Arçelik
Arçelik
5.01.2024

Çamaşır makinesi sıcak su almıyor

Çamaşır makineniz sıcak su musluğundan gelen suyu almıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Çamaşır makineniz sıcak su musluğundan gelen sıcak suyu almıyorsa yıkama programını veya yıkama derecesini yanlış seçmiş olabilirsiniz. Ayrıca makinenin arkasında yer alan su giriş hortumu yanlış bağlandıysa, kıvrıldıysa ya da su giriş filtreleri tıkandıysa sıcak su almama sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Tüm bu adımları kontrol edin ve makineyi yeniden çalıştırın. Sorun devam ederse 0850 210 0 888 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Yünlü ve narin gibi çamaşırlarınızı yıkadığınız hassas yıkama programlarında, çamaşırlarınızın zarar görmemesi için makine sıcak su alımına izin vermez.

Eğer 60 Santigrat derecenin altında bir sıcaklık seçtiyseniz makineniz sıcak su musluğundan su almaz. Avrupa standartlarına göre sıcaklık derecesi 60 Santigrat derece ve üstü olarak belirlenmiştir.

Su giriş hortumu kontrolü

Makinenizin arka kısmında yer alan musluğa bağlı olan sıcak ve soğuk su hortumları ters takılmış olabilir. Bu durumda musluğu kapatarak hortumların yerini değiştirin. Sıcak su gelen musluğa kırmızı hortumu, soğuk su gelen musluğa mavi hortumu takın. Sıcak su musluğu kapalı ise açın. Hortumlarda kıvrılma varsa düzelterek tekrar deneyin.

Su giriş hortumundaki filtre temizliği

Makinenin arkasında yer alan su hortumlarının musluğa bağlanan ucunda ve su giriş vanalarının içinde bulunan filtreler tıkanmış ise temizleyin. Son olarak bu parçaları dikkatlice tekrar yerine takın.
 
 
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.