları sıkmak istiyorsanız sıkma devrini ayarlayın ve ardından Başla/Beklet tuşuna basın. Makinenizin tuşlarının olduğu bölümde yer alan ve salyangoz şekline benzeyen tuşa her bastığınızda sıkma devirleri değişir. (800-1000 devir gibi) Eğer sıkma devri rakamları ekranda görünmüyorsa “Suda bekletme (suda bırakma)” özelliği seçilmiş demektir. Bu tuşa bir kez daha bastığınızda makine “Pompa” programına geçerek fazla suyunu boşaltır.

Eğer makinenizde bulunuyorsa yıkama seçenekleri arasından “Sıkma-Pompa” programını seçip Başlat/Beklet tuşuna bir kez basın. Yıkama tamamen sonlandığında çamaşırlarınızı çıkarabilirsiniz.

 
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.